Времето лети, лети, а АПРИЛчето вече може да седи - 9

• 26 684
  • 742
  •   1
Отговори
# 510
благодаря,тини-мини! Hug
правих си гаргара и инхалации с лайка,малко се появи гласа ми,дано се оправи нацяло,продължавам с ле4ението! Peace

# 511
  • последна надежда
Вяра, честит рожден ден, макар и с ден закъснение  Blush

Днес водих Марк пак по мои задачки и после да го тестват в алергологията. Не си чувствам ръцете и краката, 6 часа с Марк на ръце, без количката  Confused.

д-р Мустаков отсече Марк е с АД. Да не давам грудкови зеленчуци и соеви продукти. Ако минем на АМ да е ХА. Нямало нужда от кръвен тест засега. Към нужните за операцията упойки нямаме алергии и живот и здраве другият петък ще сме на сондаж на очите.

Браво на Кая!

На консултацията го мерят само по памперс. Гледам да е сменен преди да отидем при доктора.

Кака Гоша много ми допадна това "шише на поискване"  Joy. Пиша ти на лични едно Браво!

Марк сам се оригва.

Дени, Мила изглежда спокойна. Не мисля че недояжда. На тази възраст вече почти не наддават. Много се движат и според мен всичко си е наред  Peace.

Моли В Лелеле Вие сте очетворили теглото си от раждането. Това се казва похапване и догонване на наборчетата  Grinning.

# 512
  • София
Denni честит 8 месец! Как си върви времето, а? Пораснаха ни бебоците...

Myriam, днес специално питах в параклиса до нас за празнуването на имен ден, попа каза ПРАЗНУВАЙТЕ СИ!!! Няма такова нещо, че не било хубаво. Така че... давай смело и направи един прекрасен и весел имен ден на Ани!  Hug

Excellent - страхотни сте! Лелеееееее колко Коледно е вече у вас! Аз още не съм извадила украсата.

milli_vanilli и нас ни теглят с памперс и тънко боди, после свалят 200гр. Няма значение как го правят - важното е да е на един и същ кантар и винаги по един и същи начин.  Peace

didi666    bouquet  Убедена съм, че ще са прекрасни! Страхотен подарък правиш на всяка една от нас!  Heart Eyes

Гери - БРАВО момиче! А ние още си нямаме дори гърне... И аз чакам да споделите какви гърнета сте взели, че ние време за тази важна крачка.

vesi_mesi, благодаря за информацията! Аз всяка година купувам елхичка. Обичам да ми мирише на Коледа  Blush Знам, че е много глупаво от моя страна, но... Тази година мисля да си взема от тези елхички, с коренчета. После ще я засяда пред блока. И аз ще я дигам нависоко. Засега барплота съм нарочила пък да видим.  Simple Smile Но... като се замисля не е лоша идея да се възползвам от офертата им. Малкия като проходи има да яде иглички...  Thinking

# 513
  • Düsseldorf
Здравейте и от нас с Йоан,

все наминавам, драсвам 3 реда и така и не успяввам да напиша повечко до къде сме с нашето развитие. То не че има много за писане де. Можем да се "хвалим"  newsm78 най-вече с физически данни - 75 см. и 9.500 преди около 10 дни. Което не знам дали е добре. Щото сме мързеливиииии, ама много! Слагам го аз понякога по корем, но това да се обърне - ако не е крайно наложително - тц! На 5 месеца като стана се обърна няколко пъти да покаже, че може, и до там.  newsm30Понякога дори заспива забучил главата докато се опитвам да го стимулирам и да го накрам да се поразмърда.... За лазене и през ум не му минава, най-сериозното му движение е да рита усилено.
Затова пък е все усмихнат, радва се на всеки, който му обърне внимание, много обича да се гушка. Като го награбя да го целувам и да му се радвам, затаява дъх и седи кротичко с една дяволита усмивка и с доволна физиономийка и не смее да мръдне, да не спра... Wink
Последния уикенд отидохме в Сливен при другата баба и той от вратата каза: "Баба" и го повтаря 2 дена много пъти. От както сме се върнали тук обаче на моята майка отказва да й ко каже.... На кака си вика "Кеке", 2 пъти е отронвал и нещо като "Мама"....
 newsm53
Изтърпява стоически "ласките" на сестра си, даже им се радва. Ей на на какво го прави тя:

Последна редакция: пт, 03 дек 2010, 17:00 от alex_shu

# 514
alex - ама малкия Йоан е една малка, сладка пчеличка. да го нащипеш от нас

а ето и нашето мишленце колко е пораснало
<a href="http://www.picvalley.net/v.php?p=u/2463/395562911116588421312913 … 4FXbGjesBpxdu.JPG">photo_1</a>
<a href="http://www.picvalley.net/v.php?p=u/1888/194406972115779090111291 … BXh7liO5poGKP.JPG">photo_2</a>
<a href="http://www.picvalley.net/v.php?p=u/2644/210063697419481132591291 … 6GUwoxHrEAu4N.JPG">photo_3</a>
<a href="http://www.picvalley.net/v.php?p=u/2831/443889086132310300912913 … 8dJkxW9t1RucU.JPG">photo_4</a>

# 515
  • Бургас
Здравейте и от нас  Heart EyesГери, браво на Кая (а и на теб) за това, че сте толкова напред вече с гърнето. Засега при нас не е приоритет и си мисля към годинка. Но и той все още не е стабилен, мързеланкото...
Честито на всички за месечинките Simple Smile
Нааааай-после и ние ще имаме зъбак  newsm47 , на консултацията ни казаха, че пробива  bowuu
Юли, снимката може ли да е с шапка за колажа или не е подходящо. Нещо не мога да си избера снимка. Ако на някой му се занимава да ми помогне в избора, ще му бъда благодарна.
Молиии, голям сладур е малкия. Много голям изглежда  Hug
Днес за пръв път яде малкия попара,но малко 70 грама. Утре вече голямата доза Simple Smile Хапва си я, въпреки, че още не може да свикне да по едри парченца (колкото троха са едрите парченца  Joy ) Искам и да се възмутя от Семпрер пюрето  Crossing Arms Дадено за след 6 месеца, а върте... големи парчета ориз  Shocked Малкия се опита да яде, но му се повдигаше и освен това беше някак пикантно. Не съм доволна...че и 4.50 б*си. Исках още да пиша, но ще храня малкия.
Приятна вечер на всички  Hug
Да си допиша... Екселънт, много е сладка буболечката и костюмчето е просто убиец Simple Smile Аз след 1-2 седмица, надявам и неговия костУм и почвам фотосесия Simple Smile
Иветааа, Янито беше със съмнение за АД и АБКМ, но се оказа фалшива тревога. Да знаеш само, че кръвните резултати, почти винаги показват фалшиво положителни резултати, но пък доколкото знам, в тази област Мустаков си е най... Simple Smile

Последна редакция: пт, 03 дек 2010, 17:41 от *Sesil*

# 516
  • София
Хай банда,
ний днес маахме по улиците цял ден.
За консултацията - моите винаги са ги мерили чистак голи, само с една бархетна пелена върху кантара и махат 20-30 грама заради нея. (което ме подсеща, че трябва да ходим на консултация, ама като няма ваксини и аз не съм много редовна  Crazy)
Дени, за мен би било притеснително, ако бебето задържа тегло повече от 2-3 месеца. Приятелката ми роди на 19.03 бебе около 3700, а аз Леа на 20.03  и 3365 кг. В момента Леа е около 8300-400, а другото бебе 7100. Наддава по 100-200 гр на месец и тяхната педиатърка казва, че се развива супер, нашата също. Мила и двата пъти, когато я видях беше супер жизнена, а и както са ти казали по-горе, ако е била току що изакана, или кантарът е бил друг. Леа онзи ден снесе нещо огромно ( с извинение към аудиторията). Не съм го мерила естествено, ама над 100 гр със сигурност беше. Sick
Попара още не сме яли, ама каките й въведоха глутена с една филия пълнозърнест хляб, че ги гледала жаааално. Grinning сега плющи овесена каша. Бе не зная кво ги правим тия каши, ама като отворя 2 кутии уж за разнообразие и след месец изхвърлям по 1/3 и от двете. Вие как ги правите - аз слагам 2-3 супени лъжици в чашка на Авент, 1-2 мерителни лъжици адаптирано (че сме още на безмлечните) и то става 2/3 от чашката. Догоре допълвам с плодово пюре от малките бурканчета на Хипп. Не давам всеки ден, а през ден.
Поръчах си едни `апове за отслабване ....... ако има Ифект ще ги споделя с некърмещите. Много ме мързи беее, абе ако болеше досега да съм умряла 300 пъти. Ходя на фитнес, ама много тегава работа, а от плуването нещо нямам ефект, то мойто тяло плуването му е като ходенето. Сигурно 1/3 от живота си съм прекарала във водата.
Офътках на Леа бритонЯ, че шноли и ластици не търпи. Модерен е... крив. Не стана ала Иванушка, ама е селско дете обичливо отвсякде, само й трябва едно бурело (елек на шопски, може би идва от болеро Mr. Green)  от жива вълна. Joy Joy Joy Joy
Весел уикенд изпълнен със здрави, усмихващи се и спящи бебета и кротки каки и батковци  Whistling Whistling Whistling!

# 517
vesi_mesi, благодаря за информацията! Аз всяка година купувам елхичка. Обичам да ми мирише на Коледа  Blush Знам, че е много глупаво от моя страна, но... Тази година мисля да си взема от тези елхички, с коренчета. После ще я засяда пред блока. И аз ще я дигам нависоко. Засега барплота съм нарочила пък да видим.  Simple Smile Но... като се замисля не е лоша идея да се възползвам от офертата им. Малкия като проходи има да яде иглички...  Thinking
Wave, ние засадихме зад блока миналата година елхичка от Бриколажа и расте и хубавее и много и се радваме Simple Smile
Целувки на всички бебоци, аз чета от време на време, но нещо много малко време имам и не смогвам да пиша.

Последна редакция: пт, 03 дек 2010, 20:30 от EliMeli

# 518

ЗА ВСИЧКИ МАМИ ,ДА ВИ СЪЗДАМ КОЛЕДНО НАСТРОЕНИЕ  Hug Rolling Eyes  СПОМНЕТЕ СИ КАК ИЗГЛЕЖДАХМЕ МИНАЛАТА КОЛЕДА  Whistling Wink Mr. Green hahaha  bouquet

# 519
Елчето ,къде се покри бе душка?  Hug

# 520
Здравейте,мами!
Да се отчетем и ние.Преди една седмица бяхме на консултация и този път беба я теглиха по боди потник и с памперс,а до сега го правеха само като е гола.Висока е 72см. и тежи 8.800кг.
Продължава да яде по шест пъти на ден,като три от тях са АМ и три заместени.Сутрин вместо попара и правя каша с масло и сирене,на обяд изяжда 190гр.пюре с месо или половин жълтък и между6-7часа вечерта три лъжици каша с половин плодово пюре.

# 521
здравейте мами  Hug
гледам все по-усилено говорите за гърне и даже започвате да приучавате бебетата.
аз се водя по една книжка за отглеждане и възпитание на детето, в която е наблегнато на психологическия момент. както и да е, там категорично пише следното:
За да се научи да не се изпуска, детето трябва да е овладя­ло известен брой сложни дейности, включително нервно-мускулния контрол върху сфинктерите си. Този нервно-мускулен контрол е асолютно непостижим за дете, ненавършило две години. Тогава е моментът да се започне привиква­нето, а не докато е бебе. Не че не можете да обучите и дете, което няма годинка, но преждевременното обучение ще бъде скъпо заплатено от психологическа гледна точка.
аз лично смятам да не се мъча да я уча на гърне скоро.
къпането: започнах усилено да се замислям за това, което споделиха мама ради и каат  newsm78. може би има смисъл в това, да не се къпе бебето с шампоани и да не се омазнява допълнително, а да се остави само да изгради тези функции на кожата си... Единствено имам едно притеснение: с къпането, гимнастиката, масажа и т.н. сме си създали така наречения "ритуал" преди заспиване, който не искам да нарушавам. Освен това на бебето му харесва да се плицика...
excellent  Mr. Green и аз се сетих за миналата Коледа и си погледнах снимките  Laughing. да ви кажа, малко ми липсва корема от време на време. Докато беше по-малка бебка и ме изтощаваше често и виках: ох, защо не влезеш за няколко дена пак вътре, че да си почина и да се наспя!  Grinning

# 522
moli, заплюх си ви за гадже на Габи Simple Smile

Малеее, верно миналата Коледа беше съвсем различно. Аз почти нямах корем още, ама чувството си беше супер. И грам идея си нямах какво ме чака. И сега като ги гледам бременните, си мисля как всички сме си представяли некви розови филми като се роди бебето,а то си е ебаси зора.
Уригва си се Габи всеки път. Че и без да е яла или пила, понякога  Mr. Green

# 523
  • София
къпането: започнах усилено да се замислям за това, което споделиха мама ради и каат  newsm78. може би има смисъл в това, да не се къпе бебето с шампоани и да не се омазнява допълнително, а да се остави само да изгради тези функции на кожата си... Единствено имам едно притеснение: с къпането, гимнастиката, масажа и т.н. сме си създали така наречения "ритуал" преди заспиване, който не искам да нарушавам. Освен това на бебето му харесва да се плицика...

Аз също съм от мамите, които не мият с шампоан всяка вечер. Единствено дупето се мие със сапун, а бебето го обливам с чиста водичка. Именно защото и при нас това е любимо занимание не го лишавам от това удоволствие и го оставям всяка вечер да си поиграе на воля  Simple Smile Със сапун се мием 2 пъти седмично (включително и косата).

# 524
wave сигурно и аз така ще започна да правя. особено главичката вече я мия през ден (лятото всеки ден), но ще разредя. вече не се поти толкова и не е постоянно на вън на прах и т.н., че да се цапа. телцето го мия с много малко шампоан, но ще разредя и това  Peace
биби махни се с тия хапове за отслабване  Twisted Evil. не си натоварвай черния дроб с тия глупости  Naughty. аз съм вече 1 месец на 90 дневната диета. супер е  Peace. до тук -5, като си похапвам  Blush и не съм от най-стриктните. имам да свалям още 5. защо не пробваш, не е трудна.

Общи условия

Активация на акаунт