Колко бързо ОКТОМВРИйчето расте - не със дни, а с часове!

• 23 439
  • 742
  •   1
Отговори
# 270
  • Варна
Обаче има предпочитание да си обръща главичката на една страна още от раждането и ще трябва да ходим на хиропрактикер да му я наместват.

И ние имаме предочитане. Питах лекарката, каза че се случвало децата да имат любима страна. За сега не е проблем но можело да стане, да му обръщам на другата, ама като не става. Струва ми се че съм закъсняла и на следващата консултаця ще питам, едвам му я извъртам на другата и той хоп пак обратно. Само така стои ако ти не му я обърнеш  Confused

# 271
Noel аз все още не съм се психясала , ама трябва да има начин да се отучи така постоянно да виси на цицата.
Веси и аз почти нищо не свършвам, добре че е снаха ми че ми помага
Честити месечинки на бебчовците  Hug

# 272
И ние имаме предочитане. Питах лекарката, каза че се случвало децата да имат любима страна. За сега не е проблем но можело да стане, да му обръщам на другата, ама като не става. Струва ми се че съм закъсняла и на следващата консултаця ще питам, едвам му я извъртам на другата и той хоп пак обратно. Само така стои ако ти не му я обърнеш  Confused
Lady V, Hugна нас още от раждането ни казаха за това, може да се дължи на раждането, а може и от това, че в корема на така е бил обърнат. И аз пробвах да му местя главичката на другата страна, но той пак си я завърта. Лекарката обаче днес му въртя главата и на двете посоки и на едната не може да се завърти напълно, казаха, че принципно може да изчакаме и ние, но колкото по-рано се коригира толкова по-добре, защото още са им меки костичките. Аз забелязах и че му се е сплескала главичката леко на страната, която му е любима, затова предпочитам да реагираме още сега.

# 273
  • Русе
Момичета да ви питам за майчинството вярно ли е че ако си бил болничен по време на бременноста не вземаш 90% от заплатата си

# 274
Флафи, прясно мляко избягвам, защото знам, че е трудно смилаемо от организма и предизвиква газове, но не мисля, че това е причина да се отбягват всички млечни. Ти си втория човек от когото го чувам това и много ме озадачава.  Thinking Можеш ли да дадеш линк от къде си го прочела?

# 275
  • София
Леле, успях да прочета и да пиша даже  Party
Днес в най-големия дъжд бяхме на контролно тегло - излязло ни е име “ГЛАДНАТА ЕВА“  hahaha
За една седмица смесено хранене Ева е наддала някакви си там 300 грамчета и е порастнала 1 сантиметърче, на които обаче много се радвахме дружно с лекарката  Mr. Green
Сега е... не се смейте... 3550 г  Joy Като чета вашите по колко са качили  ooooh! няма да ви стигнем изобщо.
На 1 декември сме на първа ваксина и от сега ме е шубе - бодеж в крачето... ама то Евиното краче е като клечка - къде ще го боцнат - не знам  Tired

Честити месечинки на прекрасните ни дечица  Heart Eyes

Прясното мляко не спирам за нищо на света - боря се за повечко кърма! Не забелязвам да причинява колики.
Купих си и чайче за лактация на Hipp, ама много гадно беееееееее  Sick Ама си го пия, само за Евенце да има повече естествено папкане. Май благодарение на кърмата все още не се е запекла от АМ.

Хейли, аз вече се заразих от коледното настроение  Mr. Green Само чакам да мине РД на Боян и веднага ще украся у нас  Simple Smile Тази Коледа ще е по-специална с малкото човече  Heart Eyes

Аз още не съм закачила въртележката на легълцето и се чудя дали пък вече би предизвикала интерес  newsm78 Май е време да пробвам.
Ева доста се оглежда в къщи и е една любопитна и ококорена... и да знаете, че на тавана има нещо мнооого интересно - все там се заглежда. А в банята докато сменям памперса ме гледа в огледалото и ми се усмихва  Heart Eyes  Heart Eyes  Heart Eyes

Отивам да гладя докато спинка.

# 276
 нека консултантите да си кажат мнението по въпроса за прясното мляко, тъй като и аз си пийвам по 2 чаши на ден (поне).Да го сменям ли с кисело?

# 277
Момичета привет, днес ни биха първата ваксина, издържахме я геройски  Peace порева малко но бързо се успокои Чочко. Инъче сме качили 900 гр. за един месец  Laughing поуспокоих се вече, а на см. сме с 5 отгоре  Peace вече е 55 см. и 3900 кг.

Пак да попитам, как броите кога се пада 40 - я ден момичета ? Малко тъп въпрос но.......Първия ден на раждането брои ли се  newsm78

# 278
Флафи, прясно мляко избягвам, защото знам, че е трудно смилаемо от организма и предизвиква газове, но не мисля, че това е причина да се отбягват всички млечни. Ти си втория човек от когото го чувам това и много ме озадачава.  Thinking Можеш ли да дадеш линк от къде си го прочела?
Оле, аз не съм чела директно за млечните продукти, но щом млякото не е добре да се пие, то по същата логика тези антитела ги има и в млечните продукти. Аз четох иначе в кърмаческия подфорум: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=29220.0, но и мъжът ми чел из немските сайтове за това колко е вредно млякото. А аз мляко директно не пия, но пък обичам да си хапвам примерно кремчета направени с мляко и безброй други неща.

# 279
Момичета привет, днес ни биха първата ваксина, издържахме я геройски  Peace порева малко но бързо се успокои Чочко. Инъче сме качили 900 гр. за един месец  Laughing поуспокоих се вече, а на см. сме с 5 отгоре  Peace вече е 55 см. и 3900 кг.

Пак да попитам, как броите кога се пада 40 - я ден момичета ? Малко тъп въпрос но.......Първия ден на раждането брои ли се  newsm78

да веси броиш го

# 280
Момичета привет, днес ни биха първата ваксина, издържахме я геройски  Peace порева малко но бързо се успокои Чочко. Инъче сме качили 900 гр. за един месец  Laughing поуспокоих се вече, а на см. сме с 5 отгоре  Peace вече е 55 см. и 3900 кг.

Пак да попитам, как броите кога се пада 40 - я ден момичета ? Малко тъп въпрос но.......Първия ден на раждането брои ли се  newsm78

да веси броиш го

Супер, благодаря, значи на 29-ти в понеделник ще имаме погача Simple Smile

# 281
Привет и от мен Simple Smile
Миналия четвъртък бяхме на консултация и ваксина, мина ОК. Иначе за отчета: от изписването към датата на консултацията бяхме качили точно 1 кг (т.е. вече сме 4800) и бяхме порастнали с 4 см. (т.е. вече сме 57 см). Лекарката каза, че сме добре така, да продължаваме в същия дух.

Веси, ако те интересува кога се навършват 40 дни, аз съм на мнение, че денят на раждането не се брои. Само в болницата го броят, но за отмерване на "навършена" възраст не следва да се брой. Практически на втория ден в болницата сте били на 1 ден навършен и сте карали втория. Излиза, че ако те интересува 40тия ден, преди да е свършил, броиш и деня на раждането. Ако искаш да знаеш кога се навършват 40 дни, не се брои. Дано не бъркам и да не съм те объркала. newsm78
За молитва и питката ли питаш? Аз мисля, че в църква се ходи в деня, когато бебето навършва 40 дни, а не на самия 40ти ден. Нашите минаха, даже днес ще кача снимки във фейса.

Качвам снимка и за колажа: http://oktomvri2010.snimka.bg/baby/kolaj.548178.21537811.

Спокойна вечер от мен на всички! Hug

# 282
  • София
аз пък не го броях деня на раждането. Голяма съм шматка. Както и да е - нашата погача ще е тази събота - т.е. след като направи 40 дни.

Прясно мляко пие. А последните сутрини закусвам попара с прясно мляко. и тихичко ще кажа, че Георги няма колики. Или поне ги понася мъжки и аз не разбирам да има. Но шоколад не ям, че един ден омахах 6 бонбона и после Гого беше много неспокоен. Също така не ям зеле, боб, ориз...И то като се замислиш - няма какво да готвя в нас.  Joy

Мирче - Евето е фина мадама. Браво за качените грамчета. Продължавайте в същия дух.

Аз почвам да се сдухвам за жълтеницата на Гого. Днес на една позната /роди 2 дена след мен, но не пише тук/ също не са им сложили ваксината, защото и тяхната госпожица е с жълтеница.

Гоги днес ака едно по - редичко и леееко зеленко. Май е понастинал. И секретчета в носа още се чуват. Днес мъжът ми взе банка с физиологичен разтвор, ама се чудя дали да слагам в носа. Той си диша спокойно.  newsm78

# 283
Мирче ние се родихме 2,250 и 46 см на консултацияята преди 2 седмици бяхме 3500 и 51см. Wink

# 284
SeaAngel като се замися има логика това което казваш, май ще направим погачата на 30-ти  Peace

Момичета, гледам говорите за предпочитания на страна на където спинка бебчето. Като ви чета и се замислям че и наш Чочко обичка повече едната страна и сам си се обръща на нея. Това проблем ли е ? Аз вообще не съм питала за това докторката. А и за ортопед, кога се ходи на преглед ? След 1-я месец ли ?

Общи условия

Активация на акаунт