А как ви звучи името Мила?

• 9 697
  • 86
  •   1
Отговори
# 45
След като на теб ти харесва, нека да е Мила. Какво значение има, на кой какво му харесва. С едно име няма как, на всички да угодиш.
Още от родилното, като чуеха името на дъщеря ми, всички  Shocked След време започнаха да го харесват.

# 46
За имена на цветя бих предложила - Кремена, Невена, Иглика  - да се радват бабите, че внучката е на двете им, както внука е на двамата дядовци. Отделно, че ми харесват имената  Simple Smile

Цветелина не го харесвам, може да е само Цвета в този дух.

# 47
А, защо не -Мелиса ,пак ще празну8ва на цветница,а и на галено можеш да и казваш Мила ,ако искаш.

# 48
  • Пловдив
От къде произхожда името Мелиса?  newsm78

# 49
Мелиса е билка. Или популярно наречена- маточина.

# 50
  • Пловдив
Не съм чувала  Embarassed

# 51
Мила ми харесва.

# 52
Не ми допада Мила, както и изобщо имената от прилагателни.
Има толкова хубави български цветни имена - Цвета, Ралица, Биляна, Диляна, Кремена и още, и още...
А ако искаш да е точно на двете баби - Виолина, Виолета. От виола - теменужка, а л-то на майка ти.
Или Тилия (липа), но за Бг ще е странно.
И малко в кръга на шегата - име на цвете, съдържащо буквите Л, Т и К - Латинка Grinning

# 53
Мелиса   Sick newsm11

# 54
И аз съм за Виолета.
Харесвам името Мила,но предвид съвпадението на дядовците Никола редно е и бабите да бъдат уважени и внучката да е с име като техните.Толкова много имена на цветя има. Simple Smile

Ако имате номер три как ще търсим име? Rolling Eyes Hug

# 55
  • София
не ми харесва особено...познавам две момичета иначе с това име.
Иначе специално с М за мен най-красиво си остава Марина...но не е кратко Simple Smile(имен ден има на 17 юли)
От цветните Виолета и Вероника са ми фаворитите...но пак са дългички.

Последна редакция: ср, 24 ное 2010, 09:14 от Angel_Dust

# 56
Подобна дилема имахме и ние със съпруга ми преди няколко месеца.
Предлагах му какви ли не женски имена, започващи с М, но той няколко пъти ми намекна, че от всички изброени Мария му допада най-много.
Колебанията ми бяха свързани с това, че името е твърде разпространено и обикновено, но накрая и заради неговото желание ( а и поради други причини) се спрях на Мария и не съжалявам никак. От както дадох това име на дъщеря си, то започна да ми се струва красиво и изпълнено с по-особен смисъл. Да не споменавам, че в обкръжението ни от малки дечица има няколко Магдалени, Моники и Маи и нито една Мария. (А навремето в класа ни имахме три.)
А ти защо не харесваш Мария? Според мен Никола и Мария си пасват идеално, а и двете имена имат хубави именни дни. Peace

# 57
  • София

А ти защо не харесваш Мария? Според мен Никола и Мария си пасват идеално, а и двете имена имат хубави именни дни. Peace

Нищо подобно, напротив името много ми харесва! Е имахме една Мария в нашия клас, на която викахме Мара-кошмара, но иначе останалите ъъъъ 5 да кажем са страхотни жени... Simple Smile

# 58
Трябва да провериш статистиките за новородените през последните 5 години, ако не се бъркам, в топ 10 изобщо не присъстваше името Мария. В случай, че е така, да го вземеш предвид, че това популярно до безумие име при предишни поколения, може сега да е рядко и екзотично. Децата си вървят с поколенията и е важно как ще се чувстват в собствената си среда, а с лелки по 30- 40 години по- възрастни от тях няма да общуват много.
Моя позната така си беше харесала Габриела, съдейки по собственото си поколение, че е рядко име, а всъщност в поколението на детето - 3 години преди него и 3-4 години след него Габриелите са с лопата да ги ринеш. Сега много се ядосва.
Също може да прегледаш темите по отчетните, списъците с имената на бебетата - ще ти стане ясно на къде е името.

# 59
Напротив, много са Мариите. Просто това е класика и никой не му обръща внимание, а понеже Габриели преди не е имало, сега повече се набиват на очи. В нашата отчетна тема има 6 Марии.
На площадката ни Мариите са повече от Викториите.
И при мъжките имена класическите все още се срещат и то с непроменена честота. Георги и Николай и т.н. са повече от Кристиян и Виктор, но вторите правят по-голямо впечатление.

Общи условия

Активация на акаунт