За мама вече няма скука, че вкъщи АВГУСТинче гука! № 4

• 24 423
  • 745
  •   1
Отговори
# 540
Крачетата се потят и при нас, но това няма нищо общо с рахита. Ние пием по 1 капка Деавит. Според майка ми  повече не е нужно ако няма рахит. Ама как разбраха от потенето на крачетата и увеличиха дозата не ми е ясно.
Добър вечер и от мен.Много отдавна не съм сядала на компа..вие сте изписали света  Laughing
Попаднах на една тема,която ме заинтригува -потенето:моят Ники докато се храни особено-/кърмя го/ се изпотява цялата му главичка,ръце,крака..всичко е абсолютно постоянно мокро,все се забърсваме...Когато заспи в шезлонга чак се намокря всичко под него,не знам ....нито е много топло в нас,нито го навличам ..напротив бих казала, че е много голо облечен заради това изпотяване.никой нищо не ми е казал за  увеличаване на капките деавит,качваме много килограми , но педиатър ката каза че няма признаци на рахит.Не знам какво да си мисля,сега дори малко се поизплаших,когато прочетох как  на вашите бебенца им е увеличена дозата на деавит. Sad Няма да се учудя , ако моята педиатърка не е много кадърна.

# 541
Забравих да ви попитам....как мога да пратя и аз снимчица на моето малко момченце на първа страничка?Сега видях , че има снимки на бебоците..аз пак не съм разбрала..но то е нормално ..аз не съм влизала от сто дена newsm78
Благодаря ви предварително Hug

# 542
Обаче за пюретата се чудя защо практичните немци ще напишат 4+, ако се дава от 6 мес. на пюрето от кайсии на Hipp

това е съвсем резонен въпрос..  newsm78

# 543
  • София
Norka86 аз не бих се притеснявала за Деавита, и не мисля че педиатърката ти е некадърна. Деавита принципно не е много хубав препарат и повечето педиатри го отричат, тъй като в него има вит А и освен това е по-концентриран от вигантола, но сега при липса на друго сме принудени да даваме Деавит. Освен това дозара Деавит/Вигантол се определя и от големината на фонтанелата. На нас заради това ни спряха вигантола, заради малка задна фонтанела (която междувременно според мен дори се е затворила). Затова те съветвам да си следваш препоръките на твоя педиатър, тъй като той/тя най добре може да прецени според твоето бебе.
А тази мама която написа че са и предписали 5 капки деавит  #Shocked това на какво основание, някакви изследвания за рахит правени ли са? Само на база че се поти бебето ми се вижда несериозно такова огромно количество вит Д на ден, това са си 10 капки вигантол все пак.
Но пък си има и положителна част- още няма да ни омалеят хубавите дрешки размер 0-3  smile3508
хаха това много ме изкефи  hahaha

# 544
Днес една приятелка ми даде бънджи и сложих Бобо в него - егаси кефа! Супер много се изкефи и бързо усвои как да се върти насам-натам. Няма да го слагам за дълго, но със сигурност ще го ползвам като опция, че вече ми е много трудно да му измислям забавления. Не го свърта много на едно място. А стойката в бънджито наистина е като в кенгуру - бебето е наведено леко напред, така че тежестта не пада на опашката.

# 545
Обаче за пюретата се чудя защо практичните немци ще напишат 4+, ако се дава от 6 мес. на пюрето от кайсии на Hipp

това е съвсем резонен въпрос..  newsm78
Според мен - защото има различни схеми на захранване...

# 546
  • София
Да права си-аз започнах с плодови пюрета, но 4+ значи че е разрешено за бебе на тази възраст и алергия или се проявява или не. Така че чакане до 6 мес. защото кайсията била алерген ми звучи несериозно-тя ще действа като алерген, ако си предразположен и на 6мес.

# 547
във АГ варна изписваха ли събота и неделя????

# 548
Хей, Вили, Мама Зайка Байка звучи страхотно Simple Smile Ние сме добре, по принцип чета редовно, но не пиша често, че с малкият разбойник понякога е доста трудно Wink Викторчо расте като гъба, дори се бях притеснила, че много бързо растем. На 3 месеца и една седмица беше 7 кг и 63 см. Изписаха ни калций и по 2 капки витамин Д, че много сме били големи - ама какво да правя като човечето си има апетит  Laughing
Напоследък започна много често да яде и ми е леко притеснено, ще видим какво ще кажат консултантите, ще звъня и на лекарката.
Виждам, че обсъждате захранването, чудя се, дали не му е време и на моя човек.

# 549
Привет, мадами!
Днес бяхме на консултация и съм много щастлива! Simple Smile 5 кг сме и 58 см  Party  Party Party Лекарката каза, че сме рекордьори, много добре се развива мишочето ми  Heart Eyes

Сега ме вкарахте във филм с това потене. По принцип това, което казва Шаника е много логично, но крачетата на Софи днес бяха изпотени без никакви чорапки, само ританки - 100 % памук.  Confused Но няма да се паникьосвам, обещала съм си да я карам по-кротко.

За кайсиите и на мен педиатърката ни каза, че се въвеждат доста по-късно, но пък наистина е странно защо има такова пюре за такава възраст.  newsm78 Колкото до това, че ще действа като алерген на всяка възраст - това категорично не е вярно. Не случайно най-големите алергени се въвеждат най-късно в детското меню. Има много писано по въпроса.

Майче Зайче, благодаря ти за милите думи, но честно няма за какво да ми се възхищаваш. Аз много пъти съм казвала, че човек просто не знае на какво е способен, докато не го изправи съдбата в подобна ситуация. Аз никога не съм и помисляла, че може да ми се случи нещо подобно, но човек не подозора какви сили крие в себе си, докато не му се наложи да ги използва.
Иначе кърменето е незаменимо преживяване и много се радвам, че най-после успях и аз да разбера какво е.  Party Heart Eyes

# 550
Браво,Наде!Софи ни надмина с грамчетата Wink (сантиметрите са почти равни),казах ти аз,че всичко ще е наред! Grinning
Това с даването на повече вит.Д само заради потене на крачетата и мен ме учудва  Thinking

# 551
Момичета, от кога ще започвате подпирането с възглавнички за седене?
На мен педиатърката ми каза към началото на 5-я месец, чета във форума, че някои вече на 4 завършени са започнали.

# 552
Да права си-аз започнах с плодови пюрета, но 4+ значи че е разрешено за бебе на тази възраст и алергия или се проявява или не. Така че чакане до 6 мес. защото кайсията била алерген ми звучи несериозно-тя ще действа като алерген, ако си предразположен и на 6мес.
Ами не е съвсем така. Детският организъм трябва да е достатъчно зрял, за да може да се справи с подобни алергени, особено ако е предразположен към тях.
А по принцип схемата на пюретата Хип е ако се следва системата за ранно захранване.

Либи браво на теб Hug Според мен най-важното е че спираш точно,ама точно навреме да се шашкаш и вкарваш във филми. Това е адски важно при отглеждането на децата, тъй като децата са много фини същества и долавят емоциите на майките.   

# 553
Ели, много се радвам за вас. Важното е, че малчо е добре - хич не го мисли и не се притеснявай - на вас ви се яде много и си растете, а на нас - не...бебешка му работа. За мен е определящо това, че изглежда добре, храни се нормално, памперсите са пълни, че и бодита пера на ръка  #Crazy а кантара да си показва каквото си иска. А и те, и двамата ни мъже са само на кърма....така, че споко  Peace А за захранването - той сам ще ти покаже кога и дали иска. Инак аз съм решила да захранвам от началото на януари, но каквото сабя покаже! Айде някой път ела с нас на гимнастига в Gymboree, хем да се видим  Wink
Либи, аз се опитвам да се поставя на твое място - с това може да се справи само един много силен психически човек...аз май ще издъхна някъде по средата на първия рунд  Thinking

Айде мили мами,  Hug от нас, надявам се Борко да си нанка вече в спалнята, та отивам и аз. Лекинка на всички!

# 554
Гледам, че съм всяла смут с 5-те капки Деавит Confused Малкият израсна бързо - за 3 месеца с 12см и почти си удвои теглото, опипаха му и главата - били меки крайчетата на фонтанелата и ни изписаха за месец по 5 капки + калциев глюконат за седмица, след това ни препоръчаха да пием по 2 капки Деавит до навършване на годината без прекъсване. Мисля, че се презастраховаха, но за 1 зимен месец няма да му навреди.

Общи условия

Активация на акаунт