За мама вече няма скука, че вкъщи АВГУСТинче гука! № 4

• 24 480
  • 745
  •   1
Отговори
# 465
Gu6anka,добре дошла
  Либи, много се радвам за вас!
 Аз пак да си задам въпроса към консултантите- Ако един ден от седмижата съм на плодове и зеленчуци, това ще се отрази ли на количеството и качеството на кърмата ми?

# 466
  • София
Такааа и аз да си кажа
Вили уби ме с това Мама Зайка. Вчера видях коментара на Цони ама не зацепих, ама днес видях че си си сменила ника  Laughing и загрях (абе албански реотани кво да ги правиш).
Гушанка добре дошла  welcome веднага те вписах на първа страничка с надеждата да стигнем бройката на 17.08 ама уви още водят с едно бебе  Laughing

Сега само не ме убивайте - аз от вчера давам пюренце от тиква. Ей така реших да видя как ще възприеме лъжицата и сега тренираме, но нямам намерение все още да замествам ядене с пюре ами просто така по 4-5 лъжички на ден да опитва вкусовете и да свиква с лъжицата. Дребния вчера отначало буташе лъжичката, ама после така си отваряше устата като риба на сухо, сигурно ако му бях дала цялото бурканче щеше да изяде. Тази сутрин пак му дадох няколко лъжички преди хранене.
Мамите които дават пюрета забелязали ли сте някакви промени в поведението на бебетата? Малкия вчера след като му дадох пюрето беше много щастлив и супер весел около 2 часа, после поспа малко и след 1 час се събуди с рев, не разбрах стреснал ли се беше нещо. Успокоих го, поиграхме си и го изкъпах. Обаче след масажа като почна един рев, рев - ужас просто само на ръце и като се разхождаме се успокои. ДОбре че нашите бяха в нас че баща ми го разнасяше напред назад че аз нямам сили. На мен не ми изглеждаше да има колики (не се превиваше), по скоро се беше превъзбудил и от това че адски му се спеше а не можеше да заспи рева така. Ама знам ли? Надявам се да не е от пюренцето.

Ами това е засега от нас. Жени дано успееш да се запишеш за 2ч да се съберем компанията на Шаро.

Целувки на всички бебета

# 467
Искам да взема за Борко килимче пъзел от този тип - http://www.kenanoff.com/diary/?p=123 Някой срещал ли е някъде?

Миналата седмица си купих подобен (имаше с плодове или с цифри) от Джъмбо на Ботевградско шосе за 10лв. Само че са 7 пъзелчета и мисля да си купя още 7 с цифри (сега сме с плодове). Единствено не ми харесва че много миришат на гума и досега ги проветрявам, после ще ги измия хубаво и се надявам да се махне миризмата. Имаше и пъзел със Спайдърмен, но той беше около 20лв. и на мен не ми хареса. 

# 468
  • София
Ади, давай капки за колики като пробваш нова храна-никой няма да те убива, та Алекс е на 4 месеца навършени почти, доколкото видях без 2 дни. Не съм чела много, че нямам време, но ако е добре на килограми няма никакъв проблем.

# 469
  Като се въвежда нова храна колко време пак трябва да се дават капки?

# 470
samotia, добавих те във фейсбук групата!! Simple Smile

снежните снимки на мими и вики са просто чудесни!! чак и аз се размечтах за снежни дни! Nature Snowman

Starry, благодаря за отговора!

такова пъзелско килимче видях вчера в booktrading на графа! много качествено ми се стори, но предполагам в "джъмбо" са по-евтини..

# 471
Ади, пробвай варианта днес една лъжичка, утре две и т.н. Цяло хранене се замества в рамките на цял месец. Давай капки за колики, като за начало още от първия път 4-5 лъжички пюре са прекалено много. Аз смятам, че преломния момент за бебето е да разбере, че лъжичката не пуска постоянно като цицата, а трябва да се загребе и отново да попадне манджа в устичката му.  Калоян ми ревеше и се ядосваше на лъжичката около 3-4 дена докато разбра, че след една идва и следваща. По тази причина на Габи сега водата и сокчето й го давам само с лъжичка.

# 472
Искам да попитам някой дали знае със сигурност колко струват памперсите актив бейби 3-ка в Метро?!?! Аз си мислех, че са 24 лв, но мъжо ми вика, че това е цената им без ддс?!?!

20.49 без ддс

# 473
  • Враца
Здравейте, и моя син е августувско бебе. Казва се Деян и е роден на 11.08 с тегло 2480, 48см. Както си личи по лентичката имам и още две дечица, които днес правят 2 години. Като се замисля преди 2 години нямах нито едно дете, а сега имам цели 3. Колко много може да се промени живота на човек за толкова кратко време.

По темата за захранването - мисля да захраня след навършени 5 месеца. За сега се справяме успешно с кърменето.
  Като се въвежда нова храна колко време пак трябва да се дават капки?
Не ми се струва редно докато бебето има колики да се дава друга храна различна от мляко, било то адаптирано или кърма. Сега за бебетата това е най-полезно, а другата храна ще я ядат цял живот. Не си мислете, че ги лишавате от нещо. Истинските признаци, че искат да опитат нещо, което вие ядете се появяват доста по-късно, тогава ще се криете от тях докато ядете  Laughing.

# 474
  • София
Gu6anka,добре дошла
  Либи, много се радвам за вас!
 Аз пак да си задам въпроса към консултантите- Ако един ден от седмижата съм на плодове и зеленчуци, това ще се отрази ли на количеството и качеството на кърмата ми?
  Няма да намалее и качестото да се промени или поне не осезаемо, така че да има значение, ако диетата е умерена. Една от майките консултантки, които кърмят вече над две години  и е веганга специално направи следният експеримент. Малко преди диетата си, занесе изцедена кърма в банката за майчина кърма, след това посредата на диетата и в края. Нямаше почти никаква разлика, освен някои соли и леко съотношения, но от банката за майчина кърма, дори я бяха попитали дали иска да става донор.
   Все пак всяка една диета трябва да е умерена, да не се свалят рязко количеството на калориите за деня, особено когато все още бебето е само на кърам. Не че това толкова ще се отрази на количеството и качеството на кърмата, колкото че е стрес и натоварване за организма. Изследванията показват, че дори кърмата на недохранени майки африканки по нищо не отстъпва на състав на европеиските майки, но по-скоро организам на жената почва да страда пръв.
   Наскоро си поръчах дори книжка за диети и кърмене, но за съжаление не ми остана време да преведа нещо, а и в момента не мога да я открия. АКо я открия ще се опитам поне минимално необходимите количества от различните видове храни за деня да препиша...
   Виж тук в раздела хранене и здраве на кърмачката има няколко статии по въпроса - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=1844.0

Цитат
Започнете програмата си за отслабване бавно, докато кърмите. Увеличете активността си и яжте по-малко мазно и сладко, и повече плодове и зеленчуци. Опитайте се да приемате поне 1,800 калории всеки ден, и определено не по-малко от 1,500 калории. Дори умерената диета по време на кърмене може да ви помогне да  отслабнете с 2-3 килограма всеки месец, но не очаквайте да свалите от телесната мазнина по-рано от 2 седмици след раждането. Килограмите, които губите веднага след раждането, обикновено са течности.

# 475
добре де и аз изпратих за групата във facebook  ама нищо.Защо така?
аз също мисля да захранвам след 5 и поливина навършени месеца или 6 навършени,защото гестационно сме с 3 седмици по-малки.а и предпочитам да се научи са седи първо.има ли няко от тук,който е решил сам да приготвя храната на бебето вкъщи?аз мисля сама да я приготвям засега,че да не свиква на гадните купешки храни

# 476
assya_g,
добре дошла HugДа са ти живи и здрави рождениците(и мъничето покрай тях)  bouquetи много радост да ти носят.

# 477
Забравих да кажа, освен ако не сте го коментирали, че в Джъмбо има много сладки коледни пижамки,  шапчици и рогца.

# 478
  • София
Бебетата могат да получат колики от нова храна дори по принцип, ако не получават вече, затова даването на капки е превантивна мярка. Аз също не разбрах колко време да се дават и затова ще работим на принципа проба-грешка. По повод на изказването за това, че ще ядат цял живот друга храна ще кажа само, че съм виждала и другата крайност, когато голямо вече детенце не може да се храни, така че трябва да се намери златната среда в това отношение.
Билянче, не е ли много дълъг период цял месец за цяло бурканче?
Аз, който от познатите разпитвах, ми каза седмица.

# 479
assya_g, радвам се да те видя тук  Hug
Целувки на рождениците и на Деян също!

Общи условия

Активация на акаунт