Колко бързо ОКТОМВРИйчето расте - не със дни, а с часове!

• 23 392
  • 742
  •   1
Отговори
# 435
Скорпионче, много стиснати плачета за утре Praynig

На мен това с режима много добре ми звучи, но то си зависи от детето. Преди аз го будех на 3 часа да яде, само спеше. Сега рядко ги докарваме до 3, но то си има нужда от гушкане, от успокоение, не е само едното ядене. Иначе имам нерви и упоритост да го направя, но таткото ми разваля цялата организация.  Crossing Arms

# 436
Педиатрите всички са едни....

Пък и зас ДеавитА МЕ УБИХА е зса какво ни казват да го даваме тогава? Simple Smile

и аз това искам да питам и не ми се вярва 4есно казано.Откакто го няма Вигантола се изписва масово на новородените.Не мисля 4е педиатрите ще  го изписват ако има опасност

# 437
Лошото е, че нито педиатрите, нито акушерките(изключенията са много малко, аз поне не съм попадала на такива) си рефрешват знанията и си карат както си знаят, затова по-добре да не ги слушаме много-много, ако искаме да кърмим успешно или да си гледаме децата както здравия разум ни подсказва. И на мен още в болницата ми казваха да кърмя през 3 часа за максимум половин час, какво било това непрекъснато висене на гърдата. И вместо адекватен съвет за отпушване на каналите - ми кърмата ти не стига, дохранвай.
За Деавита - и аз не давам, въпреки че педи ми каза да давам от него. Покрай липсата му в аптеките и алтернативните начини да се сдобия с изобщо някакъв вит Д почетох доста по темата и сега съм направила своя избор, без да натрапвам мнението си  Peace

# 438
  • У дома
Ето ни и нас след консултацията.

Давам отчет: тежим 6,300 и 61 см., а преди месец бяхме 5,200 и 56 см.  Laughing

Биха му двете ваксинки, държа се геройски, плака много малко, когато го обличах вече раздаваше усмивки на сестрата, която го мереше.
Питах дали да го къпя тази вечер, но нещо не разбрах. Към мамите минали през тези ваксинации -  Вие как процедирате?

Относно Деавита - изрично ме предупреди да давам задължително и да се подсигуря с още едно шишенце, да не вземе пак да зачезне от мрежата.

Говорихме за захранването, всъщност попитах, защото според мен мога спокойна да започна да го захранвам от 4-я месец, та сега ще реша какво да правя, имам достатъчно време да проуча въпроса, но най-важното, зависи от него.

А така спим в момента в количката  Laughingпоследно цокна в 13 часа, много вяло, зашото му се спеше, заспа и след като го сложих в количката след консултацията. Та сега ще ми изяде ушите сигурно  Joy

# 439
Тези лекари ще ни сбъркат. Зеленоочка Диавита и Вигантола са едно и също нещо. Имат едни и същи съставки. Единствената разлика е, че Деавита е българско производство, а Вигантола е внос.
По принцип изписват вигантол ама за наш късмет са го изтеглили от мрежата. Сега нямя да си оставим децата без витамин Д заради някои предпочитания на лекарите. На мен са ми давали Диавит, като гледам нищо ми няма освен заплеса ама то е по наследство  Grinning

# 440
  • София
Pozitivе,  а какво ти каза лекарката за захранването? Чудя се и аз как ще ни захранват сега, с Иво ни започнаха много от рано, по това време вече му давах сок. А сега от това, което чета, съм си наумила да я захраня късно Мая, но се чудех как върви официалната програма за захранването?

# 441
Мерси момичета, грам не се чувтвам подготвена за утре, ама така е - като толкова късно ни я сложиха тая защита.
Аз много искам да си има режим на 3 или 3 часа и половина човека, ама всеки ден е различно. Просто ми е жал да го оставям гладен да реве, не става и така си се водя аз по него.
Като ни биха ваксината миналия ден Алекс не плачкаше много, но за пръв път му се насълзиха очите, милия.

# 442
Зеленоочка за паузата от 21ч до 6ч ми каза да замествам с чай или вода. Обясни ми, че бебетата като са жадни търсели да ядат и да му давам вода между храненията. Да ама на моя синковец му се гади от водата, от чая и от биберони така че и залъгалка не ме спасява затова си го храня и през нощта. той си е направил някакъв режим, напоследък последно яде в 22ч,после в 4ч, след това в осем. През деня сме на 3 часа по графика,който имахме в родилното.

# 443
Тези лекари ще ни сбъркат. Зеленоочка Диавита и Вигантола са едно и също нещо. Имат едни и същи съставки. Единствената разлика е, че Деавита е българско производство, а Вигантола е внос.
По принцип изписват вигантол ама за наш късмет са го изтеглили от мрежата. Сега нямя да си оставим децата без витамин Д заради някои предпочитания на лекарите. На мен са ми давали Диавит, като гледам нищо ми няма освен заплеса ама то е по наследство  Grinning

Е, не са съвсем едно и също... Аз също давам вит Д, но не е Деавит. Най-общо казано  - в българските лекарства често се използват по-некачествени съставки заради по-ниската им цена вероятно...
Имам чувството, че съм най-превзетата майка на света и че само аз чета листовките със съставките и се ровя да търся информация за тях. Никога не бих дала на детето си нещо ей така на доверие, независимо, че е изписано от лекар или горещо препоръчано от приятелки  Crazy В аптеките вече ме гледат лошо  Laughing
А  по въпроса за захранването, лекарите тук обикновено питат по коя система искаш да захранваш - българската(разбирай ранно захранване със сокчета от втория месец) или американската - късното захранване от шестия месец. А някои не питат и направо настояват за сокчетата.

# 444
  • В сърцето на моите съкровища...:)
Ейй този интернет ще ме подлуди... Crazy
Тъкмо написах поста и той изчезна.. Crossing Arms

Ние сме ок с моя малък мъж... Heart Eyes Днес бяхме на молитва и беше много приятно...По този повод знам, че някой се интересуваше дали се брои деня на раждане  Thinking Попа каза, че се брои, така че го имайте в предвид.
Направихме си разходка след това  Hug Днес бяхме по-мобилни, заложих на кенгуруто, че таткото беше ангажиран и не можеше да ни транспортира, но съм доволна, защото употребата му се оказа много удобна.  Peace
Вчера бяхме на пазар да подготвим погачата за неделя..Вече са изкарали коледните неща, та се възползвах да поосвежа наличната украса.. Party
И на мен ми казаха, да давам Деавит, но докато може да излизаме навън смятам да не прибягвам до него  Whistling
Относно режима младежа си върви по негова програма.. Mr. Green Засега ме устройва...горе-долу на 3ч. сме вече, като от време на време прави и по-голями паузи, но за съжаление не и през ноща  Tired

# 445
  • Стара Загора
Момичета, по колко пъти акат бебченцата ви?Веско днес е 2-ри ден, от както не е акал и се чудя дали да звъня на педиатърът утре newsm78 Embarassed

# 446
  • София
Когато сутрин струята е по-силна се дави понякога. Но това с буйстването се случва предимно вечер и може да продължи през цялото време на кърменето. Тази вечер даже смених гърдите, да не би да е изпразнила първата, но и с другата се бореше по същия начин. Дано да не е някаква стачка, но ще пробвам да я оригвам по-често, виж за запушен нос не бих се сетила...
Възможно е тъкмо изнервянето от дългия ден да правят бебето по-раздразнително. Може би от полза ще е кърмене на приглушена светлина, тиха приятна музика, кърмене в движение и  други успокоявщи дребни ритуалчета.
 Може би бебка би се чувствала по-спокойно в друга поза. Ето обяснение на основните пози. Ако някоя не ти е ясна, ще опитам да обясня по-разбираемо :  http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=106752.msg1907229#msg1907229 Бебето от снимките е голямо, но идеята на позите е същата. Последните няколко няма как да стават за бебенца  Simple Smile , а тази с надвесването над бебето е специфична и се прилага при нужда, защото не  е най-удобна за майката.

Скреч, нашия започва да негодува още като усети, че го полагам в скута си за кърмене, преди да ми е помирисал зърното даже. И сутрин и вечер - често напоследък. Аз си помислих, че го боли я краче от инжекциите, я гърба нещо, поопипах го , но той не реагира болезнено. Позата ни е била винаги правилна, засмукването - също. За струята мляко - пробвах и в двете пози ( когато той е почти легнал върху гърдата му, и когато той лежи, а гърдата ми е в устата му). Сякаш във втората поза му е по-удобно. И още нещо: все повече се случва да приджвака докато сучи - това са едни странни звуци все едно трудно хваща зърното. Дори да е с цялата ареола в устата пак джваква  newsm78 Дали пък на това се дължи поведението му при сукане? Кърма имам, каналите ми са отворени.
Офф какво ни стана не знам, досега нямаше изобщо проблеми, даже му беше удоволствие да суче Sad
Това джвакане един цъкащ звук ли е? Сякаш се губи вакуума? Възможно ли е да имате млечница? В устната кухина на бебето може да се забелязват бели полепи, които не се отстраняват с пръст или марля. Може при теб да има сърбеж, лъщяща кожа на зърното и ареолите, парене, но може и да няма видими симптоми. Ако бебето има млечница, тя може да бъде болезнена и болката да предизвиква тази стачка. Ето по-подробно описание на плечницата, за да прецениш дали сте за лекар: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=31105.0
  Възможно е също цъкането да се дължи и на неудобна поза. Ако се прегърбваш докато кърмиш, може несъзнателно тялото ти да се стреми да опъне гърба и така се получава леко придърпване на гърдата, което обаче се усеща от бебето и то трудно задържа добрия захват и вакуум.
 Надявам се, че при вас също биха проработили някои от промените, които предложих на Фата(моля да погледнеш, за да не повтарям същото) – осигуряване на по-голямо спокойствие по време на кърмене с приглушена светлина и  подобни, смяна на позите, кърмене в движение.

bebZz Kiryakova, fata_morgana, kalinche , каквато и да е причината, все пак вашите бебенца нещо стачкуват. Ако няма здравословен проблем и физически дискомфорт, стачката е някакво емоционално изживяване за бебето.  За осигуряване комфорт на бебето и по-бързото отшумяване на стачката от голяма полза според много майки е гушкането кожа до кожа. Винаги, когато е възможно се гушкайте голи (може например да се кърмите полуголи) или когато не е възможно, може да носите блузи с големи деколтета или ризи и така бузката на бебето да е опряна в кожата ви. Кърмене в сънено състояние също често дава добри резултати.
 След като преминат периода на новородено (около 6 седмици след раждането) бебетата стават по-социални и макар все още беззащитни, те вече по-обстойно разучават света около себе си. Това натоварва незрялата им система и често те реагират с по-често сучене или по-неспокойно сучене,  могат дори да стачкуват.
 Не че това ще ви помогне, но все пак да знаете, че през такива периоди минават всички или почти всички бебчовци. Заредете се с търпение, търпение и още търпение.

Последна редакция: чт, 25 ное 2010, 17:55 от skrech

# 447
Здравейте, мами. След яденето в един, Гого още спи, но вече недоволства насън и скоро ще ттрябва да изчезвам. Скорпионче, успех на защитата утре и колкото по-неподготвена, толоква по-добре да се представиш Peace
Нечовечка, съчувствам ти за коликите, и ние сме на това положение. Вижте какво ми донесоха вчера.http://www.happitummi.com/HTummiProduct.html Много помагало, не съм го пробвала все още, но искрено се надявам в сюблимния момент да даде едно рамо, че тези ревове сърцето ми късат.
За ваксините...отсега ги мисля, че предния път много ми дожаля за момченцето, плака със сълзички.
Деавит давам , наистина всеки лекар си има предпочитания към лекарства, методи на хранене и т.н. Объркващо е, когато получаваме много мнения, така че всеки си решава сам.

# 448
Pozitive,  педиатърката каза да го къпем без проблем тази вечер.  Peace

Тина, на мен пък педиатърката ми обясни, че не са едно и също лекарство. Аз, естествено, не запомних каква е разликата, но каза, че имало май и Витамин А?   newsm78 Говоря абсолютно наизуст в момента, но мога да й де обадя и да я попитам.

Майка ми каза, че когато аз съм била бебе, лекарката не й е разрешила да ми дава Деавит.  Rolling Eyes Колкото лекари-толкова теории.

# 449
  • У дома
Зеленоочка  Hug
Педи каза да се държим така, все едно не сме слагали ваксина, та и аз си мисля да не пропускаме любимото къпане.

Да ви се оплача от памперсите на Памперс, вчера и днес акаме по един път на ден, току що свършихме работата и е олят до уши с ако, а самия памперс не беше пълен много с пишо, та сега всичкооо е за пране  ooooh! Вчера пак беше така.

За захранването педи каза първо плодови сокчета - ябълка.

Общи условия

Активация на акаунт