АПРИЛските деца станаха на ПЕТ лета!

• 64 071
  • 741
  •   1
Отговори
# 630
Честит осми март!

Рени, как се казва това гелче?

# 631
  • София
ие имаме едно такова, но не еза против кариеси. казаха ни, че еза допълнителен флор.

# 632
Честит празник, скъпи дами, бъдете винаги обичани, уважавани, обожавани! Heart Eyes

# 633
Честит празник и от мен  Hug!

Рени, добре се справила Соня , след като на третия ден сама се спускала. Следващия път ще е още по-добре.

За такова гелче за пръв път чувам.
Ема няма кариеси, нито съм пила нещо, нито на нея съм давала. Не смятам , че е ген при нея , защото с баща й сме с по доста пломби в устата. Даже и зъбите ми се струва , че доста късно започна да мие редовно, някъде към 2.5, като имам предвид , че някой от бебета им ги търкат. Дано така си останат здрави  Praynig.

Напоследък Емата яде като разпрана, направо се плаша. Сутрин със ставането иска да закусва, преди детска. Там казват , че добре се храни, прибира се - пак е гладна и преди да легне към 10 пак яде  #Crazy, това нормално ли ви се струва?

# 634
Тинче, това е тенденция при днешните младоци  Laughing Дано да не станат по 100 кила само. Тони яде много добре преди да се тръшне болен. Дидо е много злояд, не знам на какво живее, освен на по един портокал на ден + шише АМ с каша в него. През деня в детската не го знам колко яде, казват, че е добре, но добре че не го гледам - като е вкъщи ме ядосва как нищо не яде.... Rolling Eyes

# 635
  • София
Уф, не мога да изнамеря тоя гел. не помня къде го гледах. Американски е, скъпичък - 50 лв., но се ползва доста време. Но ще го намеря да ви го покажа, ако не, като го взема от моя зъболекар- тогава.

Тина, нека си яде детето. Расте и има нужда. Соня като е  здрава се наяжда с малко, но с апетит. Сега са на тема спагети- само това искат да ядеме.

Хайде пишете, че да пускаме празнична тема.

Смин
, ЧРД на патерица. Всичко най-хубаво. Heart Eyes

# 636
  • София
Ето, това е

http://www.gceurope.com/products/detail.php?id=112

Не е само за деца, даже трябва да попитам дали става за деца без проблеми, само за профилактика, че нещо чета, че е за избелване и за чувствителни зъби.

Ето тук може да се прочете:
http://www.gceurope.com/pid/l_bulgaria/leaflet/GC_Tooth_Mousse_Portfolio.pdf

# 637
Със закъснение: Честит Рожден Ден на Смин   bouquet! и  честит 8-ми март  на всички ви bouquet!

Бабълче, страхотна е Маги!

Тина, забелязала съм и Мимата да яде така на периоди, особено преди да дръпне на ръст, или преди силно застудяване (това си го обяснявам като при животните да натрупа подкожна мазнинка да й топли  Crazy).

# 638
  • София
Здравейте мили мои...
напоследък имам толкова много работа и нямам никакво време за нищо :/
включвам се,за да попитам 2 неща:
1.сещате ли се за зала за рожден ден под наем, не ми се занимава с организирани партита в клуб
2.играят ли децата ви на компютърни игри, нашия тати е много против, но Реа от както беше на гости на едно момче, така се запали  Shocked

Весели почивни дни от мен Simple Smile

# 639
  • 2 етажа над тавана
Привет и от мен.

Много несериозно се отнасяме към изписването на темата Naughty

Рали, за зала не мога да помогна, Аги беше казвала за една зала на Марсел, но повече не знам, дано се вкючи тя и да каже.

По отношение на компютърните игри - Маги до компютър не припарва. Не че няма интерес, но сме се разбрали, че е малка, най-много на компютъра ако й пусна някое филмче, но и това е толкова рядко, че изобщо не й прави впечатление компютъра, ако не броим факта, че иска да й купя и на нея един, на който да работи Mr. Green

Да питам и аз нещо - от "вредните" харин какво позволявате на децата си да ядат - имам предвид зрънчо, чипсове и други такива солени боклучета, гумени бонбони, близалки и тип бонибон, шоколадите са ми ясно общо-взето? Освен това откъм полуфабрикати как я карате - давате ли им или не?

Спорен и бързо отминаващ петък!

# 640
  • София
Айде да дам и аз своя дан за изписването на темата Simple Smile

И аз за зала не се сещам, но и тази година се очертава да празнуваме с племенниците ми та партито ще бъде в "тесен" семеен кръг. Все още нямам идея къде и как но имам още месец до събитието и не го мисля.  На Бабълчето и Жени сигурно им пуши главата вече от приготовления  Heart Eyes

Компютърът доскоро беше табу в нас, НО... Когато купихме книжката за Любка Емо започна и да играе. Сега Косе му е изтеглил куп игри подходящи за него и всеки ден за около час си търси забавленията на компютъра или на телефона ми. И се е научил сам да си сменя игрите. Вечер, ако легне преди 21часа разрешавам да гледа филмче до 21:30, понякога, когато не е на градина сутрин пускам детския канал да позяпа анимация.
От вредните храни не купувам, но като дойде някой на гости със зрънчо или другите боклуци, му давам да си избере нещо, а другото осъмва в контейнера. Единствено от време на време му вземам шоколадови изделия, но и те се дават по малко и възможност по-рядко. Случвало се е да поиска близалка или някоя друга щуротия и да я купим, но бързо му омръзва и сам я хвърля. Аз честичко в нас правя сладки, руло, кекс или кремчета и не мисля, че на Емо му липсват опакованите, лъскави изкушения. Лошото е, че като го оставя на бабите настава анархия. Бабите купуват всякакви боклуци щом детето поиска. Не смеят да откажат нищо, защото детето било за няколко дена при тях и нямало смисъл да го разочароват. Майка ми има специален шкаф пълен с лакомства, откъдето който му се дояде сладко ходи и си взима.
Полуфабрикати съм давала, когато работех и не успявах да готвя всеки ден. Сега като съм в нас отдавна сме им забравили вкуса.

Емо тази зима изтърва втория ски лагер на Витоша, заради счупената си ръка. Тъкмо ще сме свалили шината и не може да го пуснем въпреки голямото му желание.

И друго щях да пиша не ревла си иска вниманието. Хубав петък и весел уикенд от нас!

# 641
Залата на Марсел - вече не функционирала. Sad

На 22-ри Тони ще бъде щъркел и сега се чудя откъде да му намеря костюм... Rolling Eyes Вчера разбрах за цялата история и дали ще се справя не ми е ясно.

За храните - шоколада е разрешен, напоследък Дидо е луд по желирани бонбони. Не ядат чипс, пуканки мноооого рядко, зрънчо веднъж - два пъти в месеца.
Като цяло у нас се тачат бананите, Дидо набива дин-дин /мандарини, портокали/.Най-много се яде шоколад всъщност. newsm78 И ние ядем шоколад много, понякога сухи пасти, но малките не са им любители.
Не пият газирано, фанти, коли - не. Само сок. И  никакви разтворими или куче-марка сокове, т.е. гледаме да са 100% в 90% от купуването им.
Гледат реклами и искат разни неща от тях. Киндер пингуи например.
Иначе  единствен полуфабрикат, за който се сещам, че ядат е картофено пюре, но го правя с мляко и масло.
Готови супи много рядко. Бланширани картофи също много рядко.
Кренвирши ядат често и салами. Сега купувам детски кренвирши, уж са детски.

Компютърът Тони го владее - намира си сайта Була едн куала - оцветява, реди разни игри - но той е детски и е полезен. Притеснява ме, когато загледа клипчета в Ю Тюб, защото гледа топчета, колички, разни такива играчки и игри и понякога прекалява с висенето на стола - наказваме го с лишаване от компютър. Вечер се заспива с филмче - Немо, Уоли, Аристокотките или Бейби Айнщайн  Embarassed

Последна редакция: пт, 11 мар 2011, 21:46 от Чаено момиче

# 642
  • София
Соня пък ще е кокиче и ще пее нещо за кокичето. Ще има на главата някакво хартиено кокиче, а иначе ще е облечена повечко в бяло.
Иначе може да му направиш една червена човка, вързана на ластиче.

Със Соня нямам проблеми със сладкото - след 2-3 хапки казва, че и е много сладко и не яде повече. Затова почти не я ограничавам. Най-голямото и постижение е да изяде една меденка.
Но Влади е нещо страшно - налита на всякакви изкушения - близалки, желирани бобнони.... всичко.
Зимата не ядат вредни неща, защото не купувам, но лятото на площадката ядат каквото ядат повечето деца.Най-много гледам да избягваме зрънчото и близалките.

Полуфабрикати ползвам само фиксовете на Маги, но не много често. Сигурно има и друго, но сега не се сещам.

Игри на компа не играят, не знаят какво  е това. Гледат разни филмчета и песнички в youtube, но не мисля, че прекаляват.

# 643
Рени, фиксове и аз ползвам понякога. Да кажем веднъж на месец има в някое ястие. Понякога е по-често, но като цяло сега със Саш си говорихме - май не ядем много полуфабрикати като цяло.
Има едно като рънчото, царевични пръчици - гледам какво пише - нищо забранено. така че не вявам да са толквоа вредни.

Ние си имаме нова придобивка, т.е. две - едната е за дебелеене - хлебопекарна, на която не се радвам чак толкова, но мисля, че като свикна ще я ползвам. Rolling Eyes
Другото е супер фритюрник, който пържи с една лъжица олио - много вкусно си готви, пържените картофи са нещо като пържени нещо като задушени стават. Правим пилешко в него, наденичките без никаква мазнина /те са си мазни/, като затопли ще пържа в него тиквички, зеленчуци всякакви. Може да пържи банани и всякаквите там плодове, морковите стават много вкусни също. Най-хубавото е, че сам си пържи и все пак е диетично готвеното в него.

# 644
  • София
Аги, честити ти придобивки! Ние откакто купихме хлебопекарната преди месеци повече хляб не сме купили и на 3 дни пека хляб или питка. Но поне знаем какво ядем.
В нас газирани напитки не се пият (освен биричка). Всяка сутрин мъжът ми прави около литър фреш от моркови и ябълки, та и сокове не купуваме. Купувам фанти, ако  ще имам гости. А колбасите са забранени от години, дори и в детските колбаси (доскоро рекламирани и в този сайт) има мононатриев глутамат. Единствено, което купувам е от време на време някоя луканка и то пак заради гости. Готовите фиксове и те са бъкани с Е-та та и тях избягвам да ползвам. И след това се чудя какво да готвя  Mr. Green

Вчера Емо пожела да му купя кренвирши, защото не бил ял от както се  е върнал от Варна. Опитвах се да обяснявам защо не купувам, но детето си знае неговото. Заяви ми, че ако не били хубави нямало да му ги купува баба му. Е, накрая му предложих да му купя каквото си хареса и си тръгна от магазина с шоколадова вафла вместо кренвирши...

Общи условия

Активация на акаунт