Колко бързо ОКТОМВРИйчето расте - не със дни, а с часове!

• 23 352
  • 742
  •   1
Отговори
# 630
Привет и от нас.Най-накрая ви поизчетох малко и остана време да пиша.Малката и баткото още спят,така че се наслаждавам на спокойствието за малко- LaughingСнощи до 1 ч. беше кошмар с тия колики-превива се милата,хленца,яде на 2 часа и най-накрая след 1 е заспала.Останах без ръце да я дундуркам,понеже само така се успокоява.
Обсъждате мандарините-аз без да се сетя един ден миналата седмица си ханпах стабилна 4-5 мандаринки и после като прочетох в нета,изтръпнах.Слава богу размина се без последици. Grinning
Ние вчера станахме на 40 дни и правихме питка,но в тесен кръг за отбелязване на събитието.
Баткото ни се разболя нещо-сополи и кашлица още от петък,та два дни беше на гости-изолация в майкини.Честно,понеже не сме го делили мното-много ,така ми беше криво без него-някак си празна къщата.Но заради малката-няма как . Сега вече е почти ок и е много щастлив,че може пак да се доближава до бебето и да му се радва. Wink
Изчезвам,че моите се събуждат.После пак ще надзърна да ви видя! Peace

# 631
Днес моята Алекса става на един месец Heart Eyes да ми е жива и здрава, както и всички наши бебенца октомврийчета Hug Нещо с почерпката ще се скатая(не ми се получава сега) Rolling Eyes
Данитка дано бързо се оправят знам какъв е ад, откакто съм родила все има някой болен у нас, писна ми вече и много ме е страх малката да не лепне нещо, че вече пи един АБ, ама просто няма как да я изолирам, в повечето време съм сама с децата Confused
Вчера давах 2 пъти Nux vomika и незнам дали от него но спахме Laughing, даже и си обърнахме внимание с татито( за първи път от 1 месец)
За цитруси гледам да не ям , но се случва, преди с Андреа имахме голям проблем(алергичен колит) и ми бяха забранили доста неща, много се надявам сега да не е така, но пак ака много често Алекса-на всяко хранене и е рядко, не е като каша, при вашите бебчета как е консистенцията и ччестотата?

# 632
Vessi-barabesi-за чистата молитва да трябва да си кръстена.

# 633
GK-Nuk vomikata е супер и ние вече нямаме колики просто пръцка без да се превива и плаче.

# 634
А как я давате тази Nux vomika ??? Каква е схемата, как, и по колко пъти на ден ? Че да копувам и аз....

# 635
  • Варна
http://mama.btv.bg/forum/viewtopic.php?f=8&t=4937&start=20
това намерих за тези хапчета ..
Добрюутро на всички   bouquet

# 636
Vessi-barabesi , копирам от форума на "денят е прекрасен" какво съветва доктор Михайлов за Nux Vomica :Nux vomica 5 (9) CH- по 2- 3 зрънца. Може да се разтваря с малко вода.Много е ефектно. Нукс вомика само при прояви насочващи за колики- плач,свиване на крачета и т.н. по 2-3 зрънца. - ето в тази тема го пише-http://mama.btv.bg/forum/viewtopic.php?t=4937
Ние спахме доста добре тази нощ- при Йоана проблем е май самото заспиване- заспи ли веднъж си се буди само за хапване и после пак се пренася в страната на сънищата smile3524
Много са хубави всички снимки от погачите, които разгледах. Всички бебчета са толкова сладки, а мамите изглеждате толкова щастливи!!!  newsm10
Пожелавам бързо оздравяване на всички болни!
Ние днес вятър, не вятър ще излизаме на разходка- вчера пропуснахме, че беше дъждовно малко тук, но днес ще наваксаме, че и слънце напича- супер  Nature Sun With Face  Nature Partly Sunny 1stroller
Лек ден на всички и послушни бебчета! Hug

# 637
  • Русе
Добро утро Simple Smile

tini_pini не се учудвай ако е цикъл. Аз имах лохии до към 14-15 ден, 10-ина дни след това ми зацапа за ден-два. Този месец вече съм си с редовен цикъл. Да уточня, че кърмя.

# 638
Позитив, цитрусите са силен алерген. Но, и аз като Ноел мисля, че не е нужно да се вталясвате толкова. Аз лично процедирам като при захранването. Хапвам в по малко количество първия ден и следя за реакция. Ако няма постепенно увеличавам количеството като продължавам да следя и ако няма реакция у бебето, си ям в рамките на нормалното, без да прекалявам всичко.  Peace
ИМЕННО!  Peace Peace Peace

Аз направих така с меда. Първо си разтворих една кафена лъжичка в чая, след това чаена и след като нямаше реакция вече си слагам мед колкото ми е необходимо.

За цикъла след раждане - разбира се, че може да дойде, независимо, че се кърми. Доки ме предупреди, че може и да се забременява, така че...

Последна редакция: пн, 29 ное 2010, 10:50 от *Noel*

# 639
Добро утроо!!!

Навън такъв вятър вее, че се чудя дали да излезем да разходка. Хич не издържам вкъщи, затова и утре пак отиваме на вилата, да използваме сълнчевите и сравнително топли дни.

Болните дечица и майки да оздравяват бързо.  То в това "болно" време не се учудвам, че масово хората се разболяват. Каква е тази зима!  Crossing Arms

Мишана, Хейли, много сте готини, а бебчетата са такива сладури.  Heart Eyes

Калинче, и моито гърди рядко протичат. Трябва да са минали поне 7-8 часа, за да се намокри подплънката. Аз обаче не се изцеждам, защото през нощта дори не се будя напълно, камо ли да взимам помпата и да се занимават с такива работи.  Wink Като цяло не ми особено дискомфортно, съвсем лека болка при натиск, която изчезва в момента, в който бебо засмуче.

Има нещо вярно в това, че момчетата от малки са си цицомани.  И моят не отказва, най му е приятно да си заспи гушнат в мен с цица в устата.  Mr. Green

И аз не смея да се похваля, но от седмица вече отпадна едното нощно кърмене, това към 1,30 часа,  и сега се буди след 5-6 часа сън-към 3,30-4 часа. Ако и това хранене отпадне ще съм супер щастлива.  Party

Аз досега не се бях цедила с помпата, но снощи ходихме на кино и понеже щяха да минат повече от 3 часа, реших да се изцедя, за да му даде свекърва ми кърма на малкия. Е да, ама не. С триста усилия успях да изцедя 60мл, а той трябва да яде към 120мл.  Confused
В тази връзка, да попитам консултантите- знам, че бебето изсуква повече, отколкото мога да изцедя с помпата, но ме съмнява да успее да изсуче двойно повече от това, което успях да изпомпам с помпата.  Просто нямаше какво... Thinking Последния месец е наддал само 660 грама (само на кърма), огладнява много често, вечно търси да яде и почвам да се притеснявам, че това дете гладува. Иначе ака поне 3-4 пъти на ден, всеки памперс е напишкан. Какво ще ме посъветвате, как да съм сигурна, че се наяжда добре? Хич не искам да почвам дохранване, но ако се наложи ще го правя.

За цитрусите- и аз хапнах и мандарини и портокали, не съм забелязала някакви реакции. Хапвам и доста шоколад, както и любимата ми боб чорба. Ми яде ми се пък, а освен това бебо нали ми е син- и той обича боб.  Laughing Blush

# 640
  • Русе
Здравейте и от мен момичета ,прочетох за Nux vomica 5 (9) CH- и искам да ви попитам как я прилагате и намира ли се по аптеките,а също така действа ли запичащо както някои капки за коликите

# 641
  • София
Тани, 3 поста по-нагоре са писали за приема. Аз лично съм доволна от хомеопатичната на ъгъла на Раковска и Графа (до Алди), но не знам дали има.

Спи ми се Tired

# 642
  • Варна
ПОПИЧ освободи си пощата във форума да ти пратя парола ако искаш да уастваш в колажа. За сега оставям едно място за теб. Рея направила си си албумче но не си сложила снимка за колажа, избрах си една от там надявам се нямаш нищо против.
Това бебе няма да е включено в колажа не е надписано

Данитка, М9м9 напълно ви разбирам и ние се натръщкахме всички, писна ми от болести  #Cussing outСега все едно се върнахем с малкия месец назад, яде страшно малко, то и на мен ми намаля кърмата от обезводняване и сега водим битки за увеличаване.  То нямаше да е проблем ако той искаше по често да папа, а на него явно не му е добре и не му се яде много мнoго  Tired Нощем си навивам часовника два пъти да го храня и да се цедя  Tired

Последна редакция: пн, 29 ное 2010, 12:30 от Lady V

# 643
Здравейте, ние също сме от отбора на ревящите бебенца, ох направо незнам вече, денем е много неспокоен и иска само на ръце, понякога дори и това не е успокоение. А след яденето в 3 през нощта се събуждахме към 4, 5, 7 и после в 8. Много плаче и след баня, направо се дере с пълно гърло и незнам защо така.
На мен също ми дойде цикъла.
Отивам да хапна докато врескалцето не е писнало пак.

# 644
Лейди,това според мен е Алек на Стели,чакай да проверя във Фейса Wink  Да,Алек е Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт