С топло слънце и цветя да посрещнем пролетта

• 70 461
  • 755
  •   1
Отговори
# 540
  • Gone with the wind
Мартинели, да ползвали сме - няколко страници назад можеш да ми видиш разсадите
Сузанка, аз понеже още не съм мама  Wink не мога да ти отговоря. Много странно, но и при моя бамбук започнаха да съхнат част от стръковете /те са 15тина в една купичка/

# 541
  • на североизток от Рая
                 Здравейте!

Ако в темата има Албена, Боянка, Боян  Wink, Бойка/о - Честит Имен Ден! Здрави да сте!

черпя за брат си. Той е Боян, но празнува на Богоявление. Нищо, за здраве черпя сега.

martineli2006, ти си попаднала там, където се ползват точно семена за цветя. Някои купуват готови разсади, но има и оптимистки и мераклийки, които си ги получават сами. Ако си купиш пакетчета със семена, отзад достатъчно ясно е обяснено кога и как се сее. А в интернет има инфо в изобилие. Порови.  Peace

Аз от сряда започвам да се ровя из сандъчетата. Пък сега ще отида на тавана, че имам зарязана саксия със сакъзчета там.

Днес отново видях мнооооого щъркели. Сигурно са пристигнали през нощта и се разпределят вече по гнездата си. Страшна организация има и при животните. Неописуемо беше. Над 200 бяха, крачещи, кацащи, излитащи, в полет. Наистина неописуема картина. Heart Eyes

Хубав ден! Hug

# 542
  • Варна
Нели,
честито на брат ти и на всички именници  bouquet
Аз пък още не съм видяла щъркел, май няма шанс, ако не изляза от града.

# 543
  • на североизток от Рая
    Открих нещо нестандартно. Споделям го:

# 544
Нели, това нестандартното на тавана ли го намери.  hahaha Много е готино. В Щутгарт има направено Земното кълбо от цветя. Много е красиво, но и двата пъти нямах възможност да снимам.
Честит имен ден на всички именници.
Мартинели, четете преди да питате поне последните страници. Макар че се съмнявам че ви интересува.
Нели, Дакела не е влизал от октомври, не знам какво става с него.
Моите половината сакъсчета покараха доста .Чудя се дали да изкара или да стоят още вътре.
Лек ден от мен, че още малк ои пак ще тръгвам да карам Вики на спорт.

# 545
  • Sofia
Дайте, моля, един съвет на начинаещ цветар. Каква е разликата между торопочвена смес, торфопочвена смес и торф? И кое за какво се използва?  newsm78

# 546
Отдавна тайно Ви чета, но сега имам конкретен въпрос. Бихте ли ми препоръчали видове живеещи на сянка ( не пряка слънчева светлина). Имамв в дома си вътрешен двор и искам да го "поразкрася" малко. Благодаря Ви предварително

# 547
  • на североизток от Рая
Отдавна тайно Ви чета, но сега имам конкретен въпрос. Бихте ли ми препоръчали видове живеещи на сянка ( не пряка слънчева светлина). Имамв в дома си вътрешен двор и искам да го "поразкрася" малко. Благодаря Ви предварително

Здравей  Mr. Green, ама май не ни четеш добре, защото само преди няколко поста това коментирахме - цветя за сенчеста градина. Погледни на предната страница, Кучо е пуснала линк, аз също съм се включила. Нека да не се повтаряме. Понякога е излишно.  Peace

Хубава вечер на всички!  Hug

# 548
Четах аз, но май трябваше да уточня, че става дума за малко по-различен климат. Тук сме на географската ширина на Кайро, но е мн влажно. Пробвала съм с част от посочените растения, просто не вървят ( за сега имам един трилистник и един сингониум- само те се позадържаха там)

# 549
Нели, пак добре ни гощаваш  Hug Много здраве и за именника и за теб   bouquet И моят син е Боян, ама аз се сетих, че днес е имал имен ден чак като видях поста ти  Embarassed

Днес изнесох сакъзите на балкона. Снимки няма да показвам, че в момента са грозна гледка - сухи пръчки с малко изкарало зеленко тук-там.

Ето снимка на проблемната ми орхидейка:

още: http://svetlanna.snimka.bg/flowers/problemi-cvetya.581153.22872337
Засега само едно от листата жълтее и съхне, но сега като си гледам снимките, тез миниатюрните бели точици баш на акари ми мязат  newsm78 Корените са си здрави, а на върха и на едно разклонение на цветоноса като да започват да се развиват нови цветни пъпки.

Tinita, опиши по-подробно тоз климат. Според мен проблемът при теб не е климата, а липсата на светлина. Топло и висока влажност за мен са си условия мечта за цветята  Laughing Никога ли не грее слънце в тоя двор? Ако поне за час-два огрява, циганчетата, които Кучо е споменала, са чудесен вариант. Комбинират се сполучливо с хоста. Стават също драцени с едноцветни листа - компакта например, бенджамини от тези със зелените листа ...

# 550
Влажността е мн висока ( август достига до близо 100%. Доста е топло - в момента е над 30С. Къщите се ориентирани север- юг.  Атриума ( вътрешния двор) е от северната страна. Светлина има само отгоре. Сега ще пробвам да изнеса орхидеите там, да видим дали ще издържат. На тази страна чудесно ми виреят цикасите - имам няколко огромни като палми са.
Растенията трябва ( поне според мен) да са от вида който не позволява да ги пече слънце - имам една дифенбахия и тя ще отиде там, че заради нея съм сложила щори

# 551
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
титина, трудничко е ти дадем съвет, както казваш условията са различни.

според мен за циганчетата ще  е прекалено влажно и ще завъдят всички знайни и незнайни болести (те и иначе си ги завъждат Tired )

опитай с папрати, бенджамини, филодендрони...

Hug при теб трябва да се "краде" челен опит  Wink огледай съседски градинки  Laughing

# 552
  • Русе
Titina,първото нещо,което си представих като прочетох за влажността при теб,беше висящи кошници с папрат Grinning  Видях,че Goody те е посъветвала същото Peace

# 553
  • София-Младост
Момичета, дайте ми идея за балконски цветя, които да издържат повечко на слънце лятно време. Балкона ми е южен.

# 554
според мен за циганчетата ще  е прекалено влажно и ще завъдят всички знайни и незнайни болести (те и иначе си ги завъждат Tired )

Hug при теб трябва да се "краде" челен опит  Wink огледай съседски градинки  Laughing

Аз пък точно заради високата влажност и ги предложих  Confused ... все си мисля, че тях ги мори основно сухия въздух и акарите, които вървят с него съответно. В крайморски зони в Турция и Гърция покриват с тях големи площи и изглеждат много добре. Затова предположих, че и при Titina биха се справили  newsm78

Но, при всички случаи трябва да се погледне и в съседните градинки, разбира се  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт