За мама вече няма скука, че вкъщи АВГУСТинче гука! № 4

• 24 429
  • 745
  •   1
Отговори
# 525
и на моето му се потят много, предписаха ни 5 капки деавит

# 526

assya_g, от къде имаш тази схема?? съвпада с моя план за захранването.. благодаря!   bouquet
а за праскова и кайсия на 6-7 мес не е ли рано?

ние засега сме само на кърма (и чай от лайка рядко). Такива схемички ако намирате ги пускайте тук;)
П.П.  Gu6anka да върху чорапогащите слагаш ли и чорапки или буйки някакви- да не би да му се изпотяват крачетата ( да се стоплят повече) ??

Ами не слагах отгоре чорапки, ама лекарката каза да слагам даже вълнени терлички newsm78. Освен това не държим много горещо, защото малката не обича

# 527
и на моето му се потят много, предписаха ни 5 капки деавит

А нещо друго проверяваха ли преди да предпишат повече капки. Някакви изследвания?

# 528
Здравейте, относно промяната в акото от пюретата, нашия педиатър каза, че е абсолютно нормално. спокойно!
А Рая откакто започна с пюретата започна да ака по повече пъти, засега ядем само пюре от ябълка. На вас случвало ли ви се е?

# 529
Крачетата се потят и при нас, но това няма нищо общо с рахита. Ние пием по 1 капка Деавит. Според майка ми  повече не е нужно ако няма рахит. Ама как разбраха от потенето на крачетата и увеличиха дозата не ми е ясно.

# 530
И нашите крачета се потят,ама и бебо е постоянно в движение-спирка няма.след седмица -две сме на ваксини и ще питам.
di4kadi4kova , как успя да си качиш снимката там?аз все пробвам ,ама не става и сега снимката ни е в друг албум-качиха я през мобилен facebook. а иначе сте уникални на тази снимка.ей,сега ще си дам гласчето.много е оригинална ! да го снимата всеки месец така ,дори и като порасне ...

# 531
Леле притесних се много с това потене.И на Веси и се потят крачетата, а веднъж ръчичките и бяха влажни и студени.Аз реших, че се е метнала на мен- аз винаги съм със студени ръце и крака, а през лятото и влажни.Фонтанелата и е голяма и ми казаха по две капки сутрин и две вечер вигантол и три пъти на ден калций.Нищо не казаха за рахит, но като чета се плаша.Казаха ми ,че фонтанелата по трудно се затваря при деца, които надават повечко.

# 532
Ние за сега пием по две капки Деавит сутрин. Надявам се да не е сериозно Simple Smile

# 533
Аз с Калоян докато не заместих обедното хранене с един вид пюре не съм давала други неща освен сок. Много му щадях стомахчето затова казах, че съм замествала хранене в рамките на месец. Въпреки, че ставаше голяма мацаница и олелия всеки ден правех прясно пюре и не съм замразявала. После въведох плодовите пюрета за следобедна закуска и безглутенови каши. В началото на 7-ия месец въведох глутен с попарата, като в началото я правех с черен сухар после с бял. От от тогава започнах да му давам да ръфа коричка хляб и много обичаше обикновените бисквити.
Прасковата, кайсията и нектарината също знам, че се водят алегени и не е хубаво да се дават преди 8-9месец. А цитрусови плодове дори след годинка. Ягоди, малини и къпини след две годинки зареди семчиците в тях.

# 534
  • София
Не се вкарвайте във филми с това потене, а прегледайте с какви чорапки обувате бебоците-за съжаление не се предлагат само чист памук, а винаги има и нещо друго като процент. Наистина наддаващите повече, трябва да им се следи фонтанелата и според нея се увеличават или намаляват капките. На нас ни спряха Вигантола за момента въпреки, че е наддал доста.
Обаче за пюретата се чудя защо практичните немци ще напишат 4+, ако се дава от 6 мес. на пюрето от кайсии на Hipp

# 535
А бе явно всяка мама трябва да си прецени според детенцето кога да го захрани...то при всяко си е индивидуално...аз мисля вече да започвам,но първо с плодови пюренца...ще почна да ги вкарвам един по един плодчетата и като наближи навършването на 5-я месец - ще вкарам и зеленчуковите...соковете и тях тогава...не знам кое е правилно и кое не - както преценя Simple Smile
ще се съобразявам само с тези мъховите и цитрусовите,които се давали по-късно...дано миличкото яде всичко и нямам проблеми Simple Smile
Днес за първи път му дадох пюре (от ябълка) и много се облизваше...дано и другите яде така Simple Smile
Само не знам дали да му дава и сутрин и следобед или само веднъж на ден  newsm78

# 536
На Крум краченцата също се изпотяват.Това се случва, когато е с едни опредлени обувчици/които не са от кожа/ и според мен просто го запарват.

Някоя от мамите дали е ходила на една лекция на списание 9 месеца за захранването.
Аз бях ходила докато бях бременна,но за съжаление съм си изхвърлила лекциите:(
Лекцията беше много добра.

# 537
# 538
Здравейте,
имам въпрос към консултантите по кърмене. Храня бебко само с кърма, беше започнал да се храни по 6-7 пъти на денонощие, но последните 2-3 дни отново иска да яде през около 2 часа. Хапва и след това заспива или си играе, но много бързо огладнява. Притеснявам се, какво не е наред, кърмата ли не му стига вече? Аз исках да го захранвам след навършен 5 месец, но дали това не означава, че трябва вече да се захранва? Благодаря предварително!

И при нас често са потни крачетата и се мята насън понякога, което ме притеснява. Четох за рахита, но той се избягвас добавки от витамин Д и калций, а лекарката ни изписа калциев глюконат като добавка, че растем доста бързо и дано всичко е наред.

# 539
Gushanka, Жени, благодаря за инфото за мекия пъзел - килим.
Лина, благодаря и на теб за кратката справка!!! Аз сега купиш 5 броя Либеро от аптеката до нас - само да пробвам. Че почти всеки ден голямото ако излиза и после мама трябва да пере на ръка бодита  #Cussing out
assya_g, добре дошла в бандата ни  Hug
Слави, пащърнак има във Елемаг на скромната цена от 22 и нещо килото  #Crazy Тъпото е, че е в тарелка по 3 броя. Но като му дойде времето, мисля да взема и да го направя на пюренце и бум във фризера  Naughty
Либи, за пореден път се уверявам какъв борец си!!! Възхищавам ти се! Само така - кърми си малката принцеса - това е най-хубавото за нея, а и за теб - сигурно ти дава много спокойствие  Hug
Преди няколко седмици с Мамата на зайчето-байчето ходихме на лекция за захранването.
newsm47
Ели, къде се губиш напоследък?? Никаква те няма...я кажи как сте, що сте, как е малкия Викторчо?
Ние днес ходихме на ваксини и резултата от прегледа е малко интересен - качил е 300 гр и 1,5 см, което малко ме стресна, но педи беше доволна. Не, че ако ми беше казала да дохранвам, щях да го правя. Но все пак на фона на всички други бебчета...мъничко ми се струва. Но пък си има и положителна част- още няма да ни омалеят хубавите дрешки размер 0-3  smile3508
Също така днес се сдобихме и с бънджи на фишър прайс - взех го 2ра ръка от продавалника. Супер много съм доволна, страхотно е просто - толкова е шарено и красиво...съответно не издържах и сложих зайко-байко вътре - много се изкефи душичката, но за сега ще поотложим скачкането вътре. Иначе му пипнах дупето като е вътре и е все едно в кенгуруто.
Абе няма ли някоя майка-хакер сред нас?!? Мисля си дали е възможно във фейса да направя така, че албумчетата на Борко да се виждат и в август2010?!? Трябва да има някаква такава врътка  newsm12 Така няма да се налага да уплоъдваме наново, а и смятам, че ще е по-лесно за много от нас.
Уууу, е.ати поста стана  #Shocked

Общи условия

Активация на акаунт