Да избера ли нормално раждане без упойка?

• 35 740
  • 411
  •   1
Отговори
# 195
  • София
какво тогава...тогава пак си е вагинално.
аз съм раждала само с окситоцин, не е приятно, бих предпочела без...но със сигурност не бих си добавила епидурала към екстрите.
а естественото раждане без упойки, окситоцин и епизиотомия в развитите човешки общества е доста често срещан...даже най-често срещаният.

# 196
  • София
а естественото раждане без упойки, окситоцин и епизиотомия
Това успях да постигна при второто си раждане.
При първото пак беше така, само че там имах вътрешни разкъсвания и ме шиха.

# 197
Понеже авторката пита дали да избере такова раждане, а ние малко се отплеснахме, та дали да й кажем поне към какво да се стреми и какво да иска?  Thinking

# 198
  • София
то малко остава проблема, че и да си го искаш, пак често ти го отказват  все още....

# 199
то малко остава проблема, че и да си го искаш, пак често ти го отказват  все още....

Е, така де, за това казах, че трябва да си малко по- упорит и да намериш точния човек, при когото да родиш.  Wink

# 200
Ами може да я насочите към конкретни имена. Лекари, склонни да чуят желанията й. Нали авторката е от София, ако не се бъркам...

# 201
Ами може да я насочите към конкретни имена. Лекари, склонни да чуят желанията й. Нали авторката е от София, ако не се бъркам...

Акушерки, ако питаш мен...  Whistling

# 202

Акушерки, ако питаш мен...  Whistling

Може. В моя случай резултат даде уговорката с лекар. Той каза на акушерките какво да не ми правят.  Laughing Но ако не й се плаща за лекар, може с акушерка. Само че рискува накрая да й помрачат хубавото раждане(каквото й пожелавам), като дойде лекарят да отчете дейност и да закърпи, каквото/ако трябва.

# 203
Но ако не й се плаща за лекар, може с акушерка. Само че рискува накрая да й помрачат хубавото раждане(каквото й пожелавам), като дойде лекарят да отчете дейност и да закърпи, каквото/ако трябва.

Е, какво значи "ако не й се плаща за лекар"?
Че нали пак ще плати, само че за акушерка?
И това за помрачаването изобщо не е вярно.
Моето "помрачено" раждане пък беше точно това, в което си платих за лекар.

# 204
Разбира се, Джуличка, възможни са всички варианти. Имам предвид, че за акушерка се плаща обикновенно по-малко.
А когато някои лекари на смяна разберат за такава уговорка, действат грубичко. Разбира се, това е само един от възможните сценарии.

# 205
Охххх, абе много е сложно да седнем да го мислим. Никога няма гаранция как ще се случи нещо. Ами, да й препоръчам докторката, при която аз раждах.... Ама, ако остане недоволна. Всеки си има критерии, представи и т.н. Може въпросната докторка да е в мензис (образно казано), когато й се обади, или когато тръгне да ражда.... Всичко е до късмеееет, най-вече. Че аз първият път като родих, никой не познавах в Майчин дом. Разликата с платеното ми раждане не беше никаква. Държаха се страхотно, внимателни бяха, 10 пъти ме разглеждаха с ехографа след това да не е останало парченце от плацентата... Без да бях дала и левче на никой. Сега, обаче, като си бях платила за докторката, след като родих, заши ме и се разбрахме да се видим като ме качат в стаята, ме подминаваха като малка гара в мига, в който тя излезе от залата.... Така, че - сложно е...  Laughing

# 206
Разбира се, Джуличка, възможни са всички варианти. Имам предвид, че за акушерка се плаща обикновенно по-малко.
А когато някои лекари на смяна разберат за такава уговорка, действат грубичко. Разбира се, това е само един от възможните сценарии.

Аз платих една и съща сума.
И да ти кажа честно, отношението към мен (когато бях платила за лекар) беше много неприятно.  Crossing Arms
Гледаха ме някак накриво и чувах шушуканията: "Абе, това е протежето на еди кой си".  Tired
А пък когато си платих за акушерка, отношението беше страхотно ( и двата пъти!), и то от всички.
Така че, според мен всеки си гледа от неговата камбанария.
И няма как да знаем дали това, което се е случило на мен ще се случи и на теб, и обратното.
  Peace

# 207
Аз раждах без упойки. И пак така бих родила. А това какво избереш няма значение, важното е да си спокойна и сигурна в избора си.
Лека бременност и прекрасно бебенце!

# 208
Най-добре е без упойка, след това се възстановяваш доста по-бързо. Аз съм доста плашлива към разни медицински интервенции, но като прочетох доста за упойките, стигнах до извода, че раждане без упойка е единствения вариант, като за мен. Е, разбира се, ако се наложи секцио на някоя жена, няма как да мине без упойка... А и ако трябва да те шият , след раждане, пак не виждам, как ще стане без упойка за шевовете. Но епидурална и т.н. - НЕ, категорично не! Peace

# 209
В България лично на мен ми е изопачена идеята някак си за "нормално раждане".
Нищо нормално не виждам в това всяка 5-та да завършва с епизиотомия и на всички да се хакат системи с окситоцин.

Общи условия

Активация на акаунт