За мама вече няма скука, че вкъщи АВГУСТинче гука! № 4

• 24 422
  • 745
  •   1
Отговори
# 615
Честит празник на именниците.   bouquet
Лунен сън много здраве и усмивки и на двамата.
Аз днес се лутах в болницата цял предиобед, че педиатъра си е изключил телефона. Малкия е с много гадна кашлица, сополи и температура. Изписаха ни антибиотик, никак не ми се искаше да давам на такова малко бебче, но се притеснявам да го оставя така. Учудих се обаче, че дежурния лекар ми взе пари за прегледа, все си мисля, че не би трябвало да се плаща, нали за децата уж е безплатно. newsm78

# 616
  Честито на имениците! Да са ви живи и здрави и много да ви радват!
  spirit, по- бързо възстановяване на вас!
  И аз си мисля, че би трябвало да е безплатно, но някои доктори са си кожудери от всякъде и се възползват като ни видят притеснени.

# 617
Честито на всички,които празнуват днес.  bouquet
Лунен сън,да са ти живи и здрави именниците и приятно изкарване на празника  bouquet

# 618
Spirit,да се оправяте!Дано скоро всичко отшуми! Hug
Благодаря за пожеланията,момичета!

# 619
въпрос за захранването- до нас има магазин за зеленчуци от производител( познавам го човека) говорих с него , морковите и картофите му са чисти , нямало проблем да давам на малкия, но въпроса ми е друг. Искам да купя моркови сега, да ги сваря и направя на пюре и да ги замразя. След 2-3 месеца морковите , които пускат по големите супермаркети са в тарелки, и сиг са пълни със химия и нитрати, та от тази гледа точка искам да го направя сега.
Няма проблем , нали? И пюрето от моркови се прави чисто няма смес със кърма , нали??
Лунен сън- целувки на малката:) да е здрава Simple Smile

# 620
Лунен сън, да ти са живи и здрави именниците и много да те радват!    baloni baloni baloni
Честито и на всички, които днес също празнуват!

spirit, дано се оправи детенцето бързо! Учудвам се, че са ти взели пари - досега два пъти ми се е налагало да водя бебетата в спешен кабинет / заради кашлици и температура/ и не са ми искали пари  Naughty. А това педиатър да не си вдига телефона - отвратително е просто  Close. Снимка правихте ли?

# 621
Марина, може и направо след като го свариш да ги сложиш в бурканчета...така направо ще си е готово за хапване. Peace Аз имам такива бурканчета с пюре от ябълки. Wink

Спирит
, не е  редно да ви искат пари...прегледите за деца до 18 год са безплатни. Close

# 622
Не му правиха снимка, червено гърло, следователно антибиотик... Rolling Eyes А за педиатъра знам много е гадно, тя е и на голямото ми дете и вече колко години събота и неделя телефона и е изключен, то пък за късмет все тогава нещо ще стане.

# 623
Аз пак въпрос към Айла.Вчера бебка си направи през деня пауза от 4 часа, а днес от 5 часа.Като я слагах по-рано на гърда пищи та се дере и не иска да яде.През цялото време беше весела, гукаше, но все пак нормално ли е?Снощи вечерта доста си попищя докато заспи, а друг път след банята хапва и заспива.Не виждам да я мъчат зъби, не че ми е ясно как трябва да изглежда растящо зъбче.Та дали е нормално да яде толкова нарядко през деня ?

# 624
Peace otdavna ne bqh sreshtala neshto smisleno ,a tova opredeleno e prekrasna iniciativa .

# 625
Момичета,имам въпрос.Дени вече 3 ден не е акал и ми е много притеснено,понеже досега си ходеше всеки ден,че и по няколко пъти.Яде си на 3-4 часа,пръцка,с извинение,много,но не прави нищо в пампата.Иначе чурка доста,весел е ,играе,незнам какво да мисля.Педката не си вдига телефона и вече ми стана така нервно,че направо ми иде да скоча през прозореца.Извинявам се за негативния си тон,но приемам съвети с отворени обятия!Мерси предварително! Hug

# 626
Момичета,имам въпрос.Дени вече 3 ден не е акал и ми е много притеснено,понеже досега си ходеше всеки ден,че и по няколко пъти.Яде си на 3-4 часа,пръцка,с извинение,много,но не прави нищо в пампата.Иначе чурка доста,весел е ,играе,незнам какво да мисля.Педката не си вдига телефона и вече ми стана така нервно,че направо ми иде да скоча през прозореца.Извинявам се за негативния си тон,но приемам съвети с отворени обятия!Мерси предварително! Hug
Толинка, и моята бебка рязко си смени режима.Както акаше по няколко пъти на ден и започна на три-четири дни, понякога всеки ден по веднъж, различно. Виж тази статия на Хедра:
http://xedra.wordpress.com/2009/11/27/poop/
Разбира се това е за кърмено бебче, не знам как стои въпроса за хранено с АМ.Преди бях питала консултантките, но в общи линии-ако бебето наддава добре, изглежда доволно всичко е наред.Аз пробвах и два пъти клизма с термометър, ама тц.Та  бебка си ака когато и е кеф.

# 627
  • София
Ами помогни му да свърши работата щом ти е притеснено-с термометър или лист мушкато намазани с някакъв крем или вазелин. Хич не съм съгласна, че всичко е наред ако бебето не е акало няколко дни-бих се поставила на негово място и хич не мисля, че ще ми е добре.

# 628
Честит празник на именниците!   bouquet  bouquet  bouquet

Маринка, не мисля, че има проблем да ги направиш от сега пюренцата. Даже според мен много хубаво си решила и аз може би ще последвам твоя пример. Благодаря за идеята.  Hug

За акането не знам, всяко бебе е различно, както и с възрастните. От неонатоложката ми знам, че за кърмено бебе няма проблем по-рядкото изхождане, когато бебето е по-голямо. Тя е категорично против термометри и мушки, ако не говорим наистина за запек, а дори и тогава си има съответните препарати.
Една полезна статия от блога на Бу - http://missby.wordpress.com/2008/01/08/constipation/

Колкото до педиатрите и почивните дни, нашата педиатърка ни предупреди, че вечер след 23 ч., както и почивните дни тя прави именно това - почива Simple Smile Даде ни телефон на мед. център, който можем да търсим ако има нещо важно през времето, в което тя не отговаря на телефона си. Аз нямам нищо против това, все пак и те са хора, и те трябва да почиват и да имат свободно време.

# 629
Благодаря ви за отговорите,момичета!Дени е само на кърма,даже и водичка не иска да пие...Ще изчакам до утре,а и Либи наистина е права,че лекарите също са хора и имат нужда от почивка.Лека вечер от нас и сладки сънища на всички бебчета! Hug

Общи условия

Активация на акаунт