За мама вече няма скука, че вкъщи АВГУСТинче гука! № 4

• 24 476
  • 745
  •   1
Отговори
# 495
А якажете -вие с нормален бялкартов ли ще захранвате или със сладък картов и каква е разликата между двата ,кое е по-добре?

# 496
  • София
добре дошли на новите майчета!
  аз няма да мога да си взимам домашно производство,но ще разчитам на био храни,макар че четох една статия,че кърмените бебета са свикнали с нитратите още  откогато са започнали да поглъщат околоплодна течност? дали има нешо вчрно в това?
 и пак питам за групата във FACEBOOK някой ще ме оторизира ли?
velma не съм получавала рикуест от теб. Кажи ми как се казваш и ще ти пратя покана.

Шаника мерси за съвета за капките, следващия път ще дам. Сега ще изчакам няколко дни да видим дали няма да има някаква реакция. Освен това като казах че съм дала 5 лъжички имах предвид на върха на лъжичката не цели 5 лъжички, така че не мисля че е много, то така едва ли се събират дори две цели. desinca това вчера според мен си беше защото се беше преуморил а не заради тиквата. Освен това през нощта си яде като пич, нищо му нямаше, само зора беше докато заспи. Сутринта пак му дадох тиква и си беше супер весел, след това си яде без проблем. Но на Деничка може и да не и е понесло. Знам ли?
Аз определено няма да замествам цяло ядене засега докато не навършим 6 месеца. Това което го правя сега е за да се научи да яде от лъжица и за да свиква с вкусове различни от кърмата. Това го правя тъй като напоследък около себе си виждам все повече майки на изцяло кърмени бебета, които до 9месеца дори до година и нещо не могат да захранят бебетата си понеже отказват всичко различно от кърма. И за да не стане и моя такъв млекохолик ще му давам по няколко лъжички пюренце всеки ден.

Момичета днес в Седмичен труд излезе статия за бебешкия фитнес. Има ни снимани всичките че и моя пакостник в едър план. Сега раздава афтографи на бабите и лелите  Joy Абе голяма медийна звезда, първо в Моето бебе и Аз, сега тука, мале мале, човек ще си помисли че съм майка с болни амбиции ама няма нищо такова. Starry  и Лорка е много хубава на снимката, както и всички останали бебоци. Вили ако ще те успокои, моя сутиен се вижда повече от твоя, мани мани изглеждам като мама хипопотама, ама няма значение  Laughing

Относно пюретата аз мисля да купувам готови, не ми се занимава да правя а и незнам зеленчуците които купувам с какъв произход са. Ако имах зеленчукова градина сигурно друго щях да мисля, но сега мисля така. За Хип и Биоланд съм сигурна че са наистина БИО при това строго контролирани от немските служби по качествен контрол а и в тях няма добавени нишестета както в повечето бебешки пюрета.

# 497
  • София
А якажете -вие с нормален бялкартов ли ще захранвате или със сладък картов и каква е разликата между двата ,кое е по-добре?
velma тук в България сладкия или оранжев картоф не е много популярен а и е страшно скъп, но при вас сигурно е доста по евтин (поне в Германия не беше скъп). Той е по сладък и на бебо сигурно ще му хареса повече от жълтия. Но не ти пречи да пробваш и двата. Аз ще давам жълт картоф пък ако намеря някъде сладък може да купя и да пробвам, ама като знам че струва към 3лв за 2 картофа  smile3515
Аз най вероятно пюрето от картоф ще си правя сама, понеже никъде не съм виждала готово пюре от чист картоф. Само не знам като се прави такова пюре трябва ли да се слага мляко или вода?

# 498
  • София
Във facebook съм Теодора Янкова никой не ме е добавил или аз нещо не мога да се оправя:(
Теди незнам дали междувременно някой не те е добавил, но аз те виждам като член на групата.

# 499
  • Miami
Картоф се пише с Ф  Wink  В първия момент не можах да разбера  какво питаш.

В картофеното пюре се слага малко кърма/АМ или водичка, защото иначе е сухо и става едно лепкаво, бебето трудно го яде.

# 500
Благодаря, момичета.
Дано наистина всичко е наред вече и да си отдъхна малко.
Гледам коментирате пак захранването.
Ние тъкмо започнахме да се кърмим успешно, дори замених някои хранения само с кърма без добавка и не мисля да захранвам скоро. Вероятно ще е към януари, февруари. Не бързам изобщо и мисля да започна с оризова каша, след това ще видим.
В Софи не виждам абсолютно никакви признаци, които да ми подсказват, че е време да започна захранване.

Днес на гости ни беше едно бебче, което се роди 5 дни след нея, около термин. Леле, разликата е огромна. То е като гигант спрямо нея и изобщо няма никакво място за съпоставка между тях. Малко ми стана криво, но не че съм имала други очаквания. На мен ми е пределно ясно, че тя не е на 5, а на 3 месеца, но все пак ми стана малко особено...

Колкото до картофеното пюре, мисля че се прави с малко кърма, АМ или вода, без нищо друго.

# 501
Момичета, вижте рецепта на картофено пюре за първо захранване, тя е от Бон Апти ( от където аз много обичам да готвя). Тук има и раздел детска кухня, където има различни рецепти, които ни интересуват:
http://www.bonapeti.bg/index.php?recepta=10&id=3749&cat= … 46&subcat=211

bouquet

# 502
# 503
  • София
Деси, може да правиш пюрето с малко кърма , мен така ме посъветваха. А о-нататък може да добавяме и масълце, като почне да яде такъв продукт.
Много ми се идва на тоя бебешки фитнес, ама да видим кога на мъжът ми ще му остане време да ме докара.
Този месец Мишана пак е качила цял килограм и 2 см. - 7900 и 66см. Дано вече забави, че много големи станахме.

# 504
Аз не бих слагала краве масло на този етап. Млечните продукти съм чела, че е добре да се въведат постепенно и около 9-тия месец, като кравето мляко е най-последно.

# 505
  • София
Аз не бих слагала краве масло на този етап. Млечните продукти съм чела, че е добре да се въведат постепенно и около 9-тия месец, като кравето мляко е най-последно.
И аз това имах предвид, когато му дойде времето. За начало - с кърма.

# 506
Разбрах, Биби Simple Smile Аз коментирах рецептата от Бон Апети.  Hug

# 507
  • София
Slavy пащърнак и тук може да откриеш, аз съм купувала от Хит, но е скъп и е като жълт морков реално. Обще взето разумно е първо да предложиш и въведеш храните типични за нашата култура и използвани най-често в храните които консумирате вкъщи, преди да въвеждаш други рядко срещани. Не че не са полезни, но има също толкова полезни и наши зеленчуци.

Айла, благодаря за съвета. Определено не съм наясно с този зеленчук. Чух за него от една майка в парка, тя с него е започнала, след картофа. После го видях в някои от схемите за захранване тук във форума за това реших, че аз не го познавам  newsm78

Аз също не бих сложила масло на пюрето в началото.

# 508
Аделина,добавена съм вече1не знам от кой,но мерси
Само сето не ми дойде никакво известие,ама тоя фейс понякога не ме слуша.
 За картоФа се извинявам,ама е така като пишеш на тъмно и забавлявайки или кърмейки бебе.

# 509
Преди няколко седмици с Мамата на зайчето-байчето ходихме на лекция за захранването. Беше доста полезна, струва ми се, за съжаление нямах възможност да записвам и мисля пак да отида. НО, някои от нещата, които казаха там бяха: захранването започва между 4 и 6 месец, като не е добре да е след 6ти. Добре е да започне със зеленчук, например картоф - дава се лъжичка и се чака два дни (това е период, в който може да се появи реакция към съответния продукт). Ако няма проблем се продължава с даването на този продукт. След това се дава лъжичка друг зеленчук (може като добавка към дадения вече) и пак се чака 2 дни, и така с всеки следващ. Както вече казахте - смесва се кърма или АМ. Относно млечните продукти, доколкото помня, казаха след годинка, ако не и по-късно. С кашите също може да се изчака. Вили, ако се сетиш нещо поправи ме или добави, ако искаш.
Аз смятам да започна след навършен 5ти месец с картоф, домашно приготвен. Планувам да приготвям пюретата, но да не се заричам. Ще се консултирам и с педиатърката. Но ние сме още малки и има време, само кърма да има.
Желая ви лека и сънлива нощ.

Общи условия

Активация на акаунт