Да избера ли нормално раждане без упойка?

• 35 765
  • 411
  •   1
Отговори
# 150
Да на 12 етаж е така, но мисля, че сега ако си без избор на екип, най-вероятно ще си на другия, по-мизерния етаж където майките не са при бебетата, но наистина най-добре да се проучат тези подробности!

# 151
  • София
Ще проверя, момичета!! Благодаря ви много за помощта!!!  Hug Hug Hug

# 152
  • София
Без никакъв страх може да избереш нормално раждане без упойка и без избор на екип  Peace. Имам три такива раждания. Това бях споделила в една друга тема:
Аз от 2 дни немога да се включа да пиша. Исках да успокоя карамелена да не притеснява за раждането. Ако си спокойна и уверена че всичко ще е нарад , наистина ще бъде така  Hug. Подготви се психически и физически. Аз и трите пъти родих нормално- без разскъсвания. Незнам как е след секцио, в смисъл дали би се отразило на едно следващо нормално раждане, но ти пожелавам успех  Hug Ето тук намерих много полезна информация http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=98119

# 153
  • София
Tanija, Браво на теб! Да са ти живи и здрави малките сладурчета!!! Можеш ли да споделиш в коя болница си раждала? Другата тема изглежда също, че ще ми е доста полезна.  Hug Hug Hug

# 154
  • София
Тази година раждах във 2-ра градска болница .Препоръчвам я ! Peace

# 155
  • София
Благодаря! Другата тема изглежда много интересна!!!

# 156
Tanija, наистина поздравления, да родиш три пъти в болница без разкъсвания и без епизиотомия си е наистина постижение!

# 157
Да, разбира се, щом имаш смелостта, защо не? Евала!   bouquet За себе си знам, че не бих се престрашила. Исках епидурална, но така стана, че се наложи секцио. Но за второто живот и здраве ако съм за нормално раждане също бих си поискала епидурална. Каквото и да решиш - успех и леко раждане!!   Hug

# 158
  • София
ЕлБиЕн, аз раждах в Майчин дом. Точно с Дяволов имах уговорка, но по стечение на обстоятелствата така и не стигнах до избор на екип. В крайна сметка пак при него родих,но се случи, че той беше на смяна и така и така той трябваше да изражда, решихме заедно,че няма смисъл да плащам излишни пари.  Макар и реално да бях без избор на екип, пак бях на 12-тия етаж. Не мисля,че двете неща имат нещо общо, просто на т.н. ВИП етаж си плащаш като на хотел. Миналата година, когато аз раждах, беше 35 лева на ден в двойна стая с баня, тоалетна, телевизор, хладилник. Климатик май нямаше, или аз не помня. Май се плащаше при изписването.

Между другото, Дяволов е страхотен лекар! Ако пак тръгна да раждам някой ден, пак при него бих отишла! Много спокоен, нормален и през цялото време и за всичко ме подкрепяше!

Късмет! Simple Smile

# 159
  • София
terpsyhora, твоят пост много ме успокои. Благодаря!!!

# 160
Майчета, които сте раждали... искам да попитам освен епидурална упойка, има ли, съществуват ли и използват ли се други упойки, освен тази????

# 161
Майчета, които сте раждали... искам да попитам освен епидурална упойка, има ли, съществуват ли и използват ли се други упойки, освен тази????

Има и спинална, има и пълна (но не за нормално раждане).
Какви "други" те интересуват?
  Thinking

# 162
  • София

А има и местни. Бусколизинче, лидокаинче, това-онова. На мен ми слагаха.

# 163

А има и местни. Бусколизинче, лидокаинче, това-онова. На мен ми слагаха.

Те не са точно упойки, Дилянке.
Това са просто обезболяващи.

# 164
Добре де епидурална и спинална не е ли едно и също - и двете са в гръбнака, или се бъркам? newsm78
За нормално раждане си питам какви са масовите използвани, понеже имам изкривяване на гръбнака, аа бях чела в списание 9 месеца, че може да се появи проблем, заатова питам.. Искам да си раждам нормално, но ако не мога да изтърпя на болките и ако поискам упойка, каква биха ми предложили друга освен тази в гръбнака?
А за секциото - само тази в гръбнака ли се използва?
Чувам, че пълната упойка, която пак незнам каква е - венозна ли е, каква е.. вече не я ползват.
Местната каква е - замръзват ли по някакъв начин, маска на устата ли ти слагат, венозна ли е? newsm78

Общи условия

Активация на акаунт