За мама вече няма скука, че вкъщи АВГУСТинче гука! № 4

• 24 421
  • 745
  •   1
Отговори
# 555
Вили, ти Борко го оставяш сам ли да се приспива в спалнята   Shocked ... или е с баща си?? Аз Ивелин много искам да го свикна да играе, да се измори и да заспи сам..  Twisted Evil  Grinning  ама той явно не иска Simple Smile
Нещо му стана днес - не му се спи- ей сега го нахраних чак и заспа  newsm78

Либи , по повод темата за силните майки- преди 2 дена с мъжа ми си говорихме на тази тема- вика " Ей по-силно същество от майката няма". Обяснява как нещо го заболявали ръцете да люшка Ивелин като се криви, писвало му понякога да скимти и нищо да не му отвлича вниманието- какви нерви съм имала и т.н  . Идеята му беше , че ние сме силния пол  Grinning което си го знам отдавна, просто сега го чух  от устата му Simple Smile

# 556
Браво,Наде!Софи ни надмина с грамчетата Wink (сантиметрите са почти равни),казах ти аз,че всичко ще е наред! Grinning
Това с даването на повече вит.Д само заради потене на крачетата и мен ме учудва  Thinking

Това е един от признаците на рахит, но само по себе си не значи нищо мисля.Предполагам са видели и фонтанелката и костните ядра отзад на главичката преди да препоръчат повече витамин Д?

# 557
Здравейте!Имам въпрос към консултантите по кърмене.Вчера Дени доста връщаше сутринта и реших да му давам да суче само от едната гърда.Видимо изглежда спокоен,ритка много,гука,но дали му е достатъчно?Вчера сутринта ака за последно,днес още не е,но пък се притеснявам,че ако му дам пак и двете гърди,ще повръща отново.Възможно ли е да му стига само от едната гърда?

# 558
Золка,явно е така.Все пак педиатърът е този,който вижда детето и той трябва да преценя.
А да ви питам-оставяте ли мъниците вече на леко повдигнато положение( не седнало,а лолу-легнало) в количките за малко и от кога?

# 559
Аз в количката още не съвсем но съм сложила една възглавнница за да не е съвсем хоризонтално. В къщи обаче стои в кошчето за кола полуседнала доста от около две три седмици а в мен стои седнала тя просто сама се надига инааче ако се опитам да я слложа легнала пищи. Аз също се притеснявам да не стане нещо че костите и ставите са слаби още но тяя сама си иска не знам.

# 560
А да ви питам-оставяте ли мъниците вече на леко повдигнато положение( не седнало,а лолу-легнало) в количките за малко и от кога?

да, аз от няколко дни повдигам облегалката на количката с едно ниво, но за малко - не повече от 30-40 минути от разходката.. докато разхождам антония на открито обикновено няма проблеми, но влезем ли някъде веднага започна да мрънка и да се върти в количката. и така един ден реших, че най-вероятно просто иска да вижда какво става наоколо, вдигнах й малко облегалката и тя много се изкефи! разбира се, гледам да не прекалявам, а пък и тя е доста силна, вече е 7 кг и е на 4 месеца... мисля, че не е рано!
Simple Smile

# 561
Здравейте момичета, моля ви дайте някакви съвети, че и аз вече не знам какво да правя.

моята бебка НИКОГА  не се е събуждала за нощно хранене, последно яде в 21ч и след това направо към 6-6.30 сутринта. НО от 7-10 дни се събужда всяка нощ, по различно време-3-4ч (не издуржа до 5 ч поне) и реве за ядене.
Казах на педито и ми каза в никакъв случай да не давам ядене-връщала съм я в първи месец.
Е, добре! Но тя изпива 130-140 мл вода и продължава да реве. Така се бориме около 1 час и след зверско реване, пиене на МНОГО вода, бибка аз и давам да яде и след това заспива.
Днес пак и се обадих (на педиатърката) и тя ми каза, че щом иска да яде и не може да заспи с вода , да и давам ядене.

И сега не мога да разбера, как така реши да става нощем и как въобще ще мога да и махна нощното ядене. (качила съм и дозата на АМ, не се кърмиме, за целия ден и пак не става).

Моля ви дайте някакви съвети. Embarassed

# 562
Ние се будихме в началото на 3 часа после по два пъти на вечер но като стана на 3 месеца кърмата ми мноого намаля и минахме на АМ . Тогава се чудех как да махна нощното хранене не за друго ами много се разсънваше и после пак се приспивахме и така няколко дни след това една вечер не ме събуди и си спа до сутринта. Вече две три седмеци спи по цяла нощ. Мисълта ми е че само ще си покаже и според мен си я храни защо да пие толкова вода и да се мъчите.

# 563
Благодаря ви ,момичета!Аз я повдигнах на 2-3 пъти за по 10-ина минутки в количката,но се чудех да не избързвам и затова реших да питам и вас.
future74,защо трябва да мъчиш детето?Като е гладниичко да яде,така или иначе има периоди,в които докато се настроят към по-големите нужди има такива дни.На мен малката рядко се буди нощем да яде,но събуди ли се не и отказвам.Дори тази вечер към 4,20ч. я усетих,че мърда повечко и бутна палеца в устата-взех я и тя в просъница си засука.После малко протестираше,че я оставям пак,но по-добре да си е ситичка.И после си спа до 8,30ч.Друг път си се буди чак към 7.Не спазвам точни правила-вечер вода и т.н.,но аз гледам предимно да се кърмим и имаше период,в който не и стигаше.Тези дни пък след всяко уригване ме залива с млекце по малко,а и нея.Но нищо-по-добре отколкото да не и стига.Мился,че това е знак,че са се понормализирали нещата с млякото.
Уф,да заминавамм на разходка.С това време се чудя как да я обличам.От нас трудно преценям ,да видя каква е вън температурата.
Хубав ден ,мацки!И целувки на бебчовците! Heart Eyes

# 564
  Вие на какво ниво горе- долу са ви повдигнати бебоците в количката? Нашата има само 3  нива и второто е около 45 градуса и ми се струва доста за него, ама знам ли вече кое е редно и кое не. Иначе той си държи добре главичката, има желание да е надигнат.
  future74, и аз съм на мнението да си  даваш мляко. И ние по едно време имахме такъв период, но после сам си почна пак да си спи по цяла нощ.

# 565
Маринка, самичък го оставям. Но той си заспива някъде към 10-11 и като го нахраня ако не е заспал на цицката, го оставям в леглото му, пускам му въртележката и той си заспива след 10-тина минутки.
Да ви се оплача - снощи към 2 се събудих със запушен нос, кихавици и...вече и с температура. Май съм болна  Cry За сега пия само осцилококцинум, прополки и цетебе. Температурата ще я търпя до към 38 и ако я направя, ще пия парацетамол. Чудя се, обаче, дали да не дам на малчо нещо превантивно?! Цитросепта става ли за бебета (нещо не успявам да им отворя сайта)? Ако не, ще дам само вит Ц - но по колко?

# 566
  • Враца
Витамин Ц е по една малка ампула от 2мл. Друго на толкова малко бебе не знам какво можеш да дадеш. И си купи маски от аптеката и си слагай.

# 567
Ася, благодаря ти за бързия отговор. А как да давам вит ц - една ампула на ден или 3х1, преди или сред ядене?

# 568
  • София
Аз давам по половин ампула вит.С. А иначе ти с кърмата си му предала вече антитела за твоя вирус.

# 569
Бори, имаме си явно и двете финни госпожици!  Heart Eyes Hug
Иначе аз Софи си я возя в зимния кош, той си е изцяло легнал и много рядко излизаме със столчето за кола вместо зимния. За сега няма проблем, защото тя навън спи през цялото време и хич не се и оглежда.

От продавалника си поръчах столчето на фишър прайс за хранене на много добра цена, сега чакам да ми го доставят и да видим дали ще ми хареса и на живо Simple Smile

Мама Зайка Байка, дано бързо се оправиш.
От цитросепта има сироп за деца, който пише, че за деца под 4 годишна възраст се дава 2-3 пъти по 2.5 мл. дневно.
От друга страна педиатърката ми беше казала, че цитросовите плодове са едни от най-големите алергени, но пък това е екстракт от семки... не знам и аз, обърках се. Все пак щом си пише на листовката, че става за деца под 4 год. възраст, значи става.
Аз давам и БиоГая, които неонатоложката ми беше казала, че действат и за имунната система.
Иначе бебчо и без това си приема антителата за твоя вирус през кърмата, както каза Биби, но все пак.
Моята лекарка също ми беше казала при такива ситуации да давам вит. Ц, но не знам как.

Общи условия

Активация на акаунт