С топло слънце и цветя да посрещнем пролетта

• 70 467
  • 755
  •   1
Отговори
# 525
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
имам цъфнали зюмбюли, нарциси и лалета  Crazy
клематиса вече е на двора, мушкатите на балкона...

ня е студено и няма проблем със студа  ooooh! но вятърът ги увива и кърши  Sad

# 526
  • на североизток от Рая
    Здравейте!

Ходих на село. Нямаме нацъфтели цветя в градинката. Доста духа в нашата къща. Има напъпили лалета, зюмбюли, един минзухар е цъфнал и толкова. Засадих две рози. Наръсих семена богородички от гъстите.

Пуснах няколко бобчета Долихос лаблаб, да видим дали ще избие и той. Иначе в градината всичко се събужда. Тревата не я броя, тя винаги е в изобилие. #Cussing out

Още не съм се захващала с терасата. Имам сакъзчета и на тавана, не съм ги поглеждала скоро. Накиснах Кобея/семена/, но и тях не съм засадила още. Не искам да се цапам. Нямаме водаааа. УжасТ. Спря за неопределено време, има голяма авария. Обърка ми се работата.

Ще си почивам, няма как.

Приятна почивка и на вас!  Hug

# 527
  • Варна
Ау, гадно. Дано бързо да оправят аварията. Миналата седмица бяхме почти денонощие без вода, беше ужасно неприятно.
До нас пък започнаха да правят път, цял ден някакви багери копаят, на 7 етаж сме и се тресе подът Close Все едно има земетресение.

# 528
  • на североизток от Рая
  Така е МесечинкО, мила!

И още нещо интересно по темата с водата. Пускам ви един материал, прочетете поне първия коментар. Така се смях.  hahaha

http://www.shum.bg/index.php?item=59314

# 529
  • Габрово
Опитни цветарки, искам да ви питам нещо. Тази зима за първи път се опитах да иззимя (тази дума като я написах изглежда доста странно Simple Smile) сакъзчета. Някъде есента (не помня точно кога...) подрязах тези които имах (горе-долу оставих 10-15см да стърчат над пръстта) и боднах доста пръчици от изрязаното в отделни саксийки. Оставих всички тези цветя зимата на хладно и светло. Поръчах да ми ги поливат рядко (около 2 пъти на месец) и днес реших да си ги подредя по сандъчетата, ОБАЧЕ - пръчиците за разсад са си зелени и тях ще си ги посея в сандъчета, НО старите подрязани сакъзчета изглеждат като изсъхнали. Има ли шанс от тях отново да избият свежи клонки или са умрели?

# 530
Здравейте!
Вчера си купих ранункулус, семена.Продавача ми каза, че първо трябва да ги накисна във вода за 24 часа, ама аз нали съм дебела глава не му обърнах внимание какво и обяснява и си викам то в нета ще пише. Да ама почти нищо не пише за семената  Crossing Arms . Някой засаждал ли е семена от това цвете и да знае нещо повече?

# 531
  • на североизток от Рая
   Здравей,  Do_de_gE!

Аз също си купих Ранункулус. На мен продавачката ми каза да накисна "семената" за не повече от 1-2 часа. Иначе щели да изгният. Миналата година също си бях купила. Киснах ги цяла нощ, на сутринта бяха едни такива набъбнали. Засадих ги и си имах Ранункулус. Много го харесвам. Сега си купих 4 броя. Дано се случат различни цветове. Ще потърся снимка да покажа миналогодишния си.

http://nelimarch.snimka.bg/flowers/cvetya.489666.19216330 само такъв цвят имах.
 http://nelimarch.snimka.bg/flowers/cvetya.489666.19357334

Момичета, забравям да питам - знаете ли защо изчезна Дакела? Помня, че правеше ремонт, но се включваше да се обади от време на време. А сега??? Sad

Хубава вечер!  а ние все още нямаме вода. #2gunfire #Cussing out

# 532
  • ГОре на черешата...
ОБАЧЕ - пръчиците за разсад са си зелени и тях ще си ги посея в сандъчета, НО старите подрязани сакъзчета изглеждат като изсъхнали. Има ли шанс от тях отново да избият свежи клонки или са умрели?

Нормално е да изглеждат така - старите части вдървесиняват. Пресади ги или поне разрохкай старата почва, ако има нужда - добави нова, поливай и подхранвай и скоро ще избият нови листенца и леторасти.

Аз вчера си купих каскадни петунии, единият цвят е много интересен - Капучино - по-късно ще снимам да ви покажа.

# 533
  • София
Ох, само да взема заплата другата седмица и отивам дитектно за разсади Simple Smile
Я да ви питам - дайте идея как во ще вирее в северна "градинка" сенчеста с много рядко огряващо слънце? Пред офиса има една шахта метър на метър, върху която са сложили пръст. Та ме упълномощиха да се занимая с облагородяването и newsm78 Само не знам как ще се разправям с едно квартално куче, което е решило, че ще спи там...

# 534
  • Gone with the wind
Доника ето  тук има информация за сенколюбиви цветенца. Не съм сигурна дали са спонетати и циганчетата, та да ги добавя

# 535
  • на североизток от Рая
   Привет!

Доника, зад блока имаме малка градинка. Изложението е сенчесто, до оня ден и сняг имаше още. Напича само сутрин при изгрев слънце. Там имам страхотни рози. Ще разровя за снимка след малко. По мрежата пък страхотно се чувства и грамофончето. То е непретенциозно. Прави и обилна листна маса, която също е красива. Имам и анемоне там, хризантеми също. Те доста дълго цъфтят, почти до есенните слани. Незнайно как преди 2-3 години се появи и Ходжово лале -

Може би аз съм го засадила, но съм забравила. Да не забравя да спомена и любимия си здравец. Той е сенколюбиво растение, обича влага. И това, което Кучо ти предлага е полезно да се прочете. Аз също ще почета. Wink

Но розите са евтин и красив вариант. Онзи ден си купих 2 стръка рози/вкоренени/ по 2.50 лв. бройката.

Кучо, прати ми адрес на лични, на който да ти пратя едно пакетче другата седмица.  Hug

http://nelimarch.snimka.bg/flowers/cvetya.489666.18120833
 http://nelimarch.snimka.bg/flowers/cvetya.489666.19438782 тук съм снимала от терасата, имам и маргарити там  Simple Smile

http://nelimarch.snimka.bg/flowers/cvetya.489666.19762658 грамофончето

# 536
Момичета отваря ми се възможността да си имам своя градина  Hug.За сега в нея има само лалета и зюмбюл.Какво още мога да насадя та да имам постоянно цъфнали цветя. Малка е и е слънчева искам така да я под реда че като прецъфти едно да цъфне друго, но не знам как .Закъснях ли със семената ? Помагайте приемам всички ваши идеи Mr. Green LaughingКакво да посадя?Е вие сте на ход Hug Hug Hug

# 537
  • ГОре на черешата...
Буба, на първо четене - сега е време да си засадиш гладиоли, да посееш латинки, може и мушката или циганчета да насадиш - развиват се чудесно директно в земята и ще цъфтят цяло лято, до късна есен...има още какво ли не - хризантеми, невен, градинска ружа, градински теменужки /момиченца/,  газания, кандилки, карамфили - цветя да искаш - бодИ смело и сама ще се учудиш на красотата, която си създала...

# 538
  • София
Мами привет!!!Имам голям проблем-бамбука ми започна да жълтее,гледам го в съд с вода и до преди 1седмица беше супер,порастна доста от както съм го взела,а сега започва да вехне Cry.Как да го спася?

# 539
Здравейте, искам да ви попитам ползвали ли сте семена за цветя.

Общи условия

Активация на акаунт