За мама вече няма скука, че вкъщи АВГУСТинче гука! № 4

• 24 528
  • 745
  •   1
Отговори
# 510
Аз съм от къснозахранващите, но спазвам определени правила на запознаване с храненето. Слагам бебето на масата, когато се храним, например, вече на два -три пъти й давах да облизва/опитва банан,ябълка..но..няма такова мръщене и плюене  просто. Което ме навежда на мисълта, че девойката хал хабер си няма за какво иде реч. Смятам, че трябва да се гледа детето и да се преценява, както и да се предлагат и опитват различни варианти.
Аз този път клоня на започване с домашно приготвена оризова каша, но не съм сигурна още..не съм събрала достатъчно инфо. Принципно смятам аз да си приготвам пюретата, стига да намеря качествени продукти по това време на годината. Ако не - тогава си мисля,че купените пюрета са по-добрия вариант.
Ох и на мен ми се идваше на фитнес, но бебка е леко хремава от няколко дни - явно от Марти се зарази...дано за другата сряда сме ок...малко ми е далеч,но пък си струва забавлениято...как не го направиха мааааалко по в центъра...
Млечни - след 1 година се добавят.
Има вече и в БГ много майки,които практикуват така нареченото педагогическо захранване. Тук детето посяга само към храната от масата. За целта тя, храната, трябва да бъде подходяща за ядене от малки деца.

Последна редакция: ср, 01 дек 2010, 22:57 от Charr

# 511
Starry, ако знаеш колко полезна инфо ми даде.все чета ама и все нещо не мога да разбера дали и как трябва да се изчака.
 И хие се включихме в конкурс - http://www.facebook.com/photo.php?fbid=165352556835011&set=a … =139432112760389#!/photo.php?fbid=165352556835011&set=a.158137347556532.25403.139432112760389&pid=296178&id=139432112760389
 ако желаете няма да ни е излишно едно рамо !
 Благодаря!   Hug

# 512
Леле много сте писали!Браво!
 welcome на новите мамчета!
Кори,браво за грамчетата!Значи госпожицата сладка този месец е отличничка Simple Smile Е и мама разбира се! Simple Smile
Връщам се да дочитам,че прекъснах до едно положение Simple Smile

# 513
Мами, преди 2-3 дни си сварих тиква и пасирах малко и замразих 2 бурканчета във фризера, колко време могат да стоят там  newsm78

# 514
Добро утро!

Вчера водих едното бебе на гастроентеролог, заради съмнение за рефлукс - е, има си ГЕР бебчо, но е в много лека форма, както и предполагах. За сега ще яде по-начесто и по малко, докато започна да го захранвам. Новото е, че трябва да започнем с каша, за да се тушира рефлукса, та на едното бебе ще приготвям картоф, а на другото - оризова каша. Но това ще стане след Нова година - не мисля да бързам, пък и тогава бебетата ми ще са на 5,5 месеца / на тази възраст захраних първото си дете и не сме имали никакви проблеми  Peace/.

Charr, и аз ги пробвам мойте бебоци по този начин - докато ние се храним им давам леко да близнат от някой плод, но те хич и не разбират какво трябва да правят - бутат с език и се мръщят.

Аз не бих слагала краве масло на този етап. Млечните продукти съм чела, че е добре да се въведат постепенно и около 9-тия месец, като кравето мляко е най-последно.
Така е  Peace. Млечни продукти и жълтък ще вкарам към 10-тия месец.

Либи, много се радвам за хубавите новини от прегледа на малката и не се натъжавай, че принцесата не изглежада като някое друго бебе - най-важното е да е здрава, всичко друго е маловажно  Hug.

Valina, в нищо не си сбъркала, още повече, че си направила всичко необходимо и не си се отказала. Успокой се, иди на лекар и дано всичко с теб е наред, защото за детето ти важно мама да е спокойна и да се чувства добре  Hug.

welcome на новите мамчета!

Лек ден на всички! Днес с каката ще украсим елхата  santa2!

# 515
  • Miami
Мами, преди 2-3 дни си сварих тиква и пасирах малко и замразих 2 бурканчета във фризера, колко време могат да стоят там  newsm78
Аз мисля,че няма проблем да стои във фризера и по-дълго време. Когато захранвах баткото имахме много домашни тикви и му правех също сама пюрето. Обаче не го слагах в бурканчета, ами във формички за лед. Така не размразявам голямо количество и после да се чудя какво да го правя и как по-бързо да му го давам, а и когато вече смесвах различни продукти само прибавях по едно кубче. Така си правех и месо, броколи, печен пипер, моркови и всякакви други зеленчуци. Само картофеното пюре приготвях преди храненето, защото не ми харесваше какъв вкус имат картофите след размразяване.

Либи, забравих да ви поздравя за отличните резултати при очния лекар Hug Освен това сега може и да си личи, че София е преждевремнно родена, но след време няма да има никаква разлика. Важното е да е здраво и усмихнато бебе, както е сега  Hug

# 516
  • София
Здравейте с днешна дата, имам въпрос-от 2-3 дни започнахме с пюре от кайсия и акитата тъмнозелени, та въпроса ми е може ли да е от пюрето или е настинка, как мислите?

# 517
Кайсия не съм давала досега сме пробвали круши и сливи на пюре. Иначе не сок ябълка и банан досега няма промяна в цвета но нашто си е зеленикаво от млякото - NAN 1. Ако е настинка ще има и други симптоми няма да е само акото според мен.

# 518
  • Враца
Здравейте с днешна дата, имам въпрос-от 2-3 дни започнахме с пюре от кайсия и акитата тъмнозелени, та въпроса ми е може ли да е от пюрето или е настинка, как мислите?
От пюрето е. Още е много рано за мъхести плодове, водят се алерген. Някъде след 8-9 месец се даваха мисля. Аз имах една много хубава схема по която захранвах близнаците, но сега не мога да я открия. Ще потърся пак и ще я кача. Ето я: http://www.zachatie.org/images/zahranvane/Zahranvane.pdf

Ако все още не сте подготвили коледен подарък за близките си, погледнете в подписа ми - календари за 2011 с малките сладурковци. Сега съм в процес на разработка на още с анимационни герои.

Много се чудя дали да правя елха тази година, малкия още не разбира, а големите ще потрошат всичко, като си ги знам... Но иначе внася много коледно настроение в дома.

# 519

assya_g, от къде имаш тази схема?? съвпада с моя план за захранването.. благодаря!   bouquet

# 520
Горе-долу ми се изясняват нещата със захранването, с изключение на въвеждането на глутена, ама продължавам да чета.

# 521
И аз ще захранвам след 6 месец, дано да има мляко за бебо, мисля да започна с картоф, морков и тиква.
и ние участваме в един конкурс, ако искате ни подкрепете

http://www.facebook.com/?ref=home#!/photo.php?pid=31739921&o … amp;id=1098250822

# 522
assya_g,благодаря за схемата!Календарите са много хубави!
Вчера вечерта си поиграхме с мъжо и направихме сникми в рамки,остава само да питаме някоя рекламна агенция да ни направят календари.

# 523
За захранването педиатърката ми каза, че на 22ри декември ще и бият последните две ваксини и после ще започнем с пюретата.

Имам въпрос има ли някое бебче, на което да му се потят крачетата. На нашето пате много често са и потни и когато сменям папмерса сменям и чорапогащите. Когато питах педиатърката, каза че може да е или от чорапогащите (ако не са памучни) или рахит. Но на 22ри ще провери какво е положението и ако е така ще и предпише повече капки Деавит.

# 524

assya_g, от къде имаш тази схема?? съвпада с моя план за захранването.. благодаря!   bouquet
а за праскова и кайсия на 6-7 мес не е ли рано?

ние засега сме само на кърма (и чай от лайка рядко). Такива схемички ако намирате ги пускайте тук;)
П.П.  Gu6anka да върху чорапогащите слагаш ли и чорапки или буйки някакви- да не би да му се изпотяват крачетата ( да се стоплят повече) ??

Общи условия

Активация на акаунт