Колко бързо ОКТОМВРИйчето расте - не със дни, а с часове!

• 23 362
  • 742
  •   1
Отговори
# 150
Добра ви вечер, мамита.Моите очи са червени от недоспиване, а вашите? Mr. Green
Днес ни мина погачата, ще кача малко снимки. Когато си тръгнаха гостите, излязохме навън, Гого спа 1 час , но когато се прибрахме....лелеееее. Ужас! Заспива с триста зора, спи 10 мин. и отново ревва. Заспа след като легнах заедно с него на моето легло ooooh!
Не знам дали се превъзбуди, какво стана, но направо ни се взе акъла с татито какво да го правим.
Арим, много се е мъчило горкото детенце. Бабите понякога са пълни с изненади.
И аз имам предложение за заглавие
Коледа пристига вече, радост носи тя за октомврийското човече.

# 151
tsvelichkova, направо ужас, горката  Hug Hug Hug
Арим, ох моля ти се, позната история. И нашата баба: "ама то не иска биберонка, плюе"; е да ама то си има начин да му я поставиш в устичката.  ooooh! То верно не обича бибка, но подпъхнеш ли под определен ъгъл и задържиш мъничко, детенцето почва да цока докато заспи.. На мен ми се струва лесно де.
Ани, нашата лекарка видя сополките, но каза, че не са причинени от болест, а може би от колебанията във влажността на въздуха в стаята. Кашлицата и тя вероятно е причинена от същото, защото преслуша дробчетата и беше чист, а гърлото му не беше червено. Хаили, питай и вашата педи дали кашлицата ви се дължи на това. Колкото до температурата, той имаше 8,2 снощи, но тя беше реакция към ваксината от вчера.
Позитивче, честита рожденичка и на тебе. Да ви носи само радости, да ви е здравичка и много щастлива!

# 152
Попаднах на нещо, което си заслужава да се прочете:

Преди да стана майка
спях толкова колкото поискам и никога не се безпокоях за това в колко часа да си легна.
Миех си зъбите и се сресвах всеки ден. Гримирах се, обличах костюм и отивах на работа.
Преди да стана майка.
чистех веднъж в седмицата. Можех да режа домати за салата, но не и да готвя пиле фрикасе и още поне двайсет вида манджи, които да стават и за децата, да меся питка "слънце" за прощъпулник. В 5 часа сутринта.
Не знаех, че ако аз ям марула, съдържимото в памперса ще има вид на пюре от спанак.
Не се препъвах в играчки и не учех приспивни песни.
Не бях чувала думите "манту", "коластра", "дефтерит".
До преди да стана майка
никой не се е осмелявал да повръща върху мен.
Никой никога не се е напикавал в скута ми, не ме е плюл, не ми е дъвкал пръстите.
Oще по-малко съм си представяла как някой смуче циците ми почти денонощно и ме ползва за залъгалка. Ха, опитай се да изтръгнеш пиявица! Гладна.
Напълно контролирах разума и мислите си.
Спях нощем. Имах време да сънувам.
Не бих повярвала на никой, че с 3 сантиметра разкритие, ден преди да родя, ще правя формички в пясъка.
Преди да стана майка никога не се е налагало да удържам с все сила ревящо дете, за да може доктора само да надникне в гърлото му. Не знаех как се облича октопод с една ръка.
Никога не бях гледала пълни със сълзи очи, готова сама да се разплача.
И не знаех какво е да замреш от щастие при вида на детска усмивка.
Не допусках, че няма да мога да изгоня някой от собственото ми легло и да отмествам леееекичко босите му крака от устата ми докато спи.
Да пера насрани гащи и да изчегъртвам аки изпод ноктите си.
Не знаех, че целувката ми може да лекува.
Преди да стана майка
Не бях държала в ръцете си някой просто, защото не мога да се отделя от него. Да дишам с него, да туптя с него.
Да разказвам "трите прасета" в стихотворна форма и да лазя, ръмжейки като вълк.
Сърцето ми не се беше разкъсвало на милиони парченца, когато не мога да успокоя болката сега и веднага и да слагам лепенка на въображаема смъртоносна рана, побираща се в рамките на червена точица върху пръсчето.
Не съм подозирала, че някой толкова малък може да има най-голямото значение.
Не знаех колко е важно да не мигаш, защото тя току що заспа.
Не мислех, че мога да обичам толкова горещо.
И през ум не ми е минавало, че някой ще рисува дълги черти върху безупречно боядисаните ми стени и ще казва, че това са самолети. И още по-малко, че аз ще им се радвам.
Преди да стана майка
Не знаех, че моето сърце може да живее в тялото на някой друг.
Не знаех какво щастие е да кърмиш прегладняло дете с болка от разранени, кървящи зърна.
Преди да стана майка
не се събуждах на всеки 10 минути само за да проверя, че диша.
Идея нямах колко непоколебима и уверена мога да съм дори и когато двама доктори в Пирогов ме задължават да оставя детето си на системи с антибиотик. И след това да рухна безсилна на бордюра пред болницата.

.........

Превърнах кошмарите си в щастие! Станах майка!

# 153
Пашик, Позитив, честити рожденнички! Да са ви здрави, щастливи, послушни и много да ви радват Simple Smile   bouquet

# 154
  • София
Ние с МИра в нашия район си имаме вода  Wink Laughing
Спира де сутринта ама за кратко Simple Smile

ТАка... значи утре в 10,30 там!
Мирче,10,15  10,20 ще ти звънна да слизаш пред блока  Hug

Бебзз,не се сърди аз много исках да се видим но от толкова много мами имаше май 3,4 макс желаещи и нищо точно не се разбрахме и останах с впечателнието,че няма и да се видим и така си и стана!
Организирайте нещо аз съм за където кажете  Peace

Ани,не питай каке с 3 трудно ми е много няма какво да крия  Rolling Eyes
Особенно сега ужас  ooooh!
Няма да разказвам с подробности ама си е мъкаааааааа Crazy

# 155
Привет
Пашик ,Позитив да са ви честити рожденниците и да са живи и здрави  Hug
Честити месечинки на бебо на Веси Барабеси и на всички бебчовци родени на днешната дата
Искам да ви се оплача - тоямоя син постоянно иска да  е на цицата  Sad дето вика мъжа ми " Габриел е постоянно на масата "  Grinning ама нищо немога да направя така . Вързана съм за него, по-точно той за мен. Днес го нахраних, нагласих го да излизаме на разходка и тъкмо да тръгнем той пак ревна за цица  Sad залъгах го с малко чай, но не траеше дълго . Проблема е че суче сучеи заспива ама така заспива че немога да го събудя и след известно време когато той си реши се събужда и иска пак да суче. Какво да правя ? Моля ви помагайте  Praynig !
Ето и моето предложение - Дядо Коледа е вече вън малко октомврийче спинка сладък сън .

# 156
  • София
Забравих да кажа,че всички предложеняи за заглавия са супер  Heart Eyes  bouquet
И на мен ми се иска да измисля нещо ама просто ми е ей така в главата  Crazy Crazy Crazy

# 157
  • София
Да се похваля и оплача - малката спи от 5 часът, буди се сам оза ядене. Много хубаво, ама каква нощ ме чака Rolling Eyes

Аа не, вие сте организаторките, аз с друго освен чаветата не се наемам да се занимавам, не знам откъде имате нерви Crazy Или поне да построят още една метростанция някъде отсам моста и всичко ще е на 6 Mr. Green

Още няма асансьор. Вече май 3 седмици стават newsm78

# 158
# 159
  • София
В стария ми блок също няма асансьор от близо 10 дни та добре,че се преместихме Simple Smile

Бебзз, на мен също  ми се занимава само с децата ма няма как Simple Smile има и много странични полезни и не чак толкова полезни работи!  Flutter

# 160
  • Sofia
Reni страшно много ме разчувства, имаш талант. браво
ние спим вече, спокойна нощ от мен

# 161
Ели-ст,  Hug много ти благодаря!

Калинче, нашата кашлица е от повръщането, като се задави.

Рени, страхотно е!  bouquet

Ние днес с милото имаме годишнина, да ви почерпя по този повод

txtloves

Последна редакция: пн, 22 ное 2010, 04:35 от hailie

# 162
Честито, hailie! Пожелавам ви много щастие и приятно изкарване на празника!

Ние сме добре с бебка Simple Smile Справяме се и с коликите някакси. Имам малко проблеми обаче с педи...Симона си прави по-дълга пауза от 18 до 24 часа и след това си се буди на 3 часа. Мен това ме устройва перфектно, защото и аз съм изморена вече към 18 и си спя с нея. Да, обаче педи ме кара да измествам паузата да е от 21 до 3 през нощта. Две вечери се опитвах, будих я в 21 да яде, но останалата 4аст от нощта се превръщаше в пълен кошмар - постоянно се превиваше от коликите и не можеше да заспи. Та в крайна сметка реших, че щом на бебка й е добре така и на мен ми е добре така, няма нужда да се съобразявам с педи...Тя даже ми заяви, че ще се мъчим да премахнем нощното хранене. Ами че аз не искам да го махаме Confused Когато бебка си реши, тогава. Какво и пречи на педи, че ставам нощем да си храня детето, не мога да разбера. Вие имате ли такива проблеми с вашите педиатри?
А и стази вода вече се побърквам - всеки около мен ме кара да й давам вода - след като яде, за да си изплаква устата, когато хълца, между храненията...И като кажа, че няма да давам вода и ме гледат като полезно изкопаемо - все едно си държа детето жадно Close Ами тя като повръща по 5 пъти след като яде, аз всеки път ли трябва да й давам вода да си плакне устата newsm78 Или само като се наяде и после вече другото мляко не предизвиква гъбички  ooooh!

Еми, това е покрай нас.
Имам и едно въпросче към бебзз. Тъй като вече се замисляме за второ baby_neutral, можеш ли да ми кажеш дали сега ще взимаш майчинство като за първото? Не знам защо но си мисля, че ако родиш второ детенце в рамките на майчинството за първото, то взимаш същото майчинство. Иначе ще е много тъпо да се смята на база 240 лв от втората година. Малко май се заплетох, ама дано ме разбереш Wink

# 163
Добро утро мами Simple Smile При нас нощта мина долу горе добре. Чочко заспа в 00:00 ч. буди се към 4:30 да хапне и сега още спинка милото.

Честито годишнина Хейли, и честоти на всички които днес правят месечинки  Hug

Днес сме на първата ни ваксина.....да видим как ще мине ....дано да не плачка много детенцето ми малко  Hug

Хайде мами, хубав и без сълзи ден  Hug

# 164
Тонииии,не забравяй коренния си район,моля те  Mr. Green Mr. Green

Водата дойде,вярно с малко закъснение,но аз така или иначе си грях водичка да си къпя бебата  Hug

Аз за софийска среща предлага някъде близо до метрото  Hug за да можем и мамите без книжки и коли да се придвижим по някакъв начин  Hug Предложих един път Борисовата Градина,никой нищо не каза и реших повече да не предлагам.Иначе чета ,че от другите темички масово се събират там  Hug  bouquet Другия вариянт е някъде около НДК,за да има къде да се разходим с количките Simple Smile ОКи аз предлагам Борисовата Градина,вие решете дали сте съгласни и да гласуваме ден и час,докато грее още слънчо  Peace Hug

Краси,честита годишнина на теб и милото ти!Много ,много,много любов и разбирателство и да си гледате бебчето с лекота  Hug  bouquet

Не съм,честит рожден ден,миличка!Много здраве,късмет любов и железни нервички :*

Последна редакция: пн, 22 ное 2010, 08:50 от Nad1_Nad1

Общи условия

Активация на акаунт