Да избера ли нормално раждане без упойка?

• 35 709
  • 411
  •   1
Отговори
# 240
Айде стига сме плашили ЕлБиЕн и останалите, на които предстои!
Няма нищо кой знае колко пък страшно! И аз все лая срещу окситоцина, ама първото ми раждане бе предизвикано с такава системка, пък не си спомням чак кой знае какъв ужас да съм изживяла! Пак се хилех като ряпа в началото, щото исках да си видя бебето и въобще не ме беше страх какво ще става. Освен това мразя да се набивам на очи на медицинския персонал като вечно мрънкащо и по-знаещо от тях същество  Simple Smile Последните контракции преди напъните са по-страшни, ама траят 15-тина минути. Ама те сигурно всички са така.
Момичето е здраво, всичко е наред с бебо, няма какво да тъним сега окситоцина, епизиотомиите и т.н. На мен пък не са ми правили "превантивна" епизиотомия, нито са ми скачали по корема. Имам по два шева (вътрешни и то!!!) и при двете раждания и след всяко от тях тичах като кобила по коридорите, веднага щом се съвзема.  Mr. Green Домшано раждане не бих предприела за нищо на света.
Смело напред, ЕлБиЕн! Всичко ще мине за нула време и съвсем леко! Единственото, което е много важно да знаеш - слушай доктора и акушерката!!! Само това ще способства за по-бързото, нетравмиращо и благополучно раждане на твоето съкровище! Слушай доктора и акушерката!   bouquet

# 241
  • Paris, France
Без Доплер? На мене Допплер никога не са ми правили през двете бременности.
Цитат
преносили, недоносили, с проблеми на плацентата, водите, увита пъпна връв и още, и още
раждат в болница, да. Всъщност преносилите могат да ги индуцират и в къщи.

.....Момичето е здраво, всичко е наред с бебо, няма какво да тъним сега окситоцина, епизиотомиите и т.н. На мен пък не са ми правили "превантивна" епизиотомия, нито са ми скачали по корема. Имам по два шева (вътрешни и то!!!) и при двете раждания и след всяко от тях тичах като кобила по коридорите, веднага щом се съвзема.  Mr. Green Домшано раждане не бих предприела за нищо на света.
Смело напред, ЕлБиЕн! Всичко ще мине за нула време и съвсем леко!    bouquet

Хубав пост!   bouquet

# 242
  • София
при някои 15 мин, при други час.-два, три..
при неправилно дозиране на окситоцина освен това е много вероятно между контракциите да няма нормален  интервал или направо да си в една постоянна контракция. Освен това ги прави по-рязки, при нормалните би следвало да почнат, постепенно да се усилва силата до пик и после да стихва болката, с окситоцина често е рязко почва на пик и също така рязко спира... освен това, форсираното раждане по-често свършва със секцио по спешност
и т.н.
никой не иска да я плаши... случват се такива неща - ако може да си спести нещо, което не се налага наистина - по-добре да се опита поне, т.е. поне да се опита да намери лекар, който да е съгласен, ако не се налага наистина, да се опита да мине без 1-2 екстри поне.

"Освен това мразя да се набивам на очи на медицинския персонал като вечно мрънкащо и по-знаещо от тях същество" - това не е сериозна причина, заради  която да си стискаш зъбите и да си търпиш...

Колкото до явно проблемните бременности, недоносени и т.н., те ясно не раждат вкъщи - в къщи е когато видим проблем до момента няма.

# 243
при неправилно дозиране на окситоцина освен това е много вероятно между контракциите да няма нормален  интервал или направо да си в една постоянна контракция....

Абсолютно точно казано!
Една постоянна контракция, траеща часове наред!
Кошмар!
  ooooh!

.... Освен това мразя да се набивам на очи на медицинския персонал като вечно мрънкащо и по-знаещо от тях същество...

Хич не ми дреме на кой ще се набивам на очи!  Crossing Arms
Това си е моето раждане, на моето дете, и аз си искам моите права, които по закон уж имам.
А с тоя балкански манталитет "докторите знаят най- добре, те за това са учили, а ти си трай и само слушай и изпълнявай!" никога няма да се "оправим".  Tired
Какво значи "те знаят  най- добре"?!
Какво знаят - колко точно ме боли?
Как ми е най- добре да седя/лежа?
Коя поза ми е най- удобна за напъване?
Знаят, ама друг път! Crossing Arms

П.С. Значи докторите в "белия свят" са много изостанали и нищо не знаят, щом позволяват на родилките сами да избират изброените от мен неща.
Или пък ония са по- балами и предпочитат да се набиват на очи на докторите и да раждат по "лошия" начин?

# 244
при неправилно дозиране на окситоцина освен това е много вероятно между контракциите да няма нормален  интервал или направо да си в една постоянна контракция....

Абсолютно точно казано!
Една постоянна контракция, траеща часове наред!
Кошмар!
  ooooh!

.... Освен това мразя да се набивам на очи на медицинския персонал като вечно мрънкащо и по-знаещо от тях същество...

Хич не ми дреме на кой ще се набивам на очи!  Crossing Arms
Това си е моето раждане, на моето дете, и аз си искам моите права, които по закон уж имам.
А с тоя балкански манталитет "докторите знаят най- добре, те за това са учили, а ти си трай и само слушай и изпълнявай!" никога няма да се "оправим".  Tired
Какво значи "те знаят  най- добре"?!
Какво знаят - колко точно ме боли?
Как ми е най- добре да седя/лежа?
Коя поза ми е най- удобна за напъване?
Знаят, ама друг път! Crossing Arms

П.С. Значи докторите в "белия свят" са много изостанали и нищо не знаят, щом позволяват на родилките сами да избират изброените от мен неща.
Или пък ония са по- балами и предпочитат да се набиват на очи на докторите и да раждат по "лошия" начин?

Това колко теб те боли, не оказва влияние на процеса на раждане - детето ще си се роди. Друг е въпроса, че ако те е страх и не търпиш на болка, можеш да си платиш за упойка (нали за това е темата)!
А кой да слуша, ако не медицинския персонал?!? Може би ти ще отидеш да й даваш наставления, недай Боже?!? Дали те не знаят как се изражда дете? Хайде да си говорим честно, че ако зависи от родилката, може би щесе качи на лампата от зор, а когато дойде време за напъване трябва да се внимава, защото можеш да станеш на парцал отдолу като едното нищо.
Правим се на много компетентни, а после плашим младите майчета тук как сме се разкъсали, колко са ни правили бродерии... Такива са ни АГ-тата. Няма да ги променим като си чешем езиците тук. Щом не ти харесват, защо не отидеш в "белия" свят да родиш, ами отиваш да се цупиш в болницата?

# 245
....Щом не ти харесват, защо не отидеш в "белия" свят да родиш, ами отиваш да се цупиш в болницата?

Отидох в болницата с пълно разкритие.
Това щото много ме е страх и не търпя на болка.  Mr. Green
Явно не си много наясно с нещата.
ВСИЧКО оказва влияние на родовия процес.
Това, че ме блъскат с окситоцин може да ми попречи да родя нормално или да има усложнения.
Това, че лежа вързана, може да проточи/забави/спре раждането и да се стигне до секцио.
Неправилната/неудобна поза при напъване може да доведе до умора на майката, а от там до  вакуум/форцепс/секцио.
Ако не си ме прочела внимателно, да ти го напиша пак - "на парцал отдолу" станах, само и единствено когато всезнаещите доктори Tired ме бяха наляли с окситоцин и ме натискаха по корема да родя.
Другите два пъти, когато бях оставена да раждам така, както тялото ми диктува, не "станах на парцал", а греех от щастие.
И изобщо какво значи "те знаят"?!  Tired
Това е процес!
Който е естествен и с който тялото на жените се е справяло и се справя, и сигурно още векове наред ще продължи да се справя.
И забележи ВЪПРЕКИ намесата на докторите, този процес ще продължи да се случва.
На въпроса ти: "А кой да слуша, ако не медицинския персонал?!?" ще ти отговоря така - СЕБЕ СИ!
Това, което чувства, това, което усеща - ТОВА е важното, а не кой какво й казва, че "трябва" да се направи.  Tired
За това казах, че според мен й трябва и една акушерка, която да й е повече за морална опора, от колкото за друго, по време на часовете на разкритие.

Както и да е, спирам до тук.
Който е трябвало да ме разбере, той ме е разбрал.
Не съм искала да изплаша с нищо мацката, напротив, гледам да й помогна със съвет, за да си спести излишните процедури и безсмислените болки часове наред, вързана като говедо за леглото!
 Crossing Arms

# 246
  • Paris, France
Това колко теб те боли, не оказва влияние на процеса на раждане - детето ще си се роди. Друг е въпроса, че ако те е страх и не търпиш на болка, можеш да си платиш за упойка (нали за това е темата)!
А кой да слуша, ако не медицинския персонал?!? Може би ти ще отидеш да й даваш наставления, недай Боже?!? Дали те не знаят как се изражда дете? Хайде да си говорим честно, че ако зависи от родилката, може би щесе качи на лампата от зор, а когато дойде време за напъване трябва да се внимава, защото можеш да станеш на парцал отдолу като едното нищо.
Правим се на много компетентни, а после плашим младите майчета тук как сме се разкъсали, колко са ни правили бродерии... Такива са ни АГ-тата. Няма да ги променим като си чешем езиците тук. Щом не ти харесват, защо не отидеш в "белия" свят да родиш, ами отиваш да се цупиш в болницата?

Болката оказва влияние и още как. Защо пък трябва да си плаща за упойка? Упойката често забавя родовия процес. Медицинският персонал в България в родилните си има свои виждания. Помня как тук един гинеколог убеждаваше всички колко са необходими бръсненето и клизмите и как бебето щяло да излезе в лайна без клизма. Е, как на запад не се раждат омазани в лайна? Защо някоя жена да не може да откаже въпросните процедури? Не съм видяла тук омазано в лайна новородено, сериозно. А при секцио за какво са им клизми????? Мани...

Една жена не може да роди където поиска. Трябва да е близо, все пак. Монопсония, какво да правиш! Вид монопол. Аз никога не бих родила в България и за нищо на света.

Както Джуличка казва, решението е
Цитат
Отидох в болницата с пълно разкритие

# 247
  • София
интересна логика, ако живееше в БГ , никога не би имала деца заради ужаса да родиш у нас ли ?

# 248
  • Paris, France
интересна логика, ако живееше в БГ , никога не би имала деца заради ужаса да родиш у нас ли ?

Не, никога не бих родила деца там. Не бих ги и отглеждала там. Аз обичам сигурност и удобство и държа на свободата си.

# 249
В България има много трески за дялане, докато се извае нещо. Това особено се вижда от хора, живеещи извън страната, но има и хубави клиники, макар и частни, които работят със здравна каса. В Бургас има вече такова родилно, което е много луксозно, с добри професионалисти, добра апаратура, супер условия, супер отношение, чистота, обзавеждане. Преди бременните раждаха в Сливен и в други градове, но това вече не е така. За този лукс си плащаш 380лв за нормално раждане, а получаваш много повече. За мен, нашето родилно е на ниво, била съм там, там раждах http://www.saintsofia.com/divisions/id/1
Всеки си решава за себе си къде да ражда, но навсякъде има нещо, което няма да ти хареса, няма да си сагласна  с него и тн тн..

# 250
Бургас и добри специалисти са взаимоизключващи се понятия.  Stop

Сори за офф-а.

# 251
Утвърдени имена със стаж, опит и много добри отзиви след това. Има информация в сайта за всеки един лекар. От моята бях много доволна.
Различни случаи, хубави, други лоши и няма човек (в различна област), за който има само положителни отзиви. Едни ще са доволни, други не.

# 252
miriana86, хубави неща си казала за това родилно, а и цената ми направи хубаво впечатление, на фона на цените в София! А дали биха позволили да се случи едно такова естествено раждане за каквото тук си говорим, без окситоцин, да се движиш докато получаваш разкритието, да заемеш каквато поза ти е удобна докато раждаш и т.н.?

# 253
Трябва да се пита за окситоцина и за позите. Мисля, че имаше родилка на която не й бяха сложили,  а тя викаше много и от предния ден се мъчеше, но не си спомням, защото мислех за себе си тогава. На мен ми предизвикаха раждането, защото преносвах и наситина беше преносено бебето, така че ми сложиха система, но  не ме болеше толкова много със системата. А за разходките, те са задължителни там, е доколото издържиш де, аз не легнах и за миг до 10см разкритие. Но за позите нз, за мен стандартната беше много удобна и не съм се чувствала дискомфортно.
Аз ходих на място, разгледах, видях, попитах и ми беше отговорено на всички въпроси. Телефони  има в сайта.

# 254
   Не искам да се заяждам, но тези доктори в частната клиника от къде дойдоха- от държавната. Според мене всичко си е въпрос на късмет при кой доктор ще попаднеш(ако все пак не си си платил на някой де)

Общи условия

Активация на акаунт