Отговори
# 630
И Никола е още с биберона и докато не му излязат кучешките напълно нямам намерение да я махам, само да ми мрънка, няма нужда  Wink  с гърнето започваме да действаме като се позатопли времето, на брат му му свалих памперса на 2г и 1 м от раз, напишка се и се наака по 1 път и веднага схвана за какво става въпрос, после се изпускаше леко 1 седмица някъде, докато усети че не е с памперс.

Тръшкането явно е повсеместно  Laughing и силно развитото чувство за притежание. Михайлово каквото описва, така е и вкъщи, война.

Заспива само с мен, той в неговия креват, аз на спалнята, за 2-3 минути е готов, сам така започна, не съм го оставяла да реве, от брат му установих, че няма смисъл, всичко с времето си, е и от детето си зависи де, моите са така. При нас на спалнята не иска да ляга въобще, но това е за сметка на брат му, който още идва нощем.

# 631
А и ние сме с биба,няма да му я махам,когато сам реши. Peace
На антибиотик сме,отново му се възпалиха ушичките Sad.Иначе е добре,нямаме други здравословни проблеми но тези уши ooooh!
За спането,Джани от самото начало спи до мен.Прегръща ме и само да усети,че ставам,рев до късане.Не знам как ще го отуча от този навик,голям мъж стана вече,а още спи до мама Mr. Green.Напоследък се събужда често но доктора каза,че е защото го болят ушичките и да му давам Панадол преди да си легне.
За ходенето на пръсти да спомена,че забравих сестра ми ходеше до втори клас на пръсти но всичко е нормално сега няма проблеми.

# 632
За спането,Джани от самото начало спи до мен.Прегръща ме и само да усети,че ставам,рев до късане.

Докато го боли нещо и е неспокоен няма да можеш да го отделиш. Но те съветвам бързо да се ориентираш, аз даже бих го отделила в негова стая, ако имах такава  Mr. Green

# 633
  • USA
Здравейте,и ние сме о6те с бибка,но само като заспива наобед и ве4ер и ч давам за по 10 мин.Преди време се опитах да я махна,някъде бях 4ела да се реже всеки ден по-мелко от нея и така постепенно 6те се откажат,но като я срчзах такова сърдене и реване настъпи......добре 4е имах о6те 2 скрити Simple SmileИна4е и Ванеса е голям инат,пробва се да се тра6ка за вси4ко 6том не е на нейната,но на мен такива не ми минават и чяоставям,реве 2-3 мин мах и й минава
Лека и спокойна ве4ер на вси4ки

# 634
Само аз ли съм толкова обсебваща, до мен спи и да го сложа в сруга стая ми се струва невъзможно,
аз ще вися нон стоп на вратата за проверка. newsm78

# 635
Само аз ли съм толкова обсебваща, до мен спи и да го сложа в сруга стая ми се струва невъзможно,
аз ще вися нон стоп на вратата за проверка. newsm78

Зависи толкова много от детето! След вчерашното реване, днес го сложих - обърна се на другата страна и заспа! Иначе той до към 8/9м спеше също до мен, но от 6-7-мия месец започна страшно много да се върти, да рита и тн. Да не говорим, че не понасяше да го гушкам, докато заспива, ами все сам, дори не ме искаше в спалнята. Щом се преместихме в по-големия апартамнет, където си има собствена стая, от първата нощ го пробвах сам - и оттогава без проблеми заспиваше сам. Иначе какво не бих дала да си до мен, и да се гушка...Ма кат' не ще?!

Нашата спалня е точно срещу неговата, и спим на отворени врати, така че го чувам, веднага щом се събуди. Дори докато беше болен, пак не искаше да спи при нас....

ТОй и през деня хич не иска да се гушка. Явно си отглеждам мъж, койото си пази личното пространство.

# 636
При нас се поусложниха нещата със спането. Бях се похвалила, че като се преместихме в новия апартамент веднага го сложих в неговата си стая и започна да си заспива без проблеми, сам, без никакво приспиване и с малко мляко. По принцип ние си го чувахме като плаче и отивахме да го успокоим, но решихме за всеки случай, за да не се случи да сме заспали дълбоко и да не го чуем да вземем и един бебефон. Започнахме да го ползваме и беше много добре. Това до един ден, в който аз реших да обясня на детето как се казва това нещо и какво прави. Та обясних - че е бебефон, че е като телефон, но за бебета, че с него чуваме какво прави Бобчо, че ако той плаче или вика мама ние чуваме по бебефона и веднага идваме. Бобата беше адски впечатлен и цял ден само за това говори "бебечом, мама чуа, мамо ля, мама чуа" - демек Боби като вика мамо ела и мама чува по бебефона. Е, от тази вечер свърши идилията - в момента, в който сложим Бобата да спи, той започва да вика "мамо, ля" и да плаче сърцераздирателно. Отказа млякото напълно, от биберона от известно време самичък се отказа. Затова се видях принудена да скрия бебефона и да му кажа, че сме го дали на едно друго бебе, което е по-мъничко. Бобата обаче вече седмица продължава да се сеща за него и да обяснява всяка вечер как сме го дали на другото бебе "бебечом - ду бебе". Понякога питам "искаш ли да си го вземем пак?" и той казва "не"... И пак не заспива спокойно - по 1-2 минути ме вика и е много тежко да го слушаме как плаче, макар и за кратко. Но той иска да го вземем при нас в спалнята, а ние с него няма начин да спим - той много се върти, раздава ритници... аз как да е, но баща му категорично не може да спи по този начин. Та сме решили да упорстваме, но ни е трудно и аз много се ядосвам за този разговор за бебефона...

Иначе, Снеже, и Бобата е като Стефчо - никакви гушканици и глезотии, освен ако супер много не му се спи и тогава се отпуска и ме оставя да си го гушкам.

Снеже, спомням си, че като бяхме в Стокхолм посетихме парка Скансен и там имаше едно място, където децата си оставят бибероните, когато се отказват от тях. И там имаше може би десетки хиляди биберони - кладенци, пълни с биберони, дървета, украсени с гирлянди от биберони! Много се впечатлих, мисля, че е много добра идея и добър начин човек да помогне на детето си да се раздели много мило с биберона си, когато е готово за това.

Бобо още спи в тези преносимите кошарки, но вече се научи да прескача и да излиза. През нощта обаче спи със спален чувал и не може. Аз съм много доволна от спалното чувалче, защото иначе няма как да го пазя да е завит, а спи на доста хладно.

Поли, за осигуровките, аз като ми изтече първата година майчинство веднага започнах да се осигурявам на максимален осигурителен доход (и аз съм самоосигуряваща се). Но аз си бях решила вече за второто бебе.

Последна редакция: сб, 15 яну 2011, 22:44 от Sv.

# 637
gmarinova Имаме цял етаж от къща с Джани на разположение,защото в нея живеем само аз,той ,майка ми и баща ми.На първият етаж са родителите ми а на втория аз и Джани,ама нещо ме е жал да го сложа да спи сам в стаята си,а има обзаведена детска за него но спи с мен в спалнята.Нали е на мама едничък,а и мама е сама Wink

# 638
За приспиване и спане пишете ... Да споделя и аз. Не заспива сам, аз го приспивам и го слагам в леглото му. Той си спи в своето легло, ние - на спалнята. По някое време през нощта или рано сутрин идва при мен. Последните 2-3 мес. спи сравнително кротко - преди много риташе, въртеше се, буташе се - не спираше буквално. Сега пак се буди по няколко пъти, но поне сравнително лесно заспива отново. Леглото му е залепено до нашата спалня, спи в чувалче (така не го мисля, защото не отопляваме стаята и нощем е около 13-16 градуса).
А с възглавници ли спят вашите деца? Аз съм му сложила една малка от поне месец, но за момента не я ползва по предназначение.
Иначе си отглеждам кърлежче. Аз си исках гушливо дете и си го имам. Ако е в кротката си фаза, много обича да се гушка в мен, чак проявява самоинициатива да ме целува по бузата или той да дава буза.

Много мило за парка с бибероните.  Heart Eyes
Сени, забравих да ти кажа, че Джани днес ми се стори отслабнал, в сравнение с последния път, когато се видяхме. (Да ви изклюкаря - днес се видяхме със Сенайде и Алиджан в зоологическата градина). Дано този път да му се оправят ушичките и да се поуспокои малко.

# 639
  • София
Сени, освен антибиотика, слагаш ли и капки Отипакс на Алиджан? Габи като направи алергията към антибиотиците, на практика се оправи само с тях и Нурофен и Панадол. Те са доста безвредни, а имат силно болкоуспокояващо и отбъбващо действие.

Иначе за съвместното спане, ами то си е до дете и до време. Габи мисля, че е напълно готова да спи самостоятелно. Като беше на 2,5г, започнах да и обяснявам, че е време да си спи сама в креватчето, купихме нови, хубави чаршафчета за него и лека-полека започна да свиква, а и беше много ентусиазирана. После се появи проблемът с ревността и искаше само при нас да спи, а брат и в креватчето(въпреки, че той спи в него само част от нощта). Сега като знае, че в новата стая ще са заедно с брат и и ще се гушкат е спокойна. Вчера им купихме и страхотни нови чаршафчета за големите креватчета(на Габи с принцеси, на Марти с коли) и цяла вечер си играха да се завиват с тях. Марти ми е голям глезан, много обича да се гушка и като спи при мен иска да е върху ръката ми, иначе се буди.  Crazy Това от новороден. Иначе обича да се гушка и в кака си, да се държат за ръка. Дано като се преместим да успее лека-полека да свикне само с нея да спи(креватчетата за начало ще са залепени едно до друго).

# 640
Имам въпрос...Иван от петък следобед  с Т.
Долният му венец гледам че е набъбнал и май два зъба ще му излизат, освен кътниците....
възможно ли е вече 3ти ден да е с Т включително и през нощта?
Ще го водя в спешния в Токуда за всеки случай да го прегледат, защото няма никакви други симптоми...

# 641
  • Germany
SheIsInLove, не мисля, че е възможно да има 3 дни температура от зъби. Заведи го да го видят задължително, тъй като вируса, който върлува в момента е много гаден.

# 642
Води го на лекар три дена е много време, може да е от зъб, но да го прегледат непременно
защото може да е и зачервено гърло и други и други.
На тази възраст пишките ако не са забелени и има мръсотийка в тях може и от пишката да дигат температура та и това трябва да се отхвърли като вариант, като се пуснат изследвания на урината.

# 643
Привет,мили дами !Тези дни все не ми остава време да пиша .Спрях да вземам ДК и докато Стефчо спи аз готвя бебешки манджи Grinning.Приспивам в кошарата с галене ако не стане, леко се люляме Embarassed. буди се често и към сутринта го вземаме при нас спим в една стая.Биба все още ползваме ,докато излязат зъбките няма да го лишавам от нея,сам ще се откаже.Много не обича да се гушка,защото не се спира,най-често като му се скарам ,зарязва всичко и се гушва  в мен .Пожелавам на болничките бързо да оздравяват!

# 644
Като споменахте за пишки  Mr. Green, докъде я докарахте със забелването?

Общи условия

Активация на акаунт