Да избера ли нормално раждане без упойка?

• 35 762
  • 411
  •   1
Отговори
# 165
Добре де епидурална и спинална не е ли едно и също - и двете са в гръбнака, или се бъркам? newsm78

Не е едно и също.
За другите след малко ще пиша, че в момента нямам възможност.

# 166
  • София
Гери има доста теми и статии по въпроса.Пусни търсачката ще получиш всички отговори. Ето една от статиите:http://www.moetodete.bg/bremennost/p3_734_0.html

# 167
... Искам да си раждам нормално, но ако не мога да изтърпя на болките и ако поискам упойка, каква биха ми предложили друга освен тази в гръбнака?

Знам за райски газ, но също така знам, че не всички ги "хваща".

Цитат
А за секциото - само тази в гръбнака ли се използва?

Използва се И пълна.

Цитат
Чувам, че пълната упойка, която пак незнам каква е - венозна ли е, каква е.. вече не я ползват.
Местната каква е - замръзват ли по някакъв начин, маска на устата ли ти слагат, венозна ли е? newsm78

Кой и от къде го измисли това, че не се ползва пълна упойка?!  ooooh!
Естествено, че се използва, ако обстоятелствата го налагат.
И обикновено не, не е венозна, защото през кръвоносната система ще стигне веднага до бебето, а за него това не е никак безопасно.
Не че която и да било от упойките е напълно безопасна де.
Но всеки си преценява за себе си.
Както съм казвала много пъти, аз упойка не съм и не бих си поискала за нищо на света.
 Naughty

# 168
Джуличка, благодаря за информацията... ти че няма да искаш упойка...
мии аз също неискам, ама от къде да знам ще издържа ли, не ли на болката ... не си знам прага на болка .. може би ако ми беше за втори път щях да знам..
Знам, че имам време, ама се притеснявам за тези упойки, особенно тези в гръбнака - страх ме от тях!

# 169
мии аз също неискам, ама от къде да знам ще издържа ли, не ли на болката ... не си знам прага на болка .. може би ако ми беше за втори път щях да знам..

За това съм казала - всеки сам да си преценяваWink

# 170
от къде да знам ще издържа ли, не ли на болката ... не си знам прага на болка .. може би ако ми беше за втори път щях да знам..
Знам, че имам време, ама се притеснявам за тези упойки, особенно тези в гръбнака - страх ме от тях!
Разбира се, че ще издържиш, Гери С., толкова много жени издържат! Не е чак толкова страшно, непрекъснато това повтарям. Истинската болка е точно 20 мин. преди да започнат напъните. Просто малко повече воля - и ще издържиш. До 8-9 см.разкритие всичко е съвсем поносимо. Можеш да говориш по телефона, да четеш книга, да се разхождаш, дори да ръсиш смешки  Laughing   bouquet

# 171
..... дори да ръсиш смешки  Laughing   bouquet

Или глупости, според зависи от човека.... примерно аз...  Embarassed Joy

# 172
  • София
И аз бях от ръсещите смешки, глупости, и писане на застрашителни смс-и  Laughing (Това в предродилна). Пиша, после акушерката ме пита "какво пак му писа?" Simple Smile В родилна зала вече нямах време, малкия за малко да се роди в предродилна.
На 1вото ми раждане пък заявих "Хич няма да раждам, отивам си" Simple Smile
И двете родих нормално, без упойка, от влизане в б-цата до раждането - 4 часа.

# 173
..... дори да ръсиш смешки  Laughing   bouquet

Или глупости, според зависи от човека.... примерно аз...  Embarassed Joy

Да, де, то едното не изключва другото  Joy
Абе, всичко минава! Сега как ни е смешно като се сетим  Simple Smile

И аз бях от ръсещите смешки, глупости, и писане на застрашителни смс-и  Laughing (Това в предродилна). Пиша, после акушерката ме пита "какво пак му писа?" Simple Smile В родилна зала вече нямах време, малкия за малко да се роди в предродилна.
На 1вото ми раждане пък заявих "Хич няма да раждам, отивам си" Simple Smile
И двете родих нормално, без упойка, от влизане в б-цата до раждането - 4 часа.
AnMary
, жестоки си ги ръсила и ти  Joy, много се смях!!! Аз пък вторият път така се бях ухилила, че докторката ми като ме видя вика: "Мила, ти днес няма да раждаш, щом така ми се хилиш насреща"  Laughing Родих след по-малко от 2 часа!

# 174
   Доста е забавно, когато в предродилна има и от черните братя. Доста се забавлява човек с тях! Laughing
   Не  е толкова страшна и силна болката.
  А при мене ми слагаха 2 пъти венозно но- шпа.

# 175
  • София

аз не знам да има някой не издържал на болката... и да беше раждала, пак нямаше да ти помогне, всяко раждане си е различно Wink

Може вместо упойка пък да пробваш водно раждане...също е вариант за по-безболезнено.

# 176
Много благодаря за подкрепата Simple Smile за водното раждане съм чела, че е безболезнено, но най-вероятно няма да може в болницата да искам такъв вид раждане...

# 177
  • София
е, можеш стига да има вана в болницата, за Сф и Пловдив знам че има...във Варна не знам дали ис имате болница, която да го предлага - може да разпиташ.

# 178
е, можеш стига да има вана в болницата, за Сф и Пловдив знам че има...във Варна не знам дали ис имате болница, която да го предлага - може да разпиташ.

Доколкото знам - нямат, Ангелче.

# 179
  • София
AnMary, така се смях с тези СМС-и!!!  Simple Smile Simple Smile Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт