Reduce-Reuse-Recycle по български

• 78 080
  • 1 019
  •   1
Отговори
# 885
Mooimeiske, а за тези препарати мислила ли си? Аз лично ползвам препаратът за петна и за котлен камък и ръжда, другите не съм ги пробвала. Но пък от тези двата съм изключително доволна, както и всички мои приятелки, които след моя препоръка ги пробваха.  Peace Цените им са напълно приемливи.  Peace

п.п. Ето тук http://tork.hit.bg/index_main.htm има и цени  Peace

# 886
  • София (Възраждане)
Благодаря за предложенията, момичета и момче Simple Smile   bouquet
Вече купих препарата за съдове на Фрош от Метро, сранително ок е като цена, мислих и за Май Планет, но се връзваше по-скъпо, а голяма разфасовка Бочко /и за него мислих/ не видях. Ще мисля вариант и за сапуна

# 887
Благодаря Дедо, надявах се тъкмо ти да се включиш  bouquet

Относно течния сапун на Фрош намерих ето това , цена на едро /каквато ми трябва на мен/  за 500 мл.  - 3,48 лв. . Менте ли ти се струва?
Относно финансите, уви, родителите принципно не дават лесно пари, какво остава за еко препарати, които сами не ползват вкъщи. Май ще се наложи да дофинансирам разликата от собствения си джоб, намериха кой да сложат за касиер тази година bowuu

Дедо, а препарата за съдове на Фрош биоразградим ли е поне, че на официалния им сайт не бише изрично че е, въпреки че из разните он-лайн магазини го твърдят?

Линкът не ми се отваря/модериран е като рекламен спам/. Изпрати ми го като ЛС. Препаратът за съдове на Фрош по принцип е биоразградим, но този, който се внася тук не е сертифициран по европейските стандарти. Малко е замазана екологията с нашия. В Германия е и тройно по-скъп.

# 888
От www.angel-baby.eu, ще пускат съвсем скоро препарат за миене на съдове. Имат и прах за пране, който ползвам за пелените и съм много доволна. Натурални са и двете и като цена препаратът за съдове, казаха, че няма да е висока цената. Надявам се скоро да направят и течен сапун. Може да следиш сайта им и във Фейсбук.
Аз също ползвам/х Май Планет прах за пране, но многократните пелени бяха станали твърди като кора, особено памучните. С едно изпиране с Angel Baby< станаха толкова меки.
Ето и състава:
Цитат
sodium cocoate (cocoa butter based), sodium carbonate (washing soda), borax, sodium bicarbonate, sodium percarbonate

# 889
  • Пловдив
Закачалка за шалове от рециклирани материали

http://www.handmade-decoration.blogspot.com/2012/09/blog-post_29.html

Органайзер за бижута от пластмасови капачки и стара рамка

http://www.handmade-decoration.blogspot.com/2012/09/blog-post_28.html

# 890
  • Пловдив
За идеи за рециклиране и творчество може да надничате в "От нищо нещо", както и във фейсбук страницата. Не давам линк, защото така или иначе ще го махнат, но питайте гугъл Simple Smile

# 891
  • Пловдив
Как да рециклираме успешно недобра козметика

http://blog.ekomama.net/2012/01/03/kak-da-reciclirame-uspeshno-nedobra-kozmetika/

# 892

Много полезна статия! Целия блог е много информативен-домашното веро е невероятно лесно за правене!

Благодаря за споделянето   bouquet

# 893
  • Пловдив

Днес  си почистих маратонките с балсам за тяло , вместо да ги мия с вода и да чакам да изсъхнат . Станаха като нови   bowuu

Намерих още една интересна статия  bowuu

Нови идеи за старите вещи
http://www.comfort.bg/bg/%D0%B8%D0%BD%D1%82%D0%B5%D1%80%D0%B5%D1 … BE/view/2221.html

# 894
Дайте някаква идея какво да правя с изгорелите енергоспестяващи крушки? Не върви нито в обикновения контейнер да се хвърлят, нито в този за стъкло. Какво да ги правя?  newsm78
Уж трябвало по не знам си колко хиляди часа да светят... нъцки. Две ни изгоряха през последния месец, работили са по около година може би.
Преди в контенейра ги хвърляхме, но все пак ми се иска да им намеря точното място, а май такова няма  Sad Бях чела нещо преди време, че в Кауфланд ги приемали обратно, но като попитах там, ми отговориха, че нямат такава практика.
От три седмици ги гледам на плота и не мога да реша какво да ги правя.  Close

# 895
  • Пловдив
Тук има специални сини контейнери, точно за енергоспестяващи крушки, неонови тръби и прочие.

# 896
Янтра, блазе ви  Simple Smile
Ние си имаме жълт - за хартия, пластмаса и метали (умът ми не го побира, как успяват после да разделят всичко това) и зелен за стъкло. Зеленият е с толкова малка дупка, че почти нищо не можеш да пъхнеш. Наскоро ни се налагаше големи стъкла и чашки от полилеи да разчистваме... в контейнера за стъкло по никакъв начин не можеш да ги сложиш.

# 897
  • Пловдив
Ми те са два сини за цял Сопот Simple Smile

# 898
  • София (Възраждане)
Зваене ли че май съм виждала енергоспестяващи крушки, хвърлени в контейнерите за батерии. Според мен има логика.

# 899
Дайте някаква идея какво да правя с изгорелите енергоспестяващи крушки?
Приемат ги в магазините, в които ги продават. Аз така бях събрала една торбичка с изгорели (някои си бяха от преди наколко години, други изгоряха бързо) и попитах в Кауфлан на информация - взеха ги.
Зваене ли че май съм виждала енергоспестяващи крушки, хвърлени в контейнерите за батерии. Според мен има логика.
Няма логика, защото са различни тоскичните метали - в батериите са никел, хром, манган, а в крушките е живак.

Общи условия

Активация на акаунт