Reduce-Reuse-Recycle по български

• 78 044
  • 1 019
  •   1
Отговори
# 645
И аз , и аз спя без възглавница  Mr. Green
  Това стар йогийски навик  Wink Също е против бръчки  Laughing /гледам, че не помага много напоследък  Crazy/

# 646
Полезно ли е да се спи без възглавница? Аз точно обратното съм чувала.
 Хавлии и аз рядко ползвам в хотел. Не толкова заради екото, а защото съм гнуслива. Нося си една кърпа и ми е достатъчна за изкъпването.

# 647
Тъй като детето ми изобщо не желае да ползва възглавница, а аз се бях притеснила, питах ортопеда, който посещаваме за профилактични прегледи. Той ми каза, че спането без възглавница определено е за препоръчване. Условието е и матрака да е прав и твърд.

# 648
Нашият ортопед точно обратното каза. Възглавницата трябва да е ортопедична и висока колкото от рамото до врата. Не е по темата, но ми стана интересно кзде е истината Simple Smile

# 649
  • София
Относно кърпите, които нося в хотелите  Joy
Ужас, да, нося си и перилен препарат и ги пера когато ми щукне.
Нося си и сешоар (щот са ми много  смърдящи), нося си и мъж да ми носи кърпите , и препарата, и сешоара... А на бебето  и чаршафи.....айде, отплеснах се

(и храна от къщи носи същия този мъж, сега  като го написах вече и аз го ожалих)

# 650
  • София
търся си ник, супер смешно ми е да чета такива коментари за хотели и т.н.
Всеки един хотел, притежаващ 3 звезди и нататък си има правила. Едно от правилата е възможността за смяна на кърпите всеки ден, но обикновено кърпите се сменят само при желание на използващия ги. Няма да влача минимум 4 кърпи за мен и съпружието в скъп хотел, за да не замърсявам природата. Все едно после няма да ми се наложи да пусна поне две перални, за да изпера в собственото си използвано през почивката бельо. В моят любим хотел в Поморие кърпи се сменят само и единствено ако са поставени на точно определено място в душ - кабината. В други хотели се хвърлят на земята. консумативите сменят само ако си ги използвал. Съвсем нормално е и за 10-дневна почивка да ти сменят чаршафите поне веднъж. Вие у вас колко често ги сменяте ?!?!?!

И сега ако кажете - тая (аз) е голяма чистница - не е вярно. Едно е да редуцираш ползването (аз винаги сипвам в пералнята наполовина от указаното количество препарат за пране), ама съвсем друго да не използваш никакъв сапун, когато се къпеш. 

И къде са тези хотели, в които кърпите миришат на белина  newsm78
В какви хотели си ходила... вече и в туристическите спални не се пере с белина.
А колкото до басейните не мисля, че има вариант, в който да не се използва дезинфектант за водата. Съвсем отделен е въпроса с предозирането на хлора в голяма част от басейните.

Уважаема Vanya_I , прочела ли си какъв пост си написала по повод на моя?
Имаш ли възможност първо да се информираш за белината (от пост след твоя примерно), за  вариантите за пречиставне на басейни (от инетрнет примерно), за нормите на поведение (да не коментираш социалния статус на друг човек примерно) , за опасността от ползването на измивни препарати върху човешката кожа (знам ли вече откъде...)

В своя пост ти ме настани в хотели по-долни от туристическа спалня (благодаря, там ми е мястото по убеждение) или най-много 2 кьорави звездички (да, такива и предпочитам, точно като соц. хотела Виктория в Огняново, горкия)... внушаваш , че  е нередно да се къпеш без сапун, а аз това целя (не съм го постигнала със себе си, но с децата почти), разкри ме, че не съм ходила на хотел за повече от 10 дни или пък в къщи не пера чаршафи на по-малко от 10 дни (позна и за двете Simple Smile )

Бих искала да споделя тук нещо не в отпор, а просто така.
Обожавам хижите, така и така всичко си нося.
Обожавам бунгало на земята и поляна отпред (и море Simple Smile ) - децата отварят вратат сутрин и са навън. А нощем като ги приспя мога да отида на тази поляна и да прегърна  звездите.
Обожавам да  спим на квартира. Засега в Гърция, скоро и в други страни.  Когато сме на квартира  сме в естествената среда , това, заради което сме отишли  (специално ние) е в краката ни и ноздрите ни.
На хотел 4 звезди ходя редовно(веднъж или два пъти годишно) но по принуда Simple Smile и после  ми е едно тягостно... щото така и така всичко си нося, за какво е цялото това преоразмеряване на моите потребности.

# 651
  • София
За хотелите - смятам че съсипват хората и планетата. Наливат още масло в огъня на алчните ни за консумация душички.
Пътешествията са просто едно от нашите консуматорства, чрез които  ни се промива мозъка за връзка със себе си, създател, бог, квото всеки го разбира. Убива се уникалността на консуматора-човек, убива се и местния бит и култура.  Още щом си помислиш за броя звезди на хотела и вече си в кепчето с хванати души.
Съвсем на последно място хотелиерстването замърсява природата.

Като видя стъпките на Левски под моите и все пресмятам за колко време той е дошъл пеша, криейки се и рискувайки своята и българската свобода. Това ми е мерната единица за време, път и пътешествие.

Ваня И, визирам еднакво себе си и теб в множественото число по-горе. Аз лично се опитвам да се осъзная и измъкна. Пожелавам ти го и на теб !
(щото с две деца понякога ми се случва да мечтая за някой стандартен хотел с всичко включено...)

# 652
и не на последно място самолетните полети, свързани с пътуванията.
няма по-голям замърсител на атмосферата.
да не говорим, че 1 пътуване със самолет е свързано с n в повече пъти облъчване на човешкото тяло.
да, седмичен пешеходен поход на 1 500 м ми носи на-голямо удоволствие, и ми дава енергия и заряд за година напред. но не на всички.

търся си ник, права си за всичко, приемам, но не мога да избягам от всичко това, все пак се старая Simple Smile

# 653
Това за възглавниците и на мен ми е интересно коя ли е истината.
   Все пак съм склонна да приема, че е по-полезно да се спи без възглавница  Peace Особено пък като видя едни огроооомни възглавници по филмите, втриса ме самата мисъл да спя на нея и да осъмна с гръбначно изкривяване около шийните прешлени  Laughing
   Аз предлагам да запазим добрия тон в темата  Hug  Peace
   По повод пешеходстването, чудесно е и аз го практикувам. Даже тези дни обмислям вече да се мятам и на колелото  Simple Smile Бедата е там, че обичам да нося поли и няма да е добре да се развявам с тях на колелото  Mr. Green

# 654
  • Pb
Вместо "добър ден" една снимка на калъф за телефон, направен от много дребни изрезки от плат. (време беше да сменя стария, но реших да притъпя консуматорското у мен и сама да си направя).

Отдавна знам, че е полезно да се спи без възглавница или евентуално на по-ниска такава (не помня вече от къде съм го научила, но вярвам, че е така).

Много ме е яд, че няма вело-алеи в населените места. Аз вече вкарах в употреба колелото, но го използвам само за разстоянието от градината до работа и обратно (като отида в офиса се преобличам). Колелото нощува в градината, а от там до вкъщи с колата. Много исках да вземем стол за Данаил, но си е опасно без регламентирана алея за колоездачите.

# 655
аз пък не ползвам асансьор до петия етаж, само с децата.
ами страите блокове, с централно осветление, демек вкл. на 1, 5, 8 етаж и се огрява цялото стълбище  Confused
освен саниране на старите сгради, което неимуверно ще дойде скоро ( хабим над 5 повече електроенергия в срв със западноеверпейски държави. Няма начин, да не ни притиснат и да се отпускат пари за различни програми, каквито пари има вече), се надявам и на промяна на тази централизация на осветлението.

# 656
# 657
Елхичка, наистина е опасна за детето и дори за теб все още.
   Във Виена завидях на велосипедистите-имаха празник и велошествие голямо и като видях хубавите алеи за тях и даже специалните алеи за пресичане на велосипеди на кръстовищата  #Crazy, щях да падна. За първи път виждам и мислех, че всичко е за пешеходци, ама не  Mr. Green
  Чудесен калъф, браво на теб за търпението и сръчността   bouquet Това със зеленото цветенце старият ли е?
   Аз днес съм с изцяло мои дрехи производство. Пола на волани от два вида плат и сако от плетиво с джинсова гарнитура от старите ми джинси  Flutter
   Ане, това за санирането-много ме притеснява избиването на мухъл  Sad Много силно впечатление ми прави непрекъснатата влага върху прозорците в изолирани жилища и най-вече с нов вид дограма. Моите хора искат да сменяме дограмата, аз се дърпам  Thinking

# 658
  • Pb
Ане, страхотни неща в линка, впечатлена съм - наистина гениални, както са написали. И аз имам една идея за лампион от дъна на пластмасови бутилки, но много бавно ги събирам, понеже много, много рядко купуваме безалкохолни напитки. Но определено ще взаимствам от показаните идеи.

Clivia, да, и аз се прехласвам по "западните" вело-алеи и не мога да преживея, че в целия Пловдив има не повече от 2 такива (отделен е въпроса, че пешеходците въобще не се съобразяват и не може спокойно и там да се кара).
Така да не обичам тази зависимост от автомобилите. Няма да престана да мечтая да сложа детето в караванка, закачена за колелото и така да се предвиждаме, но за сега - само в сънищата. 

За калъфите - снимала съм изработения от мен калъф до стария, който струва 16 лв. Определено все повече, преди да взема нещо, си задавам въпросите: до колко имам нужда от тази вещ? Наистина ли си струва да дам толкова пари? алтернатива?
Нямам умения да си правя сама дрехи, въпреки, че с кройки няма да е сложно. Може би просто ми липсва нужната амбиция...

# 659
А във Виена ако вървиш във велоалеята, направо се брой за отнесен. Даже ми изръмжаха лошо, че пресичам не на мястото за пешеходци, а за велосипедисти /просто не знаех/  Simple Smile
   Елхичка, лошото при направата на дрехи е, че отнема много време и нерви.
   И аз вече като теб си задам този въпрос имам ли нужда от това, което искам да си купя. И само като си представя, че ще влезе в апартамента и ще ми отнеме пространство и ще ми трупа прах, много често се отказвам  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт