Reduce-Reuse-Recycle по български

• 79 041
  • 1 019
  •   1
Отговори
# 405
  • ул. "Мечтание"
Момиче от форума беше споделило, че ги връща в аптека, явно е в въпрос на добро желание от страна на персонала и до политика.

Ако не се лъжа, тя беше в чужбина и доколкото разбрах там има такава практика.

# 406
Ето инфо за бритата. Написали са, че филтрите са 100% рециклируеми - http://www.brita.net/uk/promotion_recycling.html?&L=1. Но не знам в Бг дали ги правят всички тези стъпки, които са написали тук.

Аз хвърлям направо целия филтер в контейнера. За повторна  употреба не знам дали става. Да не се развъдят някакви бактерии в аквариума от дълго ползване Thinking

# 407
Чудна тема   bouquet
Чак сега я откривам  Blush

# 408
Ето инфо за бритата. Написали са, че филтрите са 100% рециклируеми - http://www.brita.net/uk/promotion_recycling.html?&L=1. Но не знам в Бг дали ги правят всички тези стъпки, които са написали тук.

Аз хвърлям направо целия филтер в контейнера. За повторна  употреба не знам дали става. Да не се развъдят някакви бактерии в аквариума от дълго ползване Thinking

А дали има кани на Брита, които не са от пластмаса?  Thinking

# 409
# 410
# 411

А дали има кани на Брита, които не са от пластмаса?  Thinking

Незнам, но и мен това ме спира да си купя такава кана.
И да питам, не е много по темата, но... Иползвам много често кана за гореща вода. Тя също е от пластмаса и сигурно се отделят разни вредни неща, вие ползвате ли?

И едно мнение за прах Ecover (понеже обсъждахте и праховете) пише че е екологичен, но силно подозирам, че докара страшен обрив на детето ми  Stop

# 412
Не ползвам електрическа кана, вероятно това имаш предвид.
Брита - пластмасовият вариант (поликарбонат да сме по-точни) не е опасна. Просто защото водата вътре не се нагрява.

# 413
  • София

И едно мнение за прах Ecover (понеже обсъждахте и праховете) пише че е екологичен, но силно подозирам, че докара страшен обрив на детето ми  Stop

В подфорум красива мама има една тема "От какво са съставени козметичните ни продукти"
Там пишат две момичета, които се занимават професионално със създаване на козметика.
И двете от споделят мнението, че алергична реакция може да се получи от органик/еко/био продукт и това никой и нищо не може да го гарантира.

Нищо не ме спира да ползвам нито електрическата си кана нито пластмасовата си кана Брита.
Специално за тези неща съм твърдо "за". Особено като знам колко е мръсна водата в София ( у нас е почти жълта) от една страна и колко време трябва на водата да достигне температура на кипене на котлона, въпреки че имам керамичен плот (електрическата кана спестява електричество и време, а има и филтър, който не позволява попадането на по - големи боклуци във водата - само вижте какво остава по него след 2-3 седмици употреба).

# 414
Хубаво, че има от стъкло, аз само пластмасови бях виждала  Peace

А за електрическата! кана - да страшно удобно и бързо, но ако се топли водата на котлона това ще става в метален съд. А че спестява енергия не би ми било приоритет в този случай. Аз я ползвам де - редовно, но постоянно ме гложди този въпрос.

За праха - да, съгласна. Но съм ползвала всевъзможни прахове и не се беше случвало...

# 415
...но ако се топли водата на котлона това ще става в метален съд.

Не е задължително.
Когато синът ми беше бебе, преварявах водата за формулата му в съд от йенаглас с голяма вместимост.

# 416
...но ако се топли водата на котлона това ще става в метален съд.

Не е задължително.
Когато синът ми беше бебе, преварявах водата за формулата му в съд от йенаглас с голяма вместимост.

ох.
Хубаво де, в "непластмасов" съд  Peace

# 417
  • София
Не виждам причина поради която трябва да не използвам електрическата кана, защото е пластмасова. Това означава да не използвам пасатора, кухненския робот, сокоизтисквачката, кафе машината, цитруспресата...

# 418
  • Пловдив
Да, ама има голямо значение дали ще ползваш пластмаса за топли/затопляне храни или за студени... Wink

# 419
Да, ама има голямо значение дали ще ползваш пластмаса за топли/затопляне храни или за студени... Wink

Да. И все пак - за да се отдели Бисфенол А, загряването трябва да е доста над точката на кипене на водата.

Общи условия

Активация на акаунт