Да избера ли нормално раждане без упойка?

• 35 678
  • 411
  •   1
Отговори
# 300
Много ми е интересно как може да се уговориш да НЕ ти слагат окситоцин. Аз пренасях 8 дни, без никакви, абсолютно никакви индикации за раждане и накрая ме сложиха на системи. В събота сутринта ме включиха и нощес вече имах разкритие и контракции. В предродилна зала също бях на системи. Бях се настроила, че ще раждам абсолютно естествено без никакви упойки, но с мен имаше една девойка, която така викаше по едно време, че и аз се гипсирах...следователно си поисках упойка, но УВИ 8см разкритие, сложиха ми нещо в системата, от което така се замаях, че започнах да халюцинирам / но контракциите си ги усещах болезнени/ и нещата се усложниха накрая, защото неможех да напъвам като хората..../тук ще спестя някои неща, за да не стряскам бъдещата родилка/ накрая вече бях толкова изтощена, че съм заспала...

Според мен трябва доста добре да си прецениш дали би могла да издържиш в случай, че прага ти на търпимост е нисък. Другото, което е че не е задължително да имаш проблеми имам една позната, която е родила буквално качила се намагарето и хопп, без епизиотомия и т.н

# 301
  • София
Ами аз отказах окситоцина. И без него родих за 30 минути.

# 302
Ами естествено, че ще препоръчват след като са имали бързо раждане и не са усетили толкова болката. И аз бях много надъхана да родя нормално и без упойка, за което много съжалявах - болката беше непоносима и не бих си го причинила пак. Затова съветвам бъдещите мами да си оставят варианта за обезболяване, ако не могат да издържат Peace
Нищо подобно,боля ме адски много и въпреки това,пак ще предпочета нормално БЕЗ упойка.

# 303

Ами чудесно, но предполагам не сте пренасяли и това при първото или второто раждане / виждам, че имате 2 дечица/?

Въпреки това си мисля, че при всеки е индивидуално, но трябва да се преценят някои неща предварително, не с "рогата напред"

# 304
  • София

Ами чудесно, но предполагам не сте пренасяли и това при първото или второто раждане / виждам, че имате 2 дечица/?

Въпреки това си мисля, че при всеки е индивидуално, но трябва да се преценят някои неща предварително, не с "рогата напред"

Ако лекаря прецени, че случая налага окситоцин, бих се съгласила.
Но при напълно нормално раждане може да се мине без окситоцин и упойка.
Друг е въпроса, че реално рядко има съвсем "чисто" и нормално раждане.
То и моя случай с е усложни, ама след раждането.

# 305
  • София

ако всичко е нормално би трябвало да можеш да се уговориш да раждаш без окситоцин, ако вече нещо го наложи е друго.
ако пренасяш и нямаш родова дейност и трябва да се предизвика, това няма общо с естественият процес на раждането, че да може да откажеш окситоцин.
И не би трябвало да има общо с "рогата напред"...ама...

Дилянка - ти къде ражда, че успя да го откажеш?

# 306
  • София
В Окръжна Болница, при това при Жекова - направо не повярвах на ушите си като каза ок. Mr. Green

# 307
  • София
дано по-често се случва. Peace

# 308
  • София
Аз да ви кажа никаква представа си нямах от системата с окситоцин. И дежурният ми рече "сега ако ти сложим една система ще родиш за 4 часа".
Аз изобщо нямах желание да раждам недоносено дете. И явно решиха да ме оставят и само кръвното да ми свалят. Малкият все пак се роди след 4 часа.

# 309
И на мен лекарят точно така ми каза (аз бях с изтекли води): "СЛагаме ти окситоцин, лидол за да не те боли и след 2-3 часа ще родиш. Кой като тебе ми вика, лежи и си ражда...Е да, ама не. Родих след 25 часа след вливането на още много оксиоцин...

# 310

ако всичко е нормално би трябвало да можеш да се уговориш да раждаш без окситоцин, ако вече нещо го наложи е друго.
ако пренасяш и нямаш родова дейност и трябва да се предизвика, това няма общо с естественият процес на раждането, че да може да откажеш окситоцин.
И не би трябвало да има общо с "рогата напред"...ама...

Дилянка - ти къде ражда, че успя да го откажеш?

Да съгласна съм с вас, че няма нищо общо с естественият процес на раждането, но понякога се налага той да бъде предизвикан, каквото и на теб да ти се иска.

Друг е въпроса, че реално рядко има съвсем "чисто" и нормално раждане.

Peace

# 311
Съгласна с Angel_Dust , става дума само да не ти го хакат ей така, щото им е практика. Ако има НУЖДА, ама реална от него е друго...
И беz да искам нещо.. спор, но zащо пък пренасяне от 8 дни да е причина непременно zа предиzвикване на раждане? И zа окситоцин, следователно? Само по себе си ли, ако всички други покаzатели са си ок? И още ли не чакат човешко време в БГ, да му се не види...?
Та термина е една средна дата, zа бумаги, те като zаброят тия т.нар. преносвания от по еди си колко дни... все се чудя...

И при иzтекли води пак ВЕДНАГА ли окситоцин, на момента?? И малко ли поне не иzчакват? Оффф....

# 312
  • Варна
Ами естествено, че ще препоръчват след като са имали бързо раждане и не са усетили толкова болката. И аз бях много надъхана да родя нормално и без упойка, за което много съжалявах - болката беше непоносима и не бих си го причинила пак. Затова съветвам бъдещите мами да си оставят варианта за обезболяване, ако не могат да издържат Peace
Нищо подобно,боля ме адски много и въпреки това,пак ще предпочета нормално БЕЗ упойка.
Ами може би просто издръжаш на болка, по-смела си. Аз за себе си знам, че не бих издържала, страшно ми е нисък прагът на търпимост. Затова всеки трябва да си прецени за себе си, да си претегли плюсовете и минусите и да си реши.

# 313

И беz да искам нещо.. спор, но zащо пък пренасяне от 8 дни да е причина непременно zа предиzвикване на раждане? И zа окситоцин, следователно? Само по себе си ли, ако всички други покаzатели са си ок? И още ли не чакат човешко време в БГ, да му се не види...?
Та термина е една средна дата, zа бумаги, те като zаброят тия т.нар. преносвания от по еди си колко дни... все се чудя...

И при иzтекли води пак ВЕДНАГА ли окситоцин, на момента?? И малко ли поне не иzчакват? Оффф....

Не виждам спор, просто изказване на мнения. Относно окситоцина мен ме приеха на 7-мият ден след като пренасях, на 8 мият ми включиха системи, а на 9-тия родих, но имаше и момичета с по голямо пренасяне. Слагат първият път да видят как ще го приемеш, но при мен не се наложи след няколко дни пак някакви пробни системи, защото получих разкритие и контракции / което ме навежда на мисълта, че май не беше първият път окситоцин или поне ако е бил някаква по лека форма - тук непомня много как беше/.
А защо не чакат мисля, че причините може да са много и различни, най малкото че плодът расте съответно водите намаляват и т.н. Друг е въпроса, че някои майчета са късметлийки и не им се налага да им предизвикват раждане

Последна редакция: ср, 26 яну 2011, 16:24 от Just Woman

# 314
Just Woman, аz също не споря с теб, иzвинявам се, ако така ти е проzвучало  Peace

Просто им се ядосвам на zакостенелите практики, това е...
Ето, още си приемат на седмия ден, дори да няма нищо обеzпокоително (Знам, zащото така беше като раждах сина си, ама това беше преди цели 11 години все пак. Трябваше на седмия ден да отида в болницата.. добре, че точно преz нощта преди тоzи ден раждането си zапочна само... Та не можаха да ми сложат и тогава. А бебето ми НЕ беше преносено по нито един приzнак, това са думи на лекарката ми. Но ето, че още си е така в БГ).
След иzтекли води пък, ако слагат веднага по преzумция... Ми пак не е редно да е така май...
Отидох с иzтекли води втория път. Само че сега не съм в БГ... Да, в болницата ме приеха, всичко обаче си беше наред, родова дейност нямаше никаква. Дадоха ми стая и щяха да ме чакат с иzтеклите води до... 48 или 72 часа, честно, не помня точно какво ми каzаха  Blush .. Под наблюдение, но беz да ми правят нищо. А да, вляха ми еднократно някакъв антибиотик, само това. Е, пак не се наложи да раzбираме колко се чака де, zащото както нямаше нищо, така след около 5 часа бях родила беz намеси...

А пък нормално, ако всичко е наред zнам, че чакат до 14 дни след термин, беz обаче да те вzемат в болница, освен ако не е наложително. Следят те, раzбира се...

Последна редакция: ср, 26 яну 2011, 17:25 от Сова

Общи условия

Активация на акаунт