Колко бързо ОКТОМВРИйчето расте - не със дни, а с часове!

• 23 332
  • 742
  •   1
Отговори
# 660
  • Бургас / Св. Влас

До: 'Velina_p'
Съобщението не може да бъде изпратено. 'Velina_p' е изчерпал лимита си и е запълнил кутията си за входящи съобщения.

Момичета извинявам се,че го пиша тук,но ми е страшно любопитно да разбера.Party
Прочетох поста ти от днес, че си раждала при д-р Капка Атанасова на 14.10 и искам да те питам Поля/ Полина ли се казваш? Питам защото моето секцио беше на 15.10 и сутринта когато ме приемаха стаята, в която трябваше да бъда беше заета и за малко влязох в реанимацията - имаше две момичета родили на 14.10 -едната от които при д-р К.Атанасова. Това ми го каза Рени малко преди да ме заведат в интензивното с багажа и спомена името - Поля /Полина,каза,че е родила при д-р Атанасова и че е много добре и позитивна и няма да ме изплаши докато чакам Laughing
Та аз влязох имаше две майки - усмихнати - сложих си багажа в едното гардеробче и дойде една от акушерките и ме взе да ми покаже стаята, в която ще се настаня и не се върнах повече в итензивното.

П.П Ако и ти -жалко,че ме взеха можеше да се запознаем. Ако не извинявай  Peace
И още един въпрос д-р Атанасова ме извика на 35-40 ден на преглед бях миналия петък. Трябваше да ми изпише нещо за мазане,но се заприказвахме и тя забрави и аз забравих. Ти ходила ли си на този преглед и  ако да, то какво ти изпиа?

# 661
  • Варна
Marvelous Hugда ,отдавна искам да ти напиша ,но все забрявям..
Аз бях и те видях ,когато влезе с още дно момиче,веднага те познах и даже тихичко се зарадвах ,че ще има с кой да си лафя .. Laughing
Бях вече родила ..сега си спомням.После чух ,че ще ви местят в ВИП стаите WinkПолина се казвам Hug
Прегледа ми беше  на 30 ден ,изписа ми две мазила-контрактубекс(мазах се с него 25 дена),другото кремче е Содер Микс,сега  него ползвам Peace

# 662
  • Бургас / Св. Влас
Хехе много се радвам.Аз от давна се каня да ти пиша по този повод:))
Да другото момиче сигурно е била преди мен,ние с нея се запознахме в приемната,но тя не пише/чете тук.
Благодаря ти за мазилото   Hug и аз се мазах с контрактубекса( изписа ми го когато ми махна конеца),а другото мазило е точно това, тя ми го каза,но забрави да го напише. Иначе ми изписа и едни билкови вагинални свещички,предполагам,че и на теб ти ги е изписала.
Много съм доволна от нея,а съм и възхитена от престоя си в МД - Варна ( верно,че не беше евтино...,но си заслужаваше всеки лев)

# 663
  • Варна
 Marvelous  да и аз изобщо не съжалявам за нито един лев...все едно бях  на хотел и ме гледаха ,като принцеса Laughing Grinning
Свещичките ( Вагизан) и на мен ги изписа...
Никога не съм успявала да изцедя повече от 20 грама, а детенцето си наддаде килце първия месец. Както много пъти са казвали консултантите - цеденето не е показател за това колко кърма произвеждаме  Peace Бебчо може да "изцеди" мнооого повече  Wink
  202uu

# 664
  • София
ифома - и при нас го имаше този период да откаже едната гърда. Пробвах да я мия, преди кърмене, сменях позата...но не искаше. Давах му да суче, полузаспал и само тогава захапваше. И сега от време на време и се "Услушва"  Laughing

Днес ходихме до Джъмбо. Много сладурски дрешки има, и на много нормални цени.

Мишана, Хейли - много са сладки бебоците ви.
 И нашата погача мина. Снимки не съм качвала още, но и няма кой знае колко. А и май дядо Коледа ще ми донесе нов фотоапарат, че моят го изтървах, и сега от време на време не включва.

Мира, Мариана 75 - миналия четвъртък ви видях, да се разхождате из Люлин. Но бяхме с колата, и докато се усетя, да кажа на милото да спре, вече ви бяхме подминали.

Аз си взех и последния болничен. Един час висях пред и в кабинета на личната лекарка на Гоги, докато го взема. През това време тати и бебо ме чакаха в колата. Малкия взел да се бунтува и да търси "папкане", и тати правел кръгчета на паркинга на Арена, та да заспи и кротува.  hahaha

И аз съм в отбора на болните мами. От вчера ме боли гърлото, и днес милото видя, че имам гной на едната сливица. Обтри я, и за сега нямам. Дано ми се размине, че нямам намерение да пия лекарства - ще я карам на компреси, спрей за гърло и таблетки за смучене.

Пишете за паузи за спане. Георги снощи заспа в 23ч, сутринта яде в 6ч и после спа до 11ч. Но той още от втората седмица взе да прави по - големи паузи нощем, явно успява да се нахрани добре, преди голямото спане, защото виси на мен от 20 ч до 23 -23:30ч.

# 665
  • София
Мира, Мариана 75 - миналия четвъртък ви видях, да се разхождате из Люлин. Но бяхме с колата, и докато се усетя, да кажа на милото да спре, вече ви бяхме подминали.
Ама защо не се обадиииии... Ясно е, де  Simple Smile
Ние с Марианка и днес след обяд бяхме навън. Уж беше утихнал вятърът, но едва удържахме дъждобраните да не ги отвее  hahaha
После бяхме малко у нас да почерпя, че батето ни има РД - стана на 14 и сега трябва да му извадим лична карта. Лелеее как растат децата  newsm78 Получи си мечтаната компютърна игричка за и сега не мога да го изкъртя от компа поне тортата да разрежем  hahaha

В сряда сме на теглилки и ваксина и много ме е шубе...
Бебка Евка вече хапва на порции, с почивки. Яде 20-30 грама и заспива все едно че са и дръпнали шалтера. След 10-15 мин. се събужда и си хапва останалото - много странно  newsm78
Тини, кръвоизлив??? Имате ли стъпала, влачиш ли количката? Пази се много, че те чака още раждане  Hug

Аз разбира се пак не съм чела много (двойкаджийка такава недна  Embarassed)
А днес татето ни остана без работа  #Crazy

# 666
Привет!
Marvelous,с каква  цел е вагизана.Не знаех ,че при секцио се ходи на контролен.Аз мисля по нататък за цитонамазка!

Арим,много неприятно за работата на мъжа ти.Честит ти рожденник,да ти е жив и здрав!

Аз днес четох ,че ядете мандарини и изядох две и малката се свиваше и изплака 2-3 пъти,а иначе си е спокойна.повече не вкусвам. Naughty  Сега поне заспа!

Днес забелязох корички най-горе на челото и отидох да търся крема на Биодерма,който Олето препоръча,но го нямаха.Предложиха ми на Авен и на А-дерма.Взех шампоана на А-дерма,да видим как ще е ! Thinking Оле,ти кога и как нанасяше този крем?

Лека вечер ,мами!

# 667
  • Бургас / Св. Влас
Привет!
Marvelous,с каква  цел е вагизана.Не знаех ,че при секцио се ходи на контролен.Аз мисля по нататък за цитонамазка!

Моята лекарка ми каза,че е за възстановяване на флората  Rolling Eyes
Ами на мен ми се струва нормално да се отиде на контролен, направи ми преглед с ръка и на ехографа(мъжа ми беше с мен и по навик гледа екрана  Laughing).Огледа ми шийката,каза,че няма рана, а на ехографа гледа разреза и шева на матката и каза,че матката ми се е прибрала на 70 %,което било нормално. Също така гледа и големината на яйчниците...ей такива работи.
За цитонамазка каза,че трябва да са минали 3 месеца от секциото,а също така обсъдихме и вариант за спирала.Каза ако искам след 15 дни може да ми я сложи, т.е когато станат 2 месеца от операцията.

# 668
  • София
Мира - да ти е жив и здрав рожденика и по - малко да те ядосва!  Laughing
Много неприятно, че татето е останал без работа. помня, че беше писала, лятото, че има проблеми в работата, но мислях, че всичко е отшумяло. Дано скоро си намери по - хубава и доходоносна работа!

# 669
В сряда сме на теглилки и ваксина и много ме е шубе...
Бебка Евка вече хапва на порции, с почивки. Яде 20-30 грама и заспива все едно че са и дръпнали шалтера. След 10-15 мин. се събужда и си хапва останалото - много странно  newsm78
И при нас е същото, миличка. И аз тези дни малко се бях притеснила, защото Ник изведнъж стана много поспалив и не искаше дори да яде, заспиваше на 5та минута сукане. Ходихме на лекар, защото аз нали все чета по форумите и реших, че може да има млечница и затова да не суче добре. Слава богу нищо му няма. Премерихме го там и установиха, че за 3 дена е наддал само 40 грама. Тогава лекаря ме обвини, че съм нямала достатъчно кърма и че трябва да дохранвам с АМ, а аз изпомпвам по над 100 мл. Това обаче по някакъв начин ми подейства психически и кърмата ми май наистина намаля, и се започна едно помпане, хранене с бутилка и пак помпане. И при нас дори храненето с бутилка е бавно и мъчително и наведнъж не иска и не иска да пие по много, хапва малко и след половин един час реве, че иска още.  
Иначе сега се посъбуди, майка ми като го преми, може да е суеверие, ама май наистина го бяха урочасали. Скоро мисля да спра да му додавам с бутилка, защото той започна по-продължително да суче.
Arim, честит ти рожденник. Дано скоро мъжът ти да си намери нова работа. Hug Praynig
Много са хубави снимките от погачата. Ние няма да правим, аз нали съм самичка тук и няма и кой толкова да поканя. Вчера изпратих мама и сега останах сама с детето, дано се справя.

Последна редакция: вт, 30 ное 2010, 14:06 от flufffy

# 670
  • София
По-добре че приключи с тази работа - сега го чака ново начало... в кризата  Rolling Eyes
Ето ни и нас
http://oktomvri2010.snimka.bg/maternity/arim.477840.21600675

Лека вечер и спящи бебенца на всички  Heart Eyes

flufffy, мънички са и заспиват. Не се притеснявай, за да не спре кърмата - аз вече го преживях след голям рев. Ще се дохранваме и това е. Цедя сутрин 70 г от лявата и 50 г от дясната, а през деня съответно 50 и 30 и дохранвам. Детето ми е спокойно сега и наддава  Simple Smile Ти озцеждаш двойно и тройно повече - само спокойно и всичко ще е наред  Hug

# 671
Arim, много е сладка твоята Евка, много сте хубави на снимката, на която тя спи сгушена в теб. Heart Eyes

# 672
  • София
Arim, много е сладка твоята Евка, много сте хубави на снимката, на която тя спи сгушена в теб. Heart Eyes
Благодаря, и на мен ми харесва. Ние се гушкаме постоянно. Тя често спи върху мен  Heart Eyes

# 673
Към консултантите: Борбата с цицата при нас продължава и тази вечер. Криза на растежа ли е пак, какво е, но и снощи и тази вечер от 9 до 12 е почти непрекъснато сукане, мрънкане, сукане, сърдене, сукане, плач и накрая заспива и спи дълго (поне). А сутрин спи детето и хич не му дреме, че на мама циците текат Simple Smile
Тази вечер забелязах по устичката малко беличко като пресечено мляко - сигурно е върнала докато сме се разнасяли из къщи без да я забележим. Нормално ли е да е такова? Обикновено ако върне е малко и течно - все едно изплюва мляко, но това кремообразното пресеченото ме изненада.

# 674
Момичета, искам да ви питам оставяте ли бебчетата да спят без да са яли повече от 6часа през ноща?

Евето яде в 22ч, плака до 00:00ч и като заспа, будя се в 5 още спи, събудихя, че педиатърката каза по 6 часа да са почивките, но аз се чудя дали не може по 7-8 часови паузи да правим  newsm78. А предната нощ, така плака 3 часа с пълна сила  Confused и като заспа в 21ч (беше яла в 18:30) и пак ставам в 5, а тя още спи  Shocked и пак я събудих, но направи 10 часова пауза  Shocked такова чудо... Освен това ми прави впечатление, че като я събудя е много щастлива и не дава вид да е гладна  Thinking. Така искам да си я оставям,че да се наспивам  Embarassed, вие какво мислите?

И Ева започна да хапва по-малко и по-начесто, но пак не може да стигне тези милилитри, които ядеше миналата седмица.

Дадоха ни направление за гастроентеролог, заради обрива, силният плач и повръщането и ни заръча да ходим при Доц. Ковачева била много добър специалист. Има подозрение за алергия към белтъка от краве мляко и сега пак не ям млечни продукти.

Аз след 5 часов сън съм свежа като краставичка  Mr. Green и хич не ми се спи, а Евето пак спинка  Heart Eyes.

fata_morgana, пресеченото става като върне доста време след като е яла, моята сладуранка повръща доста и по всяко време и знам всички състояния на повърнатото.

Вкъщи вече имаме коледна украса  Grinning и ми е празнично.

Последна редакция: вт, 30 ное 2010, 08:03 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт