За мама вече няма скука, че вкъщи АВГУСТинче гука! № 4

• 24 474
  • 745
  •   1
Отговори
# 60
знам че имаше деница във вашето семейство Simple Smile)  сори за грешката:)

# 61
jennie.to  аз и с изваряването спрях след първия месец, измивам й шишенцата с нейната гъбичка и после ги изплаквам с гореща вода от бойлера  Peace Водичка за пиене давам или преварена или изворна на Девин

A с препарат ли ги миеш или само с вода?

# 62
Цоп и аз в новата темичка!  Hug
Да ви почерпя за здравето на моя мъж, който днес има рожден ден! Да ми е жив и здрав.

Аз гладя абсолютно всичко на София, както и нашите дрехи задължително. Мразя да гладя, но не знам... всеки път като започна да прибирам прането и си казвам - ето този път ще ги прибера просто дрехите, и пак ги оставям на куп и почва гладене до припадък. Нейните ги пера на 60 градуса, но не ползвам бебешки препарат, а този, с който пера по принцип, но е течен задължително. За сега всичко е ок.

За къпането - къпя през ден, а понякога и два. Не виждам проблем. Така или иначе дупето го мия почти на всеки памперс, ако е акала просто задължително. Гушката мия след хранене, ръчичките редовно на чешмата, че имам чувството, че всичката мръсотия полепва по тях (при вас така ли е, направо ужас, сякаш имат лепенка от вътрешната страна  newsm78).
Все пак проблема със зачервяването на дупето не се разрешава до този момент, макар да сменям памперси като луда, мия дупета и т.н. Препоръчаха ми немска медицинска козметика Себамед, май има известно подобрение, но я мажа от вчера. ДА видим.

За стерилизирането лекарката ми каза, че веднъж на ден е достатъчно, а през останалото време хубаво измиване с гореща вода и препарат. Преди това стерилизирах като луда преди всяко хранене.

Кори - малката е прекрасна!  Hug

Някой питаше за капките на Бах - ползвала съм само Рескю Ремиди и съм доволна. Какъв е ефекта обаче на РР при ваксина не ми е ясно? Може ли повече инфо?

# 63
И аз стерилизирам веднъж на ден всичко. Гладенето, макар и не любимо мисля да го продължа до годинката. А колкото до къпането, убедила съм се че така Митко е по-спокоен Simple Smile

# 64
Привет!

Либи, да ти е жив и здрав мъжа и много да те слуша  Simple Smile!
stassimira, дано всичко е наред с бебчо  Praynig!

Гладя вече само бодитата и лигавниците - просто си представете какво количество дрехи иначе трябва да изгладя  #Crazy.
Пък и казано честно вече не се втелявам толкова, колкото с първото ми дете.

За разлика от каката обаче, близнаците ги къпем всеки ден, но те просто обожават водата  newsm37, а дъщеря ми пищеше до припадък при всяко къпане, та я къпехме през ден.

Нас ни пращат на гастроентеролог, заради съмнение за ГЕР на единия близнак - както и очаквах този месец е наддал много малко / 300гр./. Само се чудя какъв е смисъла вече при условие, че бебетата след 20-тина дни ще станат на 5 месеца и ще почна да ги захранвам с по-твърда храна  Thinking. А и хич не ми се ще да му давам медикаменти за нещо, което предполагам в най-скоро време ще отшуми. Но ще идем на лекар де, за мое успокоение.

Лек ден ви желая!

# 65
  • София
И за нас къпането е част от ритуала за заспиване и рядко го пропускам. Гладя още всичко, на една лекция ни казаха, че се глади заради гънките на намачканите дрешки, дразнят бебешката кожа. Затова гладя, не гладя само някой връхни дрехи. Стерилизирам веднъж на ден - то не че има какво де, вода й приготвям, тя вече не я пие, залъгалки не щем, само една лъжичка, с която и давам витамините. Мисля да го правя до 6 месец, после ще ги мия само с препарат за бебета.
Либи, честит ти рожденник, още дълги години да се обичате и радвате на София, а защо не и на още едно братче или сестриче!  bouquet  bouquet  bouquet

# 66
Аз гладя всички дрешки.Шишетата стерилизирам веднъж на седмица, а иначе ги мия с препарат бочко.

# 67
От самото начало не гладя всичко - само пелените (защото тензухените пелени иначе са много гадни и не ми е удобно да ги ползвам намачкани, а с тях попивам водичката след миене/къпане), кърпичките, с които му бърша устичката и лигавниците. Всички дрешки обаче се сушат в сушилнята, което осигурява достатъчно висока температура, според мен. Е, и понякога гладя от естетическа гледна точка, дрешки, на които много им личи, като са измачкани.

Шише стерилизирам преди ползване, но при нас това е мноооого рядко. Помпата за кърма я стерилизирам след като я ползвам и измия. Бибероните стерилизирам веднъж на ден  - но те са 4 и така успявам да ги употребя всичките до вечерта, като с последния заспива. Стерилизирането не ми е досадно, тъй като си купих стерилизатор за микровълнова, а и не ми се налага често.

# 68
 Здравейте и от нас!  Party
droplet  welcome
Либи , честит рожденник! Пожелавам ви всичко лошо вече да е зад гърба ви и от тук на татък само хубави моменти да има в живота ви! И Софи да ви радва все повече и повече!  Peace  bouquet Hug
stassimira, силно стиснати палчета и от мен!  Peace Вярвам че всичко ще е наред!   Hug
Относно стерилизирането съм добре, нищо не стерилизирам  Mr. Green тя бибки не признава яде само от гърда и така живота е песен , но като почнем с захранването не ми се мисли, то тогава стерилизира ли се  newsm78 или си се мие с нейна гъбка с вряла водичка  Thinking
За гладенето, много мразя и бях решила да не гладя, но майка ме убеди с това че се глади заради гънките на дрешките и нежната кожичка и така сега си гладя с песен  Joy иначе заради микробите не бих се трогнала понеже не ги държа дрехите в стерилна среда и идеята се губи щом ги сложа в шкафчето й  Rolling Eyes , НО това е мое мнение  Peace
Лек, спорен и спокоен ден на всички!  Heart Eyes Hug

# 69
Либи, да ти е живо и здраво момчето  bouquet

В началото гладех всичко, сега само дрехите, които не изглеждат добре намачкани. За мен е доста остаряло мнение това с микробите и си мисля, че идва от времето на прането на ръка и ползването на "съмнителни" сапуни. Реално след като изсъхнат дрехи, дори и да ги изгладя, не ги обличам веднага, съответно престояват до следващо ползване в гардероба й - реално по тях отново полепват всякакви нещица, но те са от средата, в която живее детето... Стерилизирам един път на ден бибите и шишето за чай - не че Ния много пие чай, но аз тъпо и упорито всеки ден преварявам водичка и правя чайче, до сега "рекорда" за деня и 20 мл  Simple Smile Стеризаторът ми е за микровълнова и не ми отнема никакво време.
Къпането при нас и ритуал, малката много обича и си го чака, за това се къпем всяка вечер. Колкото и да е неспокойна, след баня е щастлива, хапва и заспива сама в леглото си.
Мисля да захранвам след 5-ти навършен месец, като ще започна или със зеленчук или с каша.

Хубав неделен ден!

# 70
jennie.to  аз и с изваряването спрях след първия месец, измивам й шишенцата с нейната гъбичка и после ги изплаквам с гореща вода от бойлера  Peace Водичка за пиене давам или преварена или изворна на Девин

A с препарат ли ги миеш или само с вода?
Някой път с препарат, но от нашия, с който си мием съдовете, ако много бързам - само с водичка, кога както ми дойде  Peace
Дрешките й ги пера на 30-40г с тео бебе  Peace

Либи, честито на рожденика и все така да е винаги до теб във всичко и да ти помага и да се радвате заедно на малката София
Време е за нови инструкции  Wink примерно за баня  Crazy

# 71
Аз стерилизирам един път на ден, а през останалото време мия с препарата на Бочко и с нейна гъбка. Ама то стерилизацията ми е лесна, само ги подреждам и включвам и готово Simple Smile
Но пък съм далече от мисълта, че ще мога да я опазя от микроби. Както Либи каза и аз имам чувството, че ръчичките й са като лепенка, постоянно не мога да ги мия, така че кой знае какво налапва, а като почне да лази хич не ми се мисли.
В този ред на мисли с какви препарати почиствате вкъщи? Аз мисля да си взема Стийм Моп, най вече заради това, че се почиства с пара, без препарати, но не знам доколко е ефикасно.

# 72
Валина, аз си взех стийм моп, но е ЕЛИТ и съм много доволна, първо е много лесно, температурата е висока, така че съм сигурна че е дезинфекцирано и то много по-добре отколкото с препарати, а това ще е много нужно като плъзнат по земята и започнат да лазят. Лошото е, че нещо се скапа, но е в гаранция и сега е на сервиз, но много ми липсва Sad
Либи да ти е здрав и жив рожденника. А за подсичането, от болницата още ми бяха изписали едно спрейче на борола ДжинДжира се казва и много помага.
За гладенето, аз продължавам да гладя, може би повече от естетична гледна точка, а стерилизирам по веднъж на ден, но понякога забравям.
Започнах да давам на дребния от два дни пюре от ябълка, утре мисля да е круша и смея да кажа, че доста му се услаждат. Мислих да е по-късничко, но реших че след като е само на АМ може би така ще е по-добре, дано да не бъркам.

# 73
spirit, с тоя стийм моп как чистиш?Може би първо минаваш с прахосмукачка и после с него за дезинфекция.

# 74
а за ламинат как е, мокри ли много  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт