За мама вече няма скука, че вкъщи АВГУСТинче гука! № 4

• 24 486
  • 745
  •   1
Отговори
# 480
Здравейте, и моя син е августувско бебе. Казва се Деян и е роден на 11.08 с тегло 2480, 48см. Както си личи по лентичката имам и още две дечица, които днес правят 2 години. Като се замисля преди 2 години нямах нито едно дете, а сега имам цели 3. Колко много може да се промени живота на човек за толкова кратко време.
Най-после една съгражданка в темичката ни  Hug  welcome Да са ти живи и здрави дечицата и честит ден-ден на рожденниците   bouquet

Деска, странно ми е това с тиквата, защото Дени вчера за пръв ден опита тиква и през нощта се буди много пъти с плач. Обикновено нощем се храним легнали, но тази нощ беше чудо, захапваше и пускаше с плач. Трябваше да ставам, така да го храня и после да приспивам. До сега е пробвала пюре от сливи, круши, ябълки, моркови - никаква реакция, но това с тиквата  newsm78 може и съвпадение да е, нз  newsm78

# 481
  мерси за отговорите!
  assya_g, честити ви рожденици newsm59
  Аз мисля да му правя храната за сега в къщи, но ще имам и някое друго купешко бурканче, че ако не ме остави да му го приготвя да му дам.

# 482
С тия приказки за захранване много интересно ми стана. Ама ще изчакам след празниците.
По принцип и аз знам за седмица-две да се замества хранене, но все пак нали до годинка децата основно трябва да са на мляко.
Аз вече почти нямам кърма. Опитвах всичко, което прочетох, без лук и цедене вечер, защото просто нямам сили, но сега имам кърма само за две кърмения. Не знам къде сбърках и дали има общо с факта, че нещо физически хич не съм добре.
Имам проблеми с щитовидната жлеза и явно хормоните са се объркали, защото видими нарастна и продължавам да слабея, постоянно ми е топло и т.н. Взех си направление и отивам на лекар. Съжалявам, че малко се оплаквам, но ми е много гадно, че не мога да си кърмя пълноценно бебка.
Хапва общо седем пъти, от които два пътя кърмя, а останалите 5 - изяжда по около 120 мл АМ.

# 483
добре де и аз изпратих за групата във facebook  ама нищо.Защо така?
аз също мисля да захранвам след 5 и поливина навършени месеца или 6 навършени,защото гестационно сме с 3 седмици по-малки.а и предпочитам да се научи са седи първо.има ли няко от тук,който е решил сам да приготвя храната на бебето вкъщи?аз мисля сама да я приготвям засега,че да не свиква на гадните купешки храни
Аз смятам да си приготвям сама храната за бебка. Ще я захраня като навърши четири месеца, поне така си мисля със пюре от морков, после ще добавя картоф, след това тиква и т.н. След това с плодови пюрета и най-накрая сок. Но всичко това ще си го приготвям у дома, с домашно произведени плодове и зеленчуци.

# 484
към консултантите по кърмене:

имам ужасно главоболие:
какво мога да пия освен парацетамол? не минава от него,от няколко дни съм така..постояннмо главоболие

# 485
  • София
  Веднъж питах за една моя майка със същите оплаквания на която парацетамола не помгаше, но аспирина някога и е помагал, но е докато се кърми е противопоказен. Тя препоръча ибупрофен, защото бил от същата група като аспирина, така че ако искаш опитай с това.

# 486
добре дошли на новите майчета!
  аз няма да мога да си взимам домашно производство,но ще разчитам на био храни,макар че четох една статия,че кърмените бебета са свикнали с нитратите още  откогато са започнали да поглъщат околоплодна течност? дали има нешо вчрно в това?
 и пак питам за групата във FACEBOOK някой ще ме оторизира ли?

# 487
  • София
Добре дошли на новите мами   bouquet
Аз мисля да започна със захранването след празниците - в началото на 6 месец и да я карам бавничко. Изцяло на кърма сме, засега бебка качва добре, довечера сме на консултация.

# 488
С тия приказки за захранване много интересно ми стана. Ама ще изчакам след празниците.
По принцип и аз знам за седмица-две да се замества хранене, но все пак нали до годинка децата основно трябва да са на мляко.
Аз вече почти нямам кърма. Опитвах всичко, което прочетох, без лук и цедене вечер, защото просто нямам сили, но сега имам кърма само за две кърмения. Не знам къде сбърках и дали има общо с факта, че нещо физически хич не съм добре.
Имам проблеми с щитовидната жлеза и явно хормоните са се объркали, защото видими нарастна и продължавам да слабея, постоянно ми е топло и т.н. Взех си направление и отивам на лекар. Съжалявам, че малко се оплаквам, но ми е много гадно, че не мога да си кърмя пълноценно бебка.
Хапва общо седем пъти, от които два пътя кърмя, а останалите 5 - изяжда по около 120 мл АМ.

И аз имам проблем с шитовидната жлеза от 3-4 години. и моята видимо нарастна от около месец и затова ходих пак на лекар. Иначе хормоните ми не са излизали извън норма от 3 години, но сега TSh ми беше паднал до 0.15. Професорката каза , че 3ти и 6ти месец след раждането настъпват резки промени, неясно в каква посока, затова е важно да се следят хормоните в тези месеци.

# 489
Днес ядохме сини сливи на Gerber като свърши настана ад плач плач ужас всичко ни харесва на нас. Във facebook съм Теодора Янкова никой не ме е добавил или аз нещо не мога да се оправя:(

# 490
  • Miami
Привет  Simple Smile

Аз да се похваля само, че Никол е наддала този месец 800 гр и вече е 5900, 62 см  Simple Smile Само на кърма е и мисля да захранвам след нова година, но може да дочакам и навършване на 6-ти месец.

За косопада си взех шампоана Forticea на Rene Furterer. За сега без ампулите, но ако няма подобрение ще ги пробвам и тях.

# 491
  • София
Сега само не ме убивайте - аз от вчера давам пюренце от тиква. Ей така реших да видя как ще възприеме лъжицата и сега тренираме, но нямам намерение все още да замествам ядене с
Деси, няма няма да #2gunfire че после кой ще ни прави фотоколажите Grinning Ти добре си решила да тренираш Алекс с лъжицата. Аз започнах моя разбойник в началото на 3 месец, но със чайчето. Голямо оливане беше, той не избутваше лъжицата, но после изплюваше водата. Все още понякога пак му давам с лъжица, зависи от ситуацията. Четох някъде, че когато започне захранване може коликите да се върнат, може би това е било при вас. Дано този рев да не се повтаря.
Не съм започнала още захранването, чакам да направи 5, а то не остана много. Мислех да започна с тиква, но реших да е картоф, после морков, тиквичка. Мисля да извъртя зеленчуците един по един, като смятам да си правя пюретата сама. Само за някои видове, които ги няма във фризера или магазина мога да вземам готови. Като този пащърнак - дори не го бях чувала  NeWS78, а се давал в началото.....  ох отплеснах се.....

Здравейте
и ние ядем по 120 мел на хранене NAN 1 по 6 пъти на ден пробвах да правя по 150 мел но рядко успява да изпие по-вече. Вечер като заспим в 21.30 се буди в 8 за първо хранене. Пюрета почнах плодови но много много не можем да се справим с лъжичката при вас как е ?Аз давам по 3- 4 лъжички и другото го изпива в шишето
Самотя, аз малко като дърта свекърва, но не те съветвам да му даваш пюрета с шише. После трудно ще го научиш да яде с лъжица. Знам, че никак не е лесно и е голямо мазало, но отглеждането на тези малки прекрасни създания иска жертви.
Либи, страхотни новини! Hug
Мариянче, радвам се, че Ивелин вече е добре, стискам палци скоро да е напълно здрав  Hug

ох с този фейсбук май ще ме зарибите. аз съм голям негов противник, но май ще взема да направя един профил на бебочко.

# 492
Да предполагам че си права за шишето но аз първо давам с лъжичка. Дали пък прави разлика между пюре и мляко с шише тя е на АМ и така или иначе яде с шише

# 493
Днес бяхме на консултация, бебо е наддал 600 гр. Само, което е в долната граница, но е в нормата.вече тежи 7,200 и е 67 см.

# 494
  • София
Slavy пащърнак и тук може да откриеш, аз съм купувала от Хит, но е скъп и е като жълт морков реално. Обще взето разумно е първо да предложиш и въведеш храните типични за нашата култура и използвани най-често в храните които консумирате вкъщи, преди да въвеждаш други рядко срещани. Не че не са полезни, но има също толкова полезни и наши зеленчуци.

Общи условия

Активация на акаунт