За мама вече няма скука, че вкъщи АВГУСТинче гука! № 4

• 24 435
  • 745
  •   1
Отговори
# 600
Здравейте, моля ви за отговор, много съм притеснена, от 3 дни Рая ака по 6-7 пъти на ден, не е воднисто , но не е и гъсто ако. От 6 дни яде пюре от ябълка и според доктора това било нормално. На мен обаче не ми се струва толкова нормално и дупето вече и е червено.Иначе не е болна, не знам от какво е, няма температура, каза ми категорично да не давам смекта, не знам, някакво затягащо пюре ли да и дам, само от моркови видях. Не знам какво да правя , но не ми се струва нормЛНО. мЕРСИ ПРЕДВАРИТЕЛНО!
И според мен ако няма много слуз и не е много рядко(като вода) акото,няма проблем,дори и зеленикаво да е,според моята докторка не е толкова страшно..Ние акаме някой път по веднъж  на 5 дни,а понякога 5-6 пъти на ден.Ти си познаваш детето най-добре,но ако се чувства добре и е весела,не виждам смисъл да я тъпчеш с каквото и да било.Най-вероятно е от ябълката.Защо не се довериш на лекаря?!Той е много по-компетентен от мамите във форума...Ние така  се бяхме запекли от смекта(и то,защото аз се бях вкарала в някакъв филм,че детето има разстройство),че и аз не ти я препоръчвам.Ако смяташ наистина,че не е нормално,по-добре давай някакъв пробиотик-Био Гая,Бифиформ или нещо такова,те ще регулират стомахчето,ако има разстройство.
Относно обръщането-ние се обръщаме нон стоп от гръб по корем и по-рядко от корем по гръб,но една позната наскоро ми се похвали,че малката се обърнала от гръб по корем,а тя вече е на 5месеца и половина....така,че има време за всичко..Лек ден от нас  bouquet

# 601
Температурата на бебе се мери в дупето-изваждат се 5 десети от показанията и дава реалната температура. Чудно ми е, че след ваксина не са ти казали, че се взема превантивно панадол, вит. С и т.н.т.

Ние деня преди ваксина, в деня на ваксина и след това пием един ден сутрин и вечер по половин ампула витамин Ц и по 2мл Калциев глюконат. След ваксината пием превантивно и Панадол по 2мл. Освен това и компреси с Реванол на мястото, където са и бити инжекциите. И досега сме нямали проблеми. Но смятам че това са много неща за едно малко бебче.

Имам въпрос: Днес като отворих устата на малката отгоре на венеца от ляво и отдясно има по две малки бели "израстъчета" (като подутинки). Не са в средата. И от долу има по едно. Някой знае ли какво може да е?

# 602
Иначе днес сме вече на четири месеца и ви черпя с едно рулце, което направих вчера (за пръв път го правя, така че вида не е много добър, но е вкусно) Simple Smile)) Само че незнам как да кача снимка  Embarassed

# 603
имам пак въпрос към консултантите:
беба лато суче сутрин и винаги от едната гърда която произвежда повече и тече от носа, това се лсучва само сутрин ,като я кърмя легнала и само от едната гърда,нормално ли е? аз я вдигам винаги да суче от друга поза,но ми се иска да си поспиваме сучейки.легнали..

# 604
Здравейте!

Имам въпрос: Днес като отворих устата на малката отгоре на венеца от ляво и отдясно има по две малки бели "израстъчета" (като подутинки). Не са в средата. И от долу има по едно. Някой знае ли какво може да е?

Кистички са това - едното ми бебе има такива "израстъчета", та специално питах педиатъра ни. Безобидни са.
Мерси за рулцето и да ти здраво детенцето!  bouquet

Превантивно нищо не давам - чакам и при нужда действам.

За въртенето - единия ми близнак от близо месец се върти от гръб по корем, а другия - не само, че не може, но не се и опитва даже. Но той пък вече доста успешно си хваща играчките и си ги пъха в устата, докато "въртящия се" близнак само ги блъска.
Всяко дете си е уникално, тъй че не се вкарвайте във филми  Peace.

# 605
Gretta благодаря ти Simple Smile
Прочетох малко за кистите на венеца и както каза са безобидни и сами ще си минат  Simple Smile

# 606
  • По широкия бял свят
Момичета,  давахте ли нещо на бебетата, когато бяха пресипнали или гласчетата се върнаха от само себе си?

# 607
# 608
  • По широкия бял свят
Peace
Аз и моите близки  подписахме петицията преди месец.

# 609
Имам въпрос към консултантите- от няколко дни ми намаля кърмата. Може ли това да се дължи на това, че ми дойде. Пия лактогоненен чай и се цедя по- често, но няма никакъв резултат. Освен това има ли какво друго да направя, за да се увеличи кърмата ми? Предварително благодаря!

# 610
  • София
Искам да попитам тези от които си купиха бънджи на fusher price колко килограма тежи и какви са размерите на кутията. Сестрата на мъжът ми си идва от Америка и ми се иска да ми донесе от там но ако е много тежко няма да се навие.

# 611
  • София
Имам въпрос към консултантите- от няколко дни ми намаля кърмата. Може ли това да се дължи на това, че ми дойде. Пия лактогоненен чай и се цедя по- често, но няма никакъв резултат. Освен това има ли какво друго да направя, за да се увеличи кърмата ми? Предварително благодаря!
  Определено се дължи на това, не се притеснявай. Голяма част от майките, особено ако бебето е по-малко отбелязват подобно намаляване на кърмата няколко дни преди да им дойди е първите няколко дни. През това време помага това което правиш, а именно по-често кърмене, повече течности и спокойствие. Както и знанието, че това е временно намаляване и след приключването на цикъла нещата обикновенно се нормализират.
   Ето тук може да прочетеш и за една друга идея - Кърмаческо проучване за предотвратяване намаляването на кърмата преди цикъла

# 612
Мерси много за отговорът и за темата.

# 613
Една виртуална почерпка за моите именници-малката ни бубичка и баща ми!Да са ни живи и здрави и все така да ни радват! Честито и на другите празнуващи вчера,днес и утре Simple Smile

# 614
Честит имен ден да имениците! Да им е живо и здраво името,да им носи късмет и сега те да работят за името ,а после то за тях !!!!
   И аз имам въпрос за една кутия - някой знае ли колко е голяме и колко тежи кутията със столчето за хранене на Fisher price - ето това http://www.kasida.bg/stol-za-hranene-rainforest-minifisher-price-23-1727.html ?
 мерси за инфото!!!

Общи условия

Активация на акаунт