За мама вече няма скука, че вкъщи АВГУСТинче гука! № 4

• 24 482
  • 745
  •   1
Отговори
# 390
Cambozzola, при мен е почти същато като при теб.Веси по цял ден мрънка/да не кажа реве/, не иска да лежи, а да се носи на ръце и да разглежда, иска и да седи.Ръчичките си слага в устата, спи неспокойно, а заспиването е кошмар- рев страшен.През нощта също се буди на два часа и иска да яде.Внесла съм количката и цял ден бутам в коридора да заспи, но не винаги помага, познава, че не е навън.Не иска залъгалка, а забелязвам, че използва биберона с млякото за такава.Днес ходих при личния и той каза, че сигурно е от зъбите.

# 391
Мерси за мненията. bisera75, ама то на мен затова ми е странно - защото не е всеки ден. Е, има си го нормалното киселеене вечер, но то е от умора и, доколкото разбирам, е типично за повечето бебета. Тоя рев вчера беше различен... Както и да е, важното е, че изглежда добре Wink

На всички пожелавам да се оправят бързо болните дечица!

# 392
Гледам пак сте захапали столчетата...и веднага като на всяко гърне меродия... ето какво съм решила да взема аз...нещо от типа - http://www.kasida.bg/momma-stol-za-hranene-mom30003-23-3580.html Не че нямаме място, но съм го виждала в действие и е супер удобно! А за мен храненето на всички заедно е много важно. С това столче сме всички на масата...по-скоро покрай нея  Crazy Малчо е до нас като вечеряме още от как ни изписаха - в шезлонга или коша за колата. Мисля да ползвам шезлонга като почнем да се захранваме, но ако още не сяда   Peace После неотлъчно в столчето Naughty

Вижте какво открих - http://prodavalnik.com/stolche-rainforest-vooster-seat-fisher-price-i1203499

# 393
  • София
Привет мамчета,
ние с Алекс сме добре, но дали заради времето или заради нещо друго е много поспалив. Сутрин докато има слънце го слагам на активната гимнастика на пода да го напече слънчицето малко и му пускам музичка и той си пее, но като се скрие слънцето заспива, ей го на сега пак спи и то от 15ч досега. Само малко се разбуди докато го хранех и пак заспа.
Имам въпрос към консултантите: Ние сме изцяло на кърма, имаме около 7-8 хранения на денонощие. Малкия се храни много добре, наддава повече от чудесно, но от около седмица започна супер много да си смуче пръста. Отначало започна нощем както спи да си смуче пръста когато му дойде време за ядене и аз му давам да яде(той така и не се събужда), обаче после започна и през деня когато е буден да си лапа палеца. Притеснява ме че след хранене като се наяде пуска гърдата и след 2-3 мин пак си лапва палеца. Не мога да разбера гладен ли е или какво? Опитвам се да махна палеца и да тикна биба, ама я плюе и пак лапа палеца. Направо в чудо съм се видяла. От друга страна това пък явно супер много го успокоява, но все пак не ми се иска да си създава този навик. Дали това е признак че е гладен? Освен това и не ака по 4 дена, дори термометъра не помага. В събота като се обадих на педито така ми се накара че 4 дена не сме го били изакали и каза че трябвало да му правя клизмичка с термометъра докато не се изака. Каза че имал лениви черва и се получавало запушване затова не ака (понеже и казах че със сигурност не е запек, понеже като се изака е рядко акото). Иначе пиша много. Абе вече и аз не знам

# 394
Вили и аз бях харесала този тип столчета , но ми казаха че много трябва да се внимава- да е много стабилна масата. 2ро ограничение в килограмите? знаеш ли до колко е??

# 395
Вили,
Мама Зайка Байка много ми хареса Joy

# 396
да, и на мен много ми харесва това столче, което си е избрала вили - много е социализиращо!! Wink но май ще се откажа от него точно защото масата, на която се храним, е много нестабилна.. иначе обяснявам на мъжа ми (и останалите "съветници" наоколо, че бебето може да се храни в столчето за кола на първо време, но те нещо имат възражения! на мен ми се струва съвсем удачно!)

moli84, да се оправя бързо каролина!! (и се извинявам за вчера - изобщо не обърнах внимание, че си от стара загора..  Embarassed )

# 397
Здравейте!
   И аз се чудех какъв стол за хранене да взимам и май и аз се навивам за този на Фишер прайс, а мъжа ми много му се изкефи,но имам въпрос - притеснява ли ви ,че е само пластмаса и няма някакво покритие от плат както е при другите обикновени столове?на ман не ми прачи, но знам ли?
   А иначе за пръстите и щмруците в устата вече се чудя какво да му дам да си слага в устата - последно му купих  theeter  и за сега го научих да го хваща и да си го пъха в устата,но не винаги го прави и предпочита да си набута левия палец в устата и да го дъвче ,а не да го смучи,а другия номер е с всеки отделен пръст да си бръкне в устата и да си провери дали няма някой зъб и накрая си предизвиква повръщане.
   а пък се притеснявам ,че още не иска сам да се обърне от корем на гръб или обратно.много рядко се е случвало и то с моя помощ .иначе е много активен - рита скача,писка.
  А при нас заваля сняг днес и взе ,че натрупа-направо отивам да заспивам зимен сън!!!

# 398
# 399
adelina_bg и при нас ситуацията с пръстите е същата. През нощта като се пробуди да яде не плаче, а засмуква левият палец яко. През деня се храни добре. Акаме всеки ден. Пръсти, ръце по цял ден се борим да не са в устата. Сърди се като ги махна, а докато са и в устата понякога има рецитал от гукане и други чудесни звуци. Както казах и преди започнах захранване с пюре от морков и включих картоф, не за друго, а за да регулирам изхождането. Не я тъпча с пюре, най-много две чаени лъжички и след това суче. Хапва го с апетит и желание. Все още я държа в себе си когато я храня, мисля че е по-безопасно, а и тя гълта добре, не плюе.

moli84 и ние бяхме с разстройство преди месец. Нито хидрасек, нито оризена вода не помогна. Взех лечебна хумана НN с банан, давах първите дни три пъти първо 60мл, после 120мл., пак 60мл. Следващите дни продължих само по 60мл. и след това естествено я дохранвах с кърма. Не се отби слава Богу, тя държи на атрибута мамина цица. И сега е ок. Разстройството спря още същият ден, а акото се нормализира на втория. Давах 6 дни и спрях.

Последна редакция: пн, 29 ное 2010, 20:54 от jilieva1001

# 400
moli, дано малката се оправи по- бързо! Praynig
 Имам въпрос към консултантите- ако един ден в седмицата съм на плодове и заленчуци, това ще се отрази ли на качеството и количеството на кърмата ми?

# 401

моята дъщеря и без това си прекарва половината ден в кошницата за кола.. Wink много й е удобно да си седи там! определено мисля да я ползвам тази кошница и като почна захранването, не вярвам до след месец и нещо да се научила да си седи на бебешкото дупе, но пък знае ли човек... ще видим!! Wink с тази кошница я разнасям насам-натам и изобщо ще се окаже една от най-полезните ни вещи, което е супер куриозно като се вземе предвид факта, че изобщо нямаме наша кола!  Sunglasses

# 402
Искам да взема за Борко килимче пъзел от този тип - http://www.kenanoff.com/diary/?p=123 Някой срещал ли е някъде?

# 403
Искам да взема за Борко килимче пъзел от този тип - http://www.kenanoff.com/diary/?p=123 Някой срещал ли е някъде?
Вили,ние си имаме пъзел-килимче от Макси,помня,че го бях взела от РАЯ-та.Ти къде си сега,в София или Варна,свиркай като идваш насам Wink

Момичета,имате ли листопад в косите??? Какъв шампоан ползвате? Аз ползвах Дефлувал повеч от месец ,но положението остана трагично и сега съм на ФИТО,дано спре падащите косища Embarassed Embarassed Embarassed

# 404
  • София
Привет и от нас Simple Smile
Вече бебе Мишо е 5.940 и 65 см. Сложиха ни двете ваксини за последен път  newsm44 newsm44.
За коледен подарък бяхме харесали този охлюв http://shopping.bg/chicco-elektronen-ohliov За съжаление от няколко места вече ни казаха, че го нямат наличен и бил спрян от производство. Сега не можем да изберем друг подарък. Купихме разни джаджи от Хиполенд, но не е това което искам. Поне успяхме да купим готини подаръци на другите деца Simple Smile

За столче още не съм мислила. Чудя се дали можем да минем и без него. Нямаме много място, а и какво да го правя после. Аз не се притеснявам за забавленията. Моя сладур е голям любопитко, заглежда се по всичко, което мърда или свети, така че с едно чорапче и пръстите на мама понякога се забавляваме по час. 

Общи условия

Активация на акаунт