АПРИЛските деца станаха на ПЕТ лета!

• 64 355
  • 741
  •   1
Отговори
# 240
  • нейде там, където ....
Нашият лекар също твърдеше, че спазми могат да се получат и след вирусно заболяване, не само заради алергия. Наблягам на профилактиката, за да не зачестят пристъпите. Пу-пу, не са се вясвали поне две години.

# 241
Нашият лекар също твърдеше, че спазми могат да се получат и след вирусно заболяване, не само заради алергия. Наблягам на профилактиката, за да не зачестят пристъпите. Пу-пу, не са се вясвали поне две години.

Това е втората причина за бронхоспазми и според нашия лекар - не толкова честа като алергиите, но все пак причина. Иво получава спазъм при силна вирусна хрема, около 3-я ден на хремата.

Вени, на мен ми се иска да е алергия. Алергиите са нещо, което познавам - аз самата имам, макар че моята трае 1-2 седмици годишно и не ми дава усложнения. Алергията дава възможност за предвиждане и можеш да изключиш алергените или поне да ги намалиш. Само че Иво пие вече втори месец Ериус - разлика от преди да го пие общо взето няма. Ериусът просто не му помага при силен вирус, нито намаля силата на спазъма. Преди това пиеше Фенистил и пак нямаше никаква разлика. Антихистамините му помагат при ларингит, но това си е стандартното лечение за ларингит, доколкото знам.

Доколкото знам децата с алергия към домашен прах кашлят най-вече нощем в малките часове. Иво кашля или веднага при лягане, като почнат да се стичат секретите назад или сутрин, след като стане - но никога нощем.  При спазъм също не кашля нощем - едва когато се събуди сутрин, защото се е задръстил от секрети, докато е спал. Предполагам, че организмът му просто си е изградил някаква неправилна защитна реакция към вирусни заболявания. За щастие сингулерът му помага да не получава спазми при по-леки настинки и ограничихме силно приема на Вентолин, което е достатъчно за сега. А сегашният вирус просто беше прекалено силен.

Тъй като тази година двамата намалиха драстично боледуванията, очаквам с изграждането на добър имунитет и при Иво да намалеят спазмите. Практически от края на август, когато получи първия спазъм, до сега е боледувал със спиране от градина общо 3 пъти. Антибиотик за последно му е слаган в болницата и му е първият за тази година.

# 242
Аги, да ти е жив и здрав пораснал Дидо:)
Рени, много хубави и деца и сладки:)
Роси, и аз за снимки се глася:) Как върви футболната кариера на Ивчо?
Върнах се Енви, хитра манипулаторка е тя.
Рени, Юлче, да излизате вече от лошата серия.

# 243
Може би нямам точна представа какво са спазмите, но Тони обикновено когато кашля, започва да го прави непрестанно, и повръща. Аз все му казвам , че прави спастична кашлица, просто защото така го разбирам - не може да спре, само поема въздух, за да се изкашля за пореден път, става червен, изпотява се. Една лекарка ни спомена за антиалергичен препарат, но то сега е много модерно всички деца да стават много алергични. Да, може би и лекарствата помагат /нали отбъбват лигавицата, например ако има хрема и се пие такова нещо/, но това по-скоро е като помощно лечение, а не е причината да има проблем. Друг е и въпроса искаме ли да даваме на децата антиалергични лекарства. Rolling Eyes
Между другото, когато ми правиха тестове за първото секцио, ме изкараха алергична към 8 от 16 обезболяващи, а втория път след близо 3г, излезнах алергична към 4 неща. За 3 години имам явно напредък, без да има причина за него. Wink

Благодаря ви за пожеланията за Дидо! Като го гледам все повече ми се иска да гушкам, мачкам, стискам и целувам, той ми е глезан голям! Mr. Green
Все още не съм ги снимала за коледните календарчета, защото Тони има пъпки тук-там, корички и белези. Дидо още не се е обринал, но ще стане тази седмица, така съм се нагласила, нека да минава, точно за Коледа да сме здрави, дано!

Рени, много са сладурести двамата, приличат си в погледите, овала на лицата....личи си, че са брат и сестра.

За Коледното парти, май споменах, но ако не съм - много хубави снимки видях, много са пораснали всички, няма да хваля индивидуално, за да не пропусна някого, но всички сте много готини и съжалявам, че нямахме начин да дойдем и ние! /не казахте, че не ви е страх от варицелен и аз не посмях да дойда/

# 244
Аги, при бронхоспазъм е нарушено издишването и детето поема въздух да се закашля, но не може да се изкашля, просто не може да изкара въздуха обратно.
При Тони се задейства механизма на повръщане все още - когато едно бебе се задави и закашля, се задейства този механизъм, който помага да се изкара всичко пречещо на дишането навън. При децата това е нормално явление, те са по-склонни да повръщат храчките, отколкото да ги изкарат с изхрачване като възрастните (това ми го казаха в болницата).
Антихистамини се предписват при ларингит заедно с някакъв отхрачващ сироп и много помагат. Това няма връзка с алергии, просто в тези случаи антихистамините намаляват секретите от носа, които предизвикват дразнещата суха кашлица и отбъбват лигавицата. Съответно кашлицата и дразненето на гърлото намаляват. Сиропът за кашлица помага да се изхвърлят всички останали секрети навън. Това е стандартното лечение, което предписва нашата лекарка при ларингит - Кларитин / Ериус и сироп на д-р Тайс или Мукосолван, в зависимост колко е силна и влажна кашлицата.

# 245
Шляби, точно това наблюдавам при Тони, да, не сме със спазъм слава Богу! Praynig И аз като видя, че започва много да кашля му давам Ериус, а последния път направо Зиртек. И фенистил капки имам в хладилника за всеки случай, изобщо комбинирам сироп+нещо антихистаминово, само и само да избегнем издирането на гърлото и драйфането.

Днес искам да купя елха. Да видим ще намеря ли красива и дали ще смогна да я платя  Laughing

ООоо, да ви се оплача зъбно - вчера бях на зъболекар, защото имам един зъб, който се мъчим да спасим, но явно той е решил да предаде фронта. Първо, оказа се, че когато бях бременна с Дидо един гадняр вместо да го умъртви и запълни качествено, го е умървил, но не е циментирал каналите, а ме е излъгал. След това му сложи временна пломба. След време, когато реших да ги пломбирам, при друга зъболекарка /защото онзи го ползвах по спешност и е кожодер/, тази шматка, при която вече няма да стъпя, вместо да го прегледа и след като съм направила снимка да прецени какво да го прави, тя го пломбира. И след година той започна да ми прави проблеми. Отивам пак по спешност при един, който много го хвалеха, той го отвори и за за малко да се гътнах от смрадта, която се разнесе....вика ми, че корените и каналите им са се срастнали, не знам какво там....аз пак го бях снимала, за да им е по-лесно, но не би! Прати ме при парадонтист, който щеше за една процедура да ми съдере и той кожата.....и аз вече отчаяна се обадих на мой приятел, който преди години ми поддържаше усмивката, но понеже е далече спрях да ходя при него. И той ме прие - всички са си оставили ръцете на този зъб! Не само, че му намери корените, ами извади мумифицираните нерви, които са гнили....слага лекарства, простотии, обаче така са ми копали зъба, а и той толкова се е развалил, че вчера установихме, че се е счупил на 2, съответно клатещата стена я махнахме. Лелееее, то какво е да ти вадят зъб?! Той само едно парче махна, аз квичах като прасюга, направо получих киселини от зор. И сега съм с половин зъбче. Cry И не се знае дали ще оцелее, представяте ли си, на 31 без един зъб! Rolling Eyes Така не ми се иска да го вадят, но ако много се скапе положението или ако се надуе....ще ям попара. Той е кътмик, ама въпреки това не ми се искаше!

# 246
Като сте заговорили за кашлици, ние с Дарена имаме проблем.
Има-няма, кашля от почти една година.Единствено на морето спря.
В момента е на Ксизал, той най-добре й се отразява.
Леееко съм обезверена, защото тук в Русе, за тази 1г, никой не можа точно да каже каква е причината.
Има проблемна 3та сливица, друг казва-няма.Ако пък има-малка е за махане.
А тя в момента е в криза и така кашля, че ми идва да й бръкна в гърлото и да изтръгна де що има Confused
Препоръчаха ни да отидем в Сф при Т.Мустаков, алерголог, какви са вашите впечатления от него, софиянки?

# 247
Аз не съм била, но на един мой колега детето е диспансеризирано при него за алергия към домашен прах - той е доволен.

# 248
  • София
Фил, при Мустаков трябва да се запишеш от 18 число за следващия месец. Много е трудно посещението. Ние ходихме в Тукуда при д-р Георги Христов. Ако искаш пусни търсачка с името му. И отидете, защото точно като Матей сте. Той кашля 2 години нон стоп и една седмица беше със сополи, една без, всички вируси бяха негови и накрая му откриха алергия към домашен прах.

Да ви кажа, че ако се отрие алергия може да се проведе ефективно лечение. малко е дълго, но алтернативата е асма.

http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:U9W2v8Ty3Ho … hl=en&ct=clnk

# 249
Здравейте,дами.
Уау, Рени, какви красоти си показала. Heart Eyes
Янче, много е трудно това с отделянето. Аз имам също няколко неуспешни опита,така че мами споделете, моля, как се справяте  с това приспиване.
Фили, давам и на двамата в момента Ксизал, като преди това пиеха Фенистил. Кало също така кашля месеци наред, докато успеем да овладеем кашлицата. Той се повлиява добре от инхалации с Флексотид, комбинирани с Вентолин, отхрачващ сироп и Сингулер /не съм сигурна дали така се пише или Сингулар/. Да чукам на дърво, но вече почти стана един месец откакто не кашля. След като спря да кашля спряхме Флексотида и Вентолина и още някакъв отхрачващ сироп, на който му забравих името, но Ксизал даваме, защото трябвало по-дълго време да се приема.
Юлче, колко време ви казаха,че се пие този Сингуле/а/р?
Аги,успех със спасяването на зъба. Hug

# 250
При различните случаи е различно. На моя колега детето пие вече година без прекъсване. За Иво засега се разбрахме с лекуващия го доктор да пие 6 месеца и после да преценим какво ще правим - аз мисля, че засега е по-вероятно да продължим, отколкото да спираме обаче  Tired поне до другата пролет.  Иво не е кашлял преди това безпричинно, но затова пък често имаше причина да кашля - миналата зима постоянно бяха хремави и двамата, Иво имаше на няколко пъти ларингит и така стигнахме до тук. Тази година наистина е много по-добра в това отношение. 

За приспиването - те си показаха сами кога са готови (но са двама и си дават взаимно кураж все пак). Сега ги оставям легнали, завити и нацелувани на загасена лампа и отворена врата към осветен коридор. Всеки си гушка по 2-3  играчки, бръмчи известно време и после си заспива.

# 251
  • София
Юлче, браво, много добре звучи приспиването при вас. Мен нещо много ме  е страх да ги събера в една стая, мисля, че много ще си пречат. Но това ще стане март месец като тръгна на работа и им се изравни режима и ставаме всички заедно.че сега ние с него сутрин си поспиваме Blush

Учудвам се колко много деца са с подобни алергични проблеми и болести с респираторно естество. Да чукна на дърво Соня няма такива проблеми, но Влади е сред проблемните. И той прави ларингити, кашлици, сливици, нос .....тази област му е проблемна.
Чакам още малко да порасне и ще го изследвам и него за алергии.

Аз съм в предстартова треска - утре Влади тръгва на ясла. Rolling Eyes

Ето една коледна идея - много хубаво става с цветен принтер /ми казаха/
http://www.kolednopismo.bg/

И накрая:Иленке, благодаря за предложението за роклята, но няма смисъл да пътува от Русе до тук. Сега отивам да тормозя Тина на лични за техните рокли.  Wink

# 252
  • Sofia
Здравейте!
Ето малко снимчици на малката Мира:
http://brambi.snimka.bg/baby/malkata-princesa-mira.537430
И Ивайло най-редовно пие Ксизал - ние без него не тръгваме никъде, той прави доста често ларингити. С футбола е добре, съветват ни да го запишем в някой детски клуб като поотрасне, баткото дето ги тренира ще ни каже къде да го запишем, но все още е малък.То добре че е тоя футбол та да изразходва малко енергия, иначе вярвайте ми тая зима ако нямаме счупвания направо късмет ще си бъде.
renni79, пожелавам на Влади много бърза адаптация и само хубави спомени от яслата. Как растат само тия бебчета!

# 253
На добър яслен час на Влади! Да не плаче, да му хареса и да не го разболяват!  bouquet

От вчера вечерта Дидо има варицела. днес вече тук-там мехурчета. Лошото е, че навън е много студено и заледено, сега правя сметки как да го заведа на лекар.
 Grinning
Роси, малката е много сладка, пу-пу!

# 254
  • София
Здравейте, мацки!:)))
Отвори ми се възможност за малко свободно време и сядам да ви пиша Hug
Аз напускам работа и докато си намеря нова, ще имам време да си пиша на спокойствие  Grinning
След малко започвам да чета тази, последната темичка, за да видя как сте и какво правите.
Целувки засега  Hug

Общи условия

Активация на акаунт