Да избера ли нормално раждане без упойка?

• 35 685
  • 411
  •   1
Отговори
# 285
  • Варна
Ами потребителката, която съм цитирала в предния си пост.

# 286
Запис. И за мен продължава да стои този въпрос,въпреки,че уж съм се отказала от упойката за сега, заради страх от страничните ефекти, страх от това, да не мога да напъвам ефективно и да трябва бебето да вадят по друг начин. Rolling Eyes Обаче факт е,че предният път не издържах на болката от окситоцина, почти припаднах, сега очаквам пак да не успея да издържа-явно прага ми е толкова.

# 287
Аз избирам нормално раждане без упойка.Така родих първия път,живот и здраве,сега искам по същия начин.

# 288
Не съм чела останалите мнения, а направо отговарям на авторката:
Напротив, много често срещано явление е нормалното раждане без упойка. Все повече майки се "решават" на нормално раждане. В моята отчетна тема например 99% от мамите родиха нормално, като 97% от тях без упойка, а останалия 1% родиха секцио по мед. причини. За мен оттогава е мит, че жените в БГ избират за по-лесно секциото. Аз лично раждах с епидурална упойка и не съжалявам. Родих за 3 часа без почти никаква болка. От раждането ми останаха само най-хубави спомени. В чужбина доста често се ползва епидурална, особено когато раждането протича бавно и е много болезнено за родилката. Тия мъки й се спестяват.
Според мен не мисли какво да "избереш", а разговаряй с лекаря, който ще ти води раждането за това. С него най-добре може да прецените по какъв начин да родиш.
Успех и леко раждане!

# 289
  • София
Още един довод против епидуралната - повишава риска от кървене.
А ако изкървиш след раждане, ако си с упойката все още, даже няма да се усетиш какво става.

# 290
Дилянка, да ти е жив и здрав малкия Микаел! Виждам, че скоро си родила. Аз много исках, ако е момче да го кръстя Михаел, въпреки, че околните реагират много остро на подобно име. Поздравявам те за избора.
Сори за офф-а!

# 291
  • София
Мерси!
И за да не е офф ще кажа, че аз родих без упойка.
Те силните болки ми почнаха още вкъщи и отидох в болницата със 7 сантиметра разкритие.
Все пак ми предложиха епидурална, но аз казах, че ако болките са толкова силни, ще ги изтрая.
После в залата ми сложиха малко венозна.
И докато излезе бебето ме заболя повече, ама то е за секунди.

# 292
  • някъде
Виждам,че повечето майки препоръчват естествено раждане без упойка,ноза мен това е самоубийство.Две раждания имам и двете от кошмар нагоре.Да уточня,че в Търговище няма епидурална и не се навиват лесно на секцио без причина.

# 293
  • София
Ами естествено, че ще препоръчват след като са имали бързо раждане и не са усетили толкова болката. И аз бях много надъхана да родя нормално и без упойка, за което много съжалявах - болката беше непоносима и не бих си го причинила пак. Затова съветвам бъдещите мами да си оставят варианта за обезболяване, ако не могат да издържат Peace

# 294
Ами естествено, че ще препоръчват след като са имали бързо раждане и не са усетили толкова болката.

Ех, като почнете да се изказвате, без да знаете...  Crossing Arms
Има си жени, които искат нормално раждане, независимо каква е болката.
Лично аз раждах 3 дни, накрая вече имах бели петна, от безсъние, от болка, от изтощение...  Confused
Дали съм усетила болката, как мислиш?
И въпреки всичко не поисках упойка.
Нито тогава, нито следващите пъти.
Страх ме е от нея, ужасявам се какво би могло да се случи с детето ми, заради нея.
Всеки сам решава, не е задължително да сме имали бързо и/или леко раждане.

# 295
  • някъде
Ами естествено, че ще препоръчват след като са имали бързо раждане и не са усетили толкова болката.

Ех, като почнете да се изказвате, без да знаете...  Crossing Arms
Има си жени, които искат нормално раждане, независимо каква е болката.
Лично аз раждах 3 дни, накрая вече имах бели петна, от безсъние, от болка, от изтощение...  ConfusedДали съм усетила болката, как мислиш?
И въпреки всичко не поисках упойка.
Нито тогава, нито следващите пъти.
Страх ме е от нея, ужасявам се какво би могло да се случи с детето ми, заради нея.
Всеки сам решава, не е задължително да сме имали бързо и/или леко раждане.

spoko

# 296
Запис. И за мен продължава да стои този въпрос,въпреки,че уж съм се отказала от упойката за сега, заради страх от страничните ефекти, страх от това, да не мога да напъвам ефективно и да трябва бебето да вадят по друг начин. Rolling Eyes Обаче факт е,че предният път не издържах на болката от окситоцина, почти припаднах, сега очаквам пак да не успея да издържа-явно прага ми е толкова.
Не е нужно да ти слагат окситоцин при нормално протичащо раждане. Откажи го.

# 297
Не е нужно да ти слагат окситоцин при нормално протичащо раждане. Откажи го.

Така е. Окситоцинът усилва болката. Иначе - не препоръчвам да похождаш със страх, нито към раждането, нито към упойката. По принцип съм против упойки (раждах второто си дете без никакви медикаменти и не съжалявам грам), но има случаи, когато епидуралната помага, отпуска майката и ускорява закучило се раждане. И в д-р Сиърс го пише. Така че - не се настройвай негативно, бъди отворена и остави малко шанс и на съдбата да се намеси Simple Smile.

# 298
Моят съвет е да се настроиш за такова, а ако ситуацията позволи пак си поискай упойка.Защото аз се бях настроила за нормално с упойка и се оказа че немога да ползвам и се панирах много.Родих без упойка,наистина болеше си но чак пък да викам...е поскимтях си докъто ме преглеждаха по време на констракция само,но при мен се налагаше да го правят няколко пъти , а при теб дано не е така другото е по търпимо.

# 299
Уговори се да не ти слагат окситоцин.

Общи условия

Активация на акаунт