Да избера ли нормално раждане без упойка?

• 35 707
  • 411
  •   1
Отговори
# 255
Другата причина за която раждат там е, че не се дават пари под масата, както в държавната. Има си точни и ясни цени за всичко. Не съм чула за година и нещо някой да се е оплакал. Днес се е родило 1000 бебе на болницаТа. Има си фейсбук профил и всички майки си публикуват снимки на бебенцата заендо с благорарности към лекарите. Там също могат да отговорят на въпросите ви.

# 256
Тука за каква упойка говорите ? Само за епидуралната ли?  Защото може да се слагат и венозни упойки. За тях става ли въпрос тука?

# 257
Защото може да се слагат и венозни упойки. За тях става ли въпрос тука?

Които пък са още по- вредни, защото навлизат директно в кръвообращението.

# 258

Понякога докторите слагат с окситоцина и ношпа спазмалгон и те ли са още по - вредни?

# 259

Понякога докторите слагат с окситоцина и ношпа спазмалгон и те ли са още по - вредни?

Говорим за упойки, не за спазмолитици или иначе казано, обикновени болкоуспокояващи.
Правите ли разлика?

# 260
Разбрах, и казвам - Избирайте нормално раждане без упойка!!!

# 261
  • София
Разбрах, и казвам - Избирайте нормално раждане без упойка!!!
Аз успях с такива раждания. Знам ли колко издържам на болка, уж мога.
Но има жени, при които прага на болка е нисък.

# 262
По-напред бях писла, че съм за нормално раждане, ако няма медицински показания за секцио! Момичета, няма такова нещо като не мога да издържа, много ще боли и т.н. Няма човек умрял от болка! Всички жени ги боли, просто някои имат по-висок праг на болка. Аз например издържам на болка, но и мен си ме болеше. Болките са като при болезнен цикъл. А и не са чак толкова непоносими, колкото си мислите. Не си представяйте крясъци, викове и припадания от болка. Наистина по-силните болки са, както беше писала една мама, малко преди да започне самото раждане. Просто мобилизирате се, мислите си как след малко ще си гушкате бебенцето, говорите по телефона, разхождайте се по коридора /много помага за по-бързо разкритие/ и т.н.
Аз лично не подкрепям много много упойките при нормално раждане. Няма такова нещо като напълно безвредна упойка. Все пак тя попада в тялото и не може да не оказва влияние и върху бебето, макар и минимално. Аз не бих подложила детето си на това за да си спестя малко болка. А и моят опит като раждах е, че по време на самото раждане не боли. Аз поне не изпитвах болка, дори напротив, контракциите бяха силни, но не и болезнени. Другите мами може да споделят при тях как е било!
Не знам упойките кога се слагат, но май се изчаква докато се стигне някакво разкритие, пък ако ще чакаш за 4-5 см разкритие, няма смисъл от упойка, така или иначе до необходимите 10 см се стига бързо. Просто първите няколко см са зор, след това вече нещата си идват на мястото и см напредват бързо!
Не се плашете момичета, аз самата имах тежка бременност през последните три месеца, но родих бързо и лесно! Пожелавам на всички бъдещи мами да родят лесно и без проблем! Не се затормозявайте с глупости и не чететте постове, в които  някой ви обяснява колко е страшно и колко много боли!
Помнете, че тази болка ще ви донесе най-прекрасното нещо на света - вашето дете! Успех и леко раждае!   bouquet

# 263
  • Пловдив
Няма човек умрял от болка! Всички жени ги боли, просто някои имат по-висок праг на болка.

Болките са като при болезнен цикъл.

Това звучи успокояващо, щом са като при цикъл, значи могат да се изтърпят. Хем искаме да ставаме майки, хем ще се плашим от болката..а не сме ли дошли на този свят с болка за нашите майки ? Леко егоистично е.

# 264
  • София
болките са различни при всеки....
освен това много зависият от състоянието на майката, ако е спокойна, с нагласата, че болки кой знае какви няма да има, ако е щастлива, отпусната и т.н. болките са по-малки...колкото е по изплашена, паникьосана и стресирана...по-зле....

# 265
  • Пловдив
А не е ли по-добре, ако се настрои, че ще боли много- та ако не е толкова зле, да е хубава изненадата Wink

# 266
  • София
ако си паникьосан, колко ще боли , трудно ще имаш хубава изненада.
от страха сепокачва адреналина, той усилва усещането за болка и дори забавя раждането.
http://www.9m-bg.com/?p=cat_inner&sub=&id=3055 ето една статийка по въпроса....

иначе ако толкова някой не търпи на болка - по-добре раждане с упойка, от колкото секцио...така че всеки си преценява, важен е резултатът в крайна сметка и майката и бебето да са ок  Wink

# 267
А не е ли по-добре, ако се настрои, че ще боли много- та ако не е толкова зле, да е хубава изненадата Wink

не е по-добре! така ще си в някаква предварителна паника... по-добре е да се настроиш, че всичко ще мине бързо и лесно! когато започнаха много силните болки аз си казах: "ето, още няколко минути и после всичко ще е минало!" и така и стана..
Simple Smile

ако много се страхуваш остави си в главата си възможността за упойка, казвай си, че когато започне да те боли много, веднага ще поискаш упойка, ще ти я сложат и всичко ще е наред! така ще имаш една мисъл, на която да се "опреш"!

# 268
  • София
ако много се страхуваш остави си в главата си възможността за упойка, казвай си, че когато започне да те боли много, веднага ще поискаш упойка, ще ти я сложат и всичко ще е наред! така ще имаш една мисъл, на която да се "опреш"!

при първото раждане точно така се успокоявах, "ох, още малко да потърпя и ще си поискам упойка" и с това "още малко" успях да се поддържам духом през цялото раждане само с една инжекция спазмолитици в началото, чиито ефект не съм много сигурна дали усетих  Thinking  определено помага да знаеш, че винаги има начин да спреш болката, която наистина не е чак толквоа голяма и в никакъв случай непоносима!

# 269

Ами аz май, ама беz да искам, точно така се бях настроила преди първото си раждане  Joy
Но определено не нарочно, просто явно какви ли не ужасии съм слушала, та съм решила, че е нещо страшно, не zнам... Но паникьосана не съм била, просто чаках ужасните болки, чаках... и те не дойдоха накрая, поне не такива, zа каквито бях слушала. Поне zа мен не бяха такива. Та раждането (първото) zа мен си беше направо... приятна иzненада, мога де се иzраzя. Peace

Общи условия

Активация на акаунт