За мама вече няма скука, че вкъщи АВГУСТинче гука! № 4

• 23 699
  • 745
  •   1
Отговори
# 675
Аз ползвам Пуфис тройка и съм много доволна.Опитайте.

# 676
Ние сме на Либеро, откакто се роди и съм много доволна, намирам ги в Била и Кауфланд, но сме с 3 размер. Веднъж купих само за проба Памперс и се одрискваше до гърба:)))
И аз съм много доволна от Либеро 3 (от Била), взела съм и един пакет Молфикс пак 3 (от Фантастико), но са ни малко големи - Теди е около 6,5кг.
Лек ден  Hug Hug Hug

# 677
  • София
Въпрос към консултантите: Едното ми зърно се разрани много - кърмя със силиконови подплънки понеже имам малки зърна - какво мога да направя, с какво мога да го мажа?
Благодаря предварително!

Някаква промяна в захапката или в кърменето забелязала ли си? За пръв път ли ти се разранява? Какво имаш предвид, под малки зърна? С малък диаметър или недостатъчно изпъкнали? След толкова време кърмене би трябвало да са се оформили отчасти, а и реално бебето не суче от зърното при правилно поета гърда. Опитвала ли си да кърмиш без силиконките или да започнеш с тях и да ги махнеш след началото на кърменето? Точен размер ли са силиконовите зърна, къде е разраняването, на върхът или в основата на зърното?
   За мазането е хубаво да го държиш постоянно омекотено, тоест да мажеш например с лансинох или ланолина на Авент и да го поддържаш постоянно овлажнено, така няма да те боли толкова както ако хване суха коричка.
   Но предвид разраняването е възможно да има проблем в захапката, които е хубаво да се коригира за да не се получава отново разраняване. Независимо дали кърмиш със силиконки или не си важи правилото зърното да е дълбоко вътре в гърлото на бебето и реално бебето да е поело максимална част от ареолата, така че устичката му да е максимално широко отворене с устнички обърнати навън, а не да суче само от силиконовото зърно, както прави с биберон например.

# 678
Здравейте и Добро утро! и честито на всички празнуващи на патерици   bouquet
    не съм ви чела ,само последните странички ,че сме в Латвия на гости при свеки  и не мога да се добера до компа  Whistling-уж да си почина дойдох,то .............. само  нерви  ooooh! кърмата ми намаля ,започнах да я дохранвам-моля консултантите,как да  увелича- пия чай от кмион, опитвам се да я слагам да суче(тя прави физиономия се едно да повръща,се едно й давам не знам кво  Sad-тя е на изцедена кърма) , поуправха се нещата ,но един път на ден ми се налага да я храня с АМ и може би около един-два да дохраня-какаво още мога да направя,иска ми се поне още два месеца да пие мойто мляко.
    Детенцето ми се разболя за капак  #2gunfire , направо ми иде да се застрелям -тук е -10  водихме я на лекар-гърдичките са й чисти , предписа й капки -снощи,милата хич не е спала-не може да диша (и въздуха сух  smile3511 )Weary,с помпа дърпаме сополи,пръскахме капки и морска вода -тя почна да плачее, страшна работа , Сега спят с тати  Whistling Слагах и мляко -не знам кво да правя друго-дайте съвет  Praynig От 3 дни така -теперат няма, слава Богу  Praynig не съм я и къпала ,мога ли  не мога ли, не знам вече  no още няколко дни и се прибираме
 И на всичкото отгоре ,аз съм била негативно настроена  от както сме дошли Crossing Arms
 Извинявам се ,ако съм досадила с поста си ,ама нямя на кой да се оплача    Sad ,надявам се да ме разберете

Лек и спокоен ден на всички    bouquet  Hug

Последна редакция: вт, 07 дек 2010, 10:07 от pepelq6ka_81

# 679
Ади,мила,напълно те разбирам!Снощи и Дени се изака най-накрая след като му дадох Дуфалак и направо ми идеше да му сложа памперса в рамка,толкова щастлива се почувствах!Дано само да не привикне към сиропчето,а да си ги върши сам работите....Божеее,трудничко е да си майка,но пък така си струва!
Кърмата ми определено намалява.Най-странното е,че през деня прави големи паузи-4-5 часа,а през нощта яде през 2.Незнам как да му обърна режима... newsm78
Pepelq6ka_81,стискам палци малката да се оправи бързичко!

# 680
Най-странното е,че през деня прави големи паузи-4-5 часа,а през нощта яде през 2.Незнам как да му обърна режима... newsm78
Pepelq6ka_81,стискам палци малката да се оправи бързичко!

И при мен е така от известно време, а в преди имаше моменти с по  5- 6 часови пауза през нощта, което сега ми се вижда невъзможно.

# 681
Здравейте и от мен!
И ние ползвахме памперс, и също като при вас се омазвахме до врата. сега сме на либеро и съм много доволна. По-скъпи са, но си струва.
За промяната в режима на хранене и аз да се включа - от няколко дни огладнява много често. Преди нощем се будеше по веднъж, а сега през 3 часа. През деня също започна да се храни по-често - вече през около 2 часа. Четох разни статии, в които пише, че това бил признак, че кърмата не достига и трябва детето да се захранва. Аз мислех да започна от началото на януари да го захранвам, но може би ще е по-рано. Все още съм на кръстопът... дайте съвет.

# 682
Добър ден и от мен Simple Smile
Ние също сме на Либеро 3-ка от един месец по същата причина, а и се обривахме от другите. Казаха че не са ароматизирани и материата им е друга и сега съм много доволна Simple Smile))
Малката от една седмица също започна да се буди по рано (през три часа) и лекарката каза да и увеличим млякото преди лягане и от тогава си спи от 21.30ч до 3.30ч. След което яде и спи до 7.30, яде и после чак в 11ч и вече почваме да си играем. А мама се е наспала оправила вкъщи и готова за игра:)
Относно акането си ака всеки ден сутринта и от близо два месеца съм я научила да го прави в легена, защото знам че така по лесно ще свикне с гърнето и по бързо ще махнем памперсите (от тях все се обрива, но сега е много добре).

# 683
  • Враца
Пелени ползвам на Пуфис, и за малкия и за големите. Изпробвали сме доста и тези са най-добрия вариант качество-цена.

Мисля, че няма опасност детето да привикне с дуфалака, аз съм давала на дъщеря ми като бебе, после като се започне със захранването нещата се нормализират. Според мен това е по-добрия метод от термометъра (това ми звучи като изтезание). Според мен е нормално кърмено бебе да не ака до 3-4 дни.

Деян се буди нощем да яде към 3-4-5, различно, но аз го взимам, слагам го до мен, подавам му цица и да се оправя, къде яде, къде спи  Laughing. После, ако усетя , че му е некомфортно го обръщам на гърдите си по коремче да се оригне и го слагам на кревата по корем да си спи (спи само по корем, ако е по гръб се буди  newsm78).

За сополи аз използвам baby vac, става бързо, бебето не го боли и изтегля целия секрет от нослето.

Здрави да са всички бебенца.

# 684
Все повече се убеждавам колко различно е всяко бебе Simple Smile
Аз не знам защо си бях наумила да купя един пакет Пуфис. Бях ви писала тогава, няма такова обриване, бе. Така се беше зачервило милото, чак ранички се бяха появили. Какво ли не опитах, какви ли не мазила, бани, миене на всяка смяна на памперса... не и не. Накрая сменихме памперсите и си купих кремче за подсичане на СебаМед и от тогава всичко е ок, няма никакви проблеми.
Сега ползваме белия памперс, премиум кеър ли беше и съм много доволна. Омазвала се е един два пъти, но то беше толкова много, че мисля, че какъвто и памперс да беше, щеше така да стане.

Сега от известно време проучвам пелените за многократна употреба. В един сайт дават комплект за една седмица срещу депозит, за да изпробваш и мисля да опитам, да видя как ще е.

Хубав ден на всички, отивам да гладя планини от дрехи. Добре, че баба ми малко изведе малката.

# 685
имам спор с една приятелка- при секциото режат ли се някакви мускули- коремни или и аз нз точно какви???

# 686
Аз пък съм доволна от Памперс и нито са ми са обривали бебетата, нито са ми пропускали досега...

Относно акането си ака всеки ден сутринта и от близо два месеца съм я научила да го прави в легена, защото знам че така по лесно ще свикне с гърнето и по бързо ще махнем памперсите (от тях все се обрива, но сега е много добре).

Без да се заяждам, но ти откъде знаеш, че така детето ще свикне лесно после на гърне? Като майка на 3-годишно дете разбрах, че едно дете маха памперса, когато е готово за това, а не - когато родителя смята, че трябва. А то не иска памперс, когато усеща, че може да се контролира и поне малко да стиска. Всичко останало за мен е ненужен натиск и амбиции на майката. И за протокола - дъщеря ми беше на 1,5 годинки, когато отказа дневните памперси, но и до днес си иска нощния - когато е готова сама ще си го махне  Peace.

имам спор с една приятелка- при секциото режат ли се някакви мускули- коремни или и аз нз точно какви???
Не.

# 687
Аз знам,че не се режат вече.Не съм раждала секцио,просто съм чела.Може и да не е така.
Пепеляшка_81,дано малката се оправя по-бързо,а ти да се успокоиш,защото с нерви кърмата ти няма да се увеличи.Пък и това,че ти е намаляла кърмата,не е краят на света,важно е детенцето ти да е здраво и да е добре.И аз храня с изцедена кърма(а исках да кърмя,но не е получи)и знам,че ще е цяло чудо с това цедене да предлагам кърма дълго време.Стискам ти палци,всичко да се оправя. Praynig Hug

# 688
Аз също ползвам пуфис и оплределено ми допаднаха повече от памперс. Мисля обаче, че трябва да минавам на 4-ка, че започнаха да изпускат понякога, пък дребния преди   седмици беше 7.600кг.
Колкото до приучаването към гърне и аз съм на мнението на Gretta и така съжалявам, че я мъчих каката от 9-10ти месец да седи на това гърне, все едно и е идвало на ум защо е там, към втората годинка за два дни разбра за какво служи тоалетната. Peace

# 689

Общи условия

Активация на акаунт