Колко бързо ОКТОМВРИйчето расте - не със дни, а с часове!

• 23 384
  • 742
  •   1
Отговори
# 540
  Добро утро!
 Аз  накърмих бебка,пийнах едно кафенце и ви прочетох!Весела и Алек още спинкат,а бебка е при мен в хола и ми раздава едни усмивки от шезлонга  Heart Eyes!
 Вчера ходихме на църква да ни четат чиста молитва.Цвети като я държах докато пееше отеца само ми се смееше и повдигаше разбиращо вежди и накрая почна да му приглася  Joy!Така съм се смяла, голяма ми е сладурка!Лошото е,че нямам много време да и се радвам понеже съм самичка с трите деца и за нея остава най-малко време  Sad!Да са ми живи и здрави,пък дано приемат Весела на градина,та и Цвети да си я погушкам подобаващо!
 Сега си купих Деавит,ама така си стои.Аз и на Весела давах вигантола от дъжд на вятър,понеже и зимата бяхме все навън.Майка ме бъзикаше все,че щели да ми замръзнат циците натоя студ  hahaha.
 Аз съм доволна от Памперс,досега пропуск не съм имала и да кажа,че все още ползвам размер 2-ка.А час за ортопед записах при Хайвазов в 25-та поликлиника,той също е много добър,като там идва само следобяд,че сутрин е в клиниката в Горна Баня.
 Вчера предвид голямото намаление в Хиполенд се изсипах барабар с трите деца в МОЛ-а.Охарчиха ме,ама няма как.Елха незнам дали да украсявам,защото мойта бандитка ще изпочупи всичко преди да е дошла Коледа и на празника сигурно ще имаме една опърпана и без играчки елха  Joy.А и елхата ни е на село и сега не ми се предприема пътуване.Лошото е,че тати ще си дойде преди Коледа,ама може и тогава да е по-добре да я украсим,та дано уцелее поне за празника.Сега може само по прозорците и тавана да накичим нещо,че там няма да го стигне малкия бандит.
 Весела я захраних на 7 месеца с варена тиква (от село),после с картоф,морков...Всички зеленчуци са от село и варени на пара.Давах ги смачкани,но не пасирани,даже ги мачках между пръстите си леко.Весела пюрета не е яла,опитах с така нареченото педагогическо захранване.Плодовете направо на парченца ги почнахме и сега е голям унищожител  hahaha.Месо доста късно и дадох,предвид начина на захранване,но все на село като заколи чичо някое животно.Сега ще видим,но мисля пак така да процедирам.Нещо на тия гадни пюрета хич вяра им нямам  Thinking.
  Лек ден!Аз ще се мъча да стигна до козметичката днес,че е ужас,а и на гинеколог трябва да се ходи!
 Фата,да не е някаква алергия?Обади се веднага на личния си лекар!

# 541
Наде, ми на мен напоследък не ми се случва много-много да спя. Снощи от 1 до 3 съм спала и от 5 до 7 Shocked. сега като го написах се шокирах. Ама явно ми е някакъв период.

# 542
Веси, не съм го написала ясно! Биогаята давам по 4 капки. Толкова ми предписа педиатърката.
Нашата мома все още никакъв интерес не проявява към играчки, иначе все иска да сподели нещо, обича да си мърмори...
Fata, дано се оправиш бързо! Съжалявам нямам идея от какво може да се е подул клепача.
Самата аз нещо съм настинала, за първи път от година насам.

# 543
  • Варна
Добро утро!
Искам да се оплача,белким ще ми стане по-леко Tired
Синът ми е с постоянен рев ,ако не яде и не спи -реве.Повръща почти след всяко ядене,на фонтан и на струйки,а последните 3 дена вечер и през ноща  като го слагам на рамото да се оригне,  стиска се ,пищи ,рита и ..след малко повръща солидна порция мляко, успокоява се за известно време ,но,след малко това  се  повтаря ,(2-3 пъти  повръща за половин час  и това след 10-15 мин ядене)ами то излиза ,че всичко се връща?!
Заспива само на ръцете ми,като го слагам в кошарата или на спалнята се събужда на 5 минута и пак -стискане ,ритане и рев. Взимам го пак на ръце и така заспива и си спи,а аз вече не издържам...
През деня спи по около 40 мин,някой път и по 2 часа,не повръща много,и се оригва нормално,но реве.В момента пак реве и това след ядене и смяна на памперс,5-10 мин будува и рев.Мерих темп.-та сутрин под лявата подмишница-36.9.
Ясно ми е , че това поведение е от газове..Но може ли да са денонощно,а и давам хапчета,хомеопатични,донякъде помагат,защото след тях си заспива,като се събуди пак се стиска както при колики.
.Пълним памперсите иначе ,по 4-5 наакани  и напикани .На първата консултация качи за месец 800 гр.Споделих с педиатърката за повръщането ,но ,според нея няма проблем щом е наддал нормално.Искам да ходим на лекар,вече не издържам..
Ще изчакам Веси-барабеси да сподели за прегледа и за докторката,може би и аз ще отида там .
извинявай
те за объркан пост ,вече не издържам от притеснение и умора,а и с една ръка пиша..

Последна редакция: сб, 27 ное 2010, 10:28 от Velina_p

# 544
  food010 Добро утро!!!
fata_morgana , дано не е нищо сериозно  Praynig Praynig
`Честито и от мен на всички месечинки  baloni
Аю идея си нямам кога и с какво ще захранвам и Ви чета с голям интерес   Hands Clap  Hands Clap
Velina_p  Hug Hug Hug
Хубав ден от нас ние май ще се заемем с елхата след малко, че тук е толкова ужасно времето, че няма мърдане от вкъщи #Silly #Silly

# 545
Velina  Hug все едно аз съм го писъла това което споделяш. Ще видим какво ще стане днес, и ще пиша. Не се тревожи, аз гледам да се успокоявам за да не предавам тревожността си на детето.

# 546
аз гледам да се успокоявам за да не предавам тревожността си на детето.

това е най-доброто , което можеш да направиш и за теб и за него  Hug Hug Hug

Наде- мисля 4е щом не реве и не повръща зверски след хранене си е напълно достатъ4но, понякога и Алекс се нахранва мн бързо.Щом сие  спокойно детето зна4и му стига

# 547
Мамите с повръщащи момченца,идете на гастроентеролог моля ви,така започна и сина ми с повръщане та накрая го оперираха.Операцията не беше тежка(имаше стеснен пилор,което се среща при всяко 4то момченце),но все пак нека ви види на ехограф стомахчетата.Не е редно толкова често повръщане и повечето НЕ-разбиращи педиатри си казват,щом наддава няма проблем,а никое толкова често повръщане и повръщане на фонтан системно или повече от 2 пъти на ден не е за пренебрегване ! Hug Peace  bouquet

# 548
Здравейте, момичета! Нашата нощ отново мина спокойно. Слава Богу! Дано така да продължаваме.
sunny_77, страшна си, честно ти казвам! Ти си адски положителен човек, а за справянето ти с 3-те деца направо аплодисменти. Въпреки лудницата, постовете ти са все положителни и много ме радваш като те чета. И този ти пост много ми хареса и ме накара да се усмихна от все сърце. Браво за захранването, намерила си, според мен, най-добрия вариант. Блазе ви, че има откъде да вземеш домашно.И майка ми понякога праща и се надявам пролетта да имаме и ние домашни плодове и зеленчуци /щото месо със сигурност няма да имаме  Mr. Green/. Аз, обаче, не се захващам с пюрета, откакто изгорих и изхвърлих цели 3 тенджери, опитвайки се да сваря картофи, а и едва не подпалих къщата.  ooooh! hahaha
fata_morgana, според мен това е алергия. Добре щеше да ти се отрази един Зиртек, ама не знам дали може при кърмене.
Velina_p, миличка, напрежението и безпокойството ти още повече се отразяват на бебето. То усеща как се чувстваш и става още по-напрегнато и нервно. Относно гушкането аз също много гушкам Еви, но понякога я оставям в легълцето й - галя я по главичката и й пея или й говоря нежно и тя се успокоява и заспива. В такива моменти, обаче, съм абсолютно спокойна, защото ако съм напрегната и нервна, тя също ще е такава и няма да може нито да се успокои, нито да заспи. Все пак, ако бебето плаче често и продължително за мен е задължителна консултацията с лекар.
Vessi-barabesiHug Пиши после. А за мазането - аз не мажа с нищо главата на бебето. Иначе момичетата говореха, ако има крусти с какво се маже и дали се маже главата след баня. Някои мажат, други - не, аз лично не мажа с нищо главата, не съм мазала и на Моника.
pepelyashka БЛАГОДАРЯ! Знаеш ли как ми светна лицето в усмивка на тоя отговор.  Hug

# 549
sunny_77 , нямам алергии към нищо уж, а личният ми лекар е минал в нелегалност... Събота е все пак, няма да се занимава с пациенти я!

# 550
Здравейте
моя хубостник най после заспа . големи колики го мъчиха тази нощ.х Sad
Тини браво на Алекс
Фата  Hug и аз мисля че може би е алергия най добре отиди на лекар
Ноел и аздавам от 2-те гърди иначе само от едната не се нахранва, но не мисля че е намаляла кърмата.
Велина и Габриел понякога повръща на фонтан , но не е често а само когато прияде ,нали ми е лакомник
Веси аз не мажа с нищо крустите

# 551
Добър ви ден!  Hug

Кофти е това време навън, но след малко излизаме, не издържаме вкъщи, особено аз. Искам да съм сред хора! Големи, говорещи и неревящи хора.  Laughing

И тази нощ при нас беше спокойна, малкият спа 6 часа, после хапна и спа още 3 часа, така че добре се наспах. Сега пак спи. Вече съм сигурна, че коликите му намаляват. Пак ги има, но нямат нищо общо с тези допреди седмица. Тогава беше ад.
Иначе, когато е буден не мога да му задържа интереса към някоя играчка или занимание повече от десетина минути.  ooooh! Местя от шезлонга на активната гимнастика, оттам в креватчето при пеещите играчки, после на ръце го нося и пея и танцувам  Mr. Green и накрая като се уморя го оставям да се посърди малко.
Вие пишете, че вашите бебчета се радват и раздават усмивки на играчките, пък моя все нещо им се кара, мръщи се и гледа да се домогне до тях за да ги разпердушини или изрита.  Laughing

За наддаването искам да кажа, че съм впечатлена от тези грамажи, дето са качили децата ви. Иван първият месец беше качил 900 грама, а вторият- само 660 грама. Общо е порастнал с 9см. Педиатърката каза, че наддавал нормално като за кърмено бебе, но като ви чета вас, май изоставаме леко.  Thinking
Фата, и на мен ми прилича на алергия.  Rolling Eyes А относно парацетамола- аз пих няколко пъти, защото и мен здравата ме цепеше главата, нищо лошо няма, в крайна сметка и ние сме  хора, не само ходещи млекоцентрали.  Flutter

Велина, Веси- Барабеси, съчувствам ви искрено. Вярвате или не, напълно ви разбирам. И моят бандит беше до скоро същия- рев, вечно иска да яде, спи съвсем малко и все е недоволен. Минава този период, не се побърквайте с мисълта, че нещо им има на децата. Аз моя го водих два пъти на различни лекари за обстойни прегледи, защото наистина мноооого ревеше, но нищо му нямаше и в крайна сметка май понамаля истерията. Имало и такива бебета, казват, ревливи. Нашите са явно такива.  Hug

# 552
Здравейте  bouquet   нямам никакво време да ви чети ,а толкова много ми се иска..
Бебка е все на ръце, неспокойна е когато я оставя в кошарата и вечер се носим из къщи Shocked
Много ми се иска вече да влезем в  някакъв режим , но усещам че няма да е ... Rolling Eyes може би още е рано Confused
Вие давате ли и как Биогая на бебчетата си. Мен ме претиснява това че Дая ака по веднъж дневно и да не би от Биогая да се запече още пвече newsm78..

# 553
daila777 , аз давам Био Гайа от две седмици и засега не забелязвам запичане. Детето ака по 6-7 пъти от общо 8 памперса дневно и си е редичко , както винаги.
При нас има ужасна мъгла и не става за излизане  Sad. Коликите като че ли намалиха силата си и засега положението от безнадеждно премина в отчайващо Laughing.
Нашето маймунче също не раздава усмивки, ако се усмихва е несъзнателно. Иначе заглежда играчките и упорито се опитва да си налапа ръчичката докъм лактя ( ако никой не гледа ще успее).
Може и да съм споменавала, аз храня и от двете гърди - по 15 мин. на всяка, и имам достатъчно мляко да го храня и още толкова. Установих обаче , че ако го оставя повече да суче, после връща част от яденото и така - половин час  достатъчен за хранене. През деня яде на 2 - 2,5 часа, като прави и 4-часови почивки, прекарани в сън. През нощта, сякаш има часовниче в коремчето - яде точно на 3 часа.

# 554
   Да се разпиша и аз при ненаспалите се. Вчера не сме излизали и това дете полудя. А навън е лед и сняг, как да я изкарам. И на всичкото отгоре съм болна и ме е страх и нея да не заразя. Та дзверка се чувства длъжна само по циците да ми виси щом сме си у нас и да не спи  Crazy Купих и люлка, сега седя мирно 10 мин и пак ми недоволства. А гледам да не я нося и да я държа близо до мен, че кашлям. Иначе е голям бонбон, като и говоря много се смее, но ако е след ядене, преди това не е в настроение  Grinning За режим не смея и да си мечтая, имам чувството че никога няма да имаме такъв  Sad

Общи условия

Активация на акаунт