АПРИЛските деца станаха на ПЕТ лета!

• 64 068
  • 741
  •   1
Отговори
# 645
Честито на имениците!   bouquet

Ели, Маги е толкова чаровна!  Heart Eyes Вие ли правихте лалетата?

Рени, Аги, ще ги костюмират в ДГ ли!? Тогава защо те не им осигуряват костюми - голям ангажимент е, родителят да се снабди с такива... Rolling Eyes

Компютър - не играе Велина, напоследък започнахме да й пускаме цифренка и буквенка, т.е. веднъж през уикенда. И до там - повече засега не й е необходимо.
Обаче се пристрасти към ТВ-то...

Вредни храни - действам като Рачето. В това отношение съм готова и на крайности, за да добиват полезни хранителни навици и култура - сега, а не на дърти години, като мен и баща им Embarassed...
Голяма част от вредностите въобще не се купуват в къщи, други купувам и прибирам нависоко, в случай, че потрябва.
Ако ще е сладко и тестено - гледам да е домашно приготвено, та да знам, какво има вътре. Така и с готвеното. Пият само вода, айрян, чай и мляко - никакво газирано, сокове по изключение.
Естествено, че хапват и вредности, но до припадък им намилам Mr. Green, че това е по изключение и е вредно - и наистина гледам да е по изключение, а не по правило - напр. след ядене задължително десерт. Не че съм нямала и такива периоди - Петър като беше малък задължително му предлагах след ядене и десерт - така си мислех, че трябва да прави добрата мама Embarassed... Мисля, че го изживях!
Всъщност, априлчетата са достатъчно големи и ходят на ДГ, където ядат уж само полезности, но при мен баткото се храни само у дома, та е крайно важно какво имам в хладилника и на масата, дали на ръка разстояние са му плодовете или вафлите напр. А и личният родителски пример е много важен и за храненето, както за възпитанието въобще!

Много писах... Embarassed

Последна редакция: сб, 12 мар 2011, 14:04 от envia

# 646
Честит имен ден на всички празнуващи!

Аз съм бая разстроена от събитията в Япония, много ме притеснява този АЕЦ  Confused

Милена не сяда пред компютъра, освен за да играе с една програма за смятане, дело на баща й, но това се случва 2пъти в месеца, да речем. ТВ гледа 10 минути на ден - Сънчо. Ако е болна вкъщи й пускам и някое друго детско за по 30 минути през деня.

Полуфабрикати за детето няма (мама е пристрастена към дълбоко замразени пици но сега постя и съм ги махнала от менюто си  Cry). Готвя всеки ден прясно, без фиксове, и гледам да ползвам само био-продукти. Единственно ползвам инстантен бульон, но и той е био. За пиене у нас има само вода, сутринта мляко или чай. Сокове не купувам, те са пълни със захар.
Сладки......ограничаваме. Не й купуваме, но тя покрай празници или тържества получава толкова много, че винаги има по нещо. Ей сега тази седмица беше карнавала и обиколиха из селото и хората хвърлили лакомства. Милена се прибра с торбичка, пълна до горе, поне 2кг  ooooh!  Ограничението у нас е да се яде само по едно нещо на ден, но не мога съвсем да й ги забраня.

Нуни, Милена нали в ДГ е в смесена група, там всички деца които са в предучилищна имат паднали зъби. Наистина трябва и ние да се готвим вече за това. Аз купих една книга за зъбната фея  Crazy  към която има сакче за падналите зъби  Crazy - Милена я беше чела в чакалнята на зъболекарката ми и много й харесваше, та се наложи да я купя  Whistling

# 647
Само едно ме безпокои мен - като започнат у-ще да не се тъпчат с банички и кифли. Най-често вечер у нас за вечеря имат супа - с пилешко, или рибена, супа топчета.... или пълнен чушки, или месо с ориз /месото не ядат, но слагат кисело мляко/. Единственото, различно от готвено, са пържени яйца, много рядко, или кренвирши с гарнитура. Филии вечер не им давам. Е, тази седмица като ядохме, какво там беше... пилешко със синьо сирене, те ядоха филия с лютеница и сирене. Но главно у нас ядат готвено. В градината пак се хранят със супа и манджа някаква, така че смятам, че освен желираните бонбони и шоколада не им давам кой знае какви вредности. Определено много рядко хрупат солети, кекс, кроасани... Салата ядат не много, но да кажем, че всяка вечер лапват по някой и друг доматм краставица, репички. Имахме период, в който всяка сутрин изяждаха по един банан и бях спокойна - те са полезни, хранителни и са си плод. Вафлите силно ограничих, на мода са бисквитки Орео, но това заради рекламата - ако не им дам мляко, в което да топят и ближат, все едно нищо не съм им дала - изяждат по една и толкова. Тони го научих след ядене да си жабурка устата, и все по-често сам си иска да го прави, за да си изчиства зъбите от сладки работи. Само Дидо с неговото нощно АМ или прясно мляко според мен е в риск, но още малко и към лятото мисля да го махна някак.
Искат редовно чай, а Дидо настоява да е с мед вътре. Wink

# 648
Аги, Рени и ние сме на този хал, но сърна. За вашите костюми веднага ми хрумнаха идеи, пък за нашия нямах никакви. Сега съм поръчала на мечка, ако дойде навреме ще до правя сърна. Дано да стане. Другата идея е да и направя едно туту, кафяво и бежаво, ако може и на точки би било чудесно и един приятел ще и нарисува маска , хартиена като в крокотак, но дали ще издържи тържеството.
Храненето: Симона се храни изключително здравословно без да имаме никакви заслуги за това. Водим я в макдоналдс от двегодишна , тя не яде нищо освен пилишките хапки там, когато готвя примерно пържени тиквички, тя ги иска варени с ориз и моркови, изобщо ориз с някакъв зеленчук може да яде всеки ден, за десерт между шоколад и плод, ще избере второто. И тя като Соня цяла зима не е яла зрънчо и солети, лятото на площадката ще яде, но после си яде в къщи пак полезности.
Аги, може ли като пробваш тиквичките на новата придобивка да кажеш как са?
Телевизията и филмчетата са ежедневно, игрите на компютъра Вече рядкост, но имаше период на пристратеност и към тях, който премина.

# 649
Такаааа, ето ме и мен Laughing
Кало от време на време сяда пред компютъра, играе с цифренката и буквенката или рисува нещо, или оцветява, разглежда снимки, гледа филмчета.

Храненето - и аз се старая да е здравословно, но от време на време и не толкова здравословни неща похапваме, но гледам да са максимално рядко.
Полуфабрикати май никакви не ползвам.
Газирано аз и Кало не пием(освен спрайт, когато някой е болен и повръща), мъжът понякога си взима кола, но е рядко.
Сокове също почти не купуваме, правя чай, айрян, плодово мляко за пиене също правя, прясното мляко е на почит у нас (понякога с Кало не ни стига 1 литър Embarassed)

Имаме машина за хляб от поне 3 години и от толкова хляб сме купували два пъти и то е било, когато сме се връщали от път и не е имало време да приготвя хляб. Машината ми е един от най-ценните ми уреди Peace меся си всичко в нея.

Иначе Кало е почитател на сладкото (като майка си Embarassed), но се старая да хапва поне полезни сладки неща. Тези дни му правя бисквити от зърнени ядки и сушени плодове, които той много харесва. Старая се повечето неща да са домашно приготвени, за да знам какво има вътре.

Енви, и аз само меля кое е вредно и кое полезно и Кало напоследък само ме пита това полезно ли е? На какво помага? Става ли се силен от него? Mr. Green и едни ей такива въпроси Laughing

Този пост няма да казвам колко време го пиша, но през 5 минути прелитам при Кало, че милия е болен и само бълнува, а аз като заговори тичам да видя какво му е ... Днес цял ден лежи и спи, което е супер неестесвено за него Confused Но се надявам да се оправи и от утре да е кукуряк Praynig
Дано и нощта да е спокойна Praynig

# 650
  • София
Деси, бързо оздравяване на Кало. Hug

Леле, много сте стриктни всички с храненето. Но така трябва.
Соня пък като гледа една реклама ме попита какво е "калории", обясних и, и тя сега за шоколада казва, че няма да го яде, защото има много калории и не иска да стане дебела. Wink
Мислех, че не разбират още от такива разговори, но като ви чета и вас, явно може да им се обяснява, а не да им се забранява като на бебетата.

Енви, при нас не ги искат с някакви специални костюми, по-скоро на мен ми се ще да я нправя като кокиченце, а пък те ще и дадат хартиената шапка.

Тези Буквенка и Цифренка купувате ли ги или ги сваляте? Нещо не можах да ги сваля от никъде.Пък и много не разбирам от тези неща.

# 651
Рени, мерси, днес е уж по-добре, надявам се да се оправя вече
Буквенката и Цифренката аз съм ги купувала Wink
На мен лично графиката хич не ми харесва, ама Кало много им се кефи Wink

# 652
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА РАЯ НА ЖЕНИ!
ДА Е ЗДРАВО, ЩАСТЛИВО И БЕЗГРИЖНО ДЕТЕ!
ВЕСЕЛ ДЕН С МНОГО ПОДАРЪЦИ!

Hug Heart Eyes Hug

# 653
Честит Рожден Ден на Рая!
Весело и безгрижно детство и желаем!
Весел празник Жени!

# 654
Честит рожден ден на кака Рая! Да расте много умна, красива и здрава!
Жени, весел празник!  Hug
[/color]

# 655
  • София
ЗАПОЧНА СЕ, А?

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА РАЯ И ЖЕНИ! МНОГО, МНОГО ЩАСТЛИВИ ДНИ!

# 656
Честит рожден ден на Рая   bouquet. Да расте здрава и щастлива.

Аз за храненето не знам какво да пиша, защото съм на моменти. Това със здравословното и разнообразно хранене май повече го мисля отколкото го прилагам. Обичат само малко на брой неща. Ема плодове почти не яде, само малини като че ли обича. Зимата не поглежда и зеленчуци, ама те и на мен не са ми вкусни в този сезон. Пие поне мляко доста, полуфабрикати и аз нямам навика да ползвам, с изключение на разните банички.  Но виж сладки работи всички ядем. Наблягаме на шоколад. Не купувам чипсове и от този род. Когато се храним навън Ема пие фанта, само тогава и е разрешено, в нас не купувам. Сандвичи правим редовно, като се оправдавам , че всички на обяд са яли готвено и за вечеря може да си позволим и нещо по сухичко  Rolling Eyes.

А за компютъра, по едно време играеше да облича някакви манекенки и да готви, но май ги е позабравила напоследък. За сметка на това телевизия гледа доста.

# 657
Тинче, ти ли си ми изпратила поздрави по Мария Нонова? Благодаря !!!

В събота бяхме на театър, гледахме "За народното творчество", бая се посмяхме, накрая естествено аз ревнах лекинко  Wink, представлението е много хубаво и си заслужава! Два часа се сееш, чак сълзи ти текат!

Вчера не съм зацепила, че е спешъл ден, прощавай, Жени!  Hug
Да ти е много здрава щерката, да слушка, да расте умна и дано има много щастливи спомени от детството!  bouquet

/моите ги чувам от спалнята как са се събудили, значи ставам да ги обличам за градина/

# 658
  • София
Като ви чета за храненето и компютъра - аз явно най-лошата майка. Храната - как да е, с Матей се справям, но Лора...трудно е вече да я контролирам като е самостоятелна, а аз не съм в къщи. компютъра са въведох още с Вейби Айнщайн, после Томас, Мечо Пух и т.н. На периоди сме.

# 659
Аги, по-скоро тя ти изпрати поздрави по мен, но реших като се видим да ти ги предам и май закъснях  Embarassed.
"За народното творчество" не можах да се доредя за билети. Миналия месец ходих първия ден да се редя на една огромна опашка, измръзнах 45 минути и съобщиха , че са свършили  #2gunfire. Този месец ме домързя. Взех за  "Еър танго" - много свежо. Сега на 17 ще гледаме Стоянка Мутафова.

Общи условия

Активация на акаунт