Косопадът

• 110 113
  • 749
  •   1
Отговори
# 120
Аз лично не познавам жена, която да не е имала косопад след раждането и за мен това е нещо съвсем нормално.
Да, косата е важна, да проблемът не бива да бъде пренебрегван, но здравето на бременната, бебето и на кърмещата е много по-важно от буната и красива коса.
На пазара има какво ли не и човек може да се сдобие с всякакви таблетки, лосиончета и шампоанчета, но не всичко е безвредно за тази група от хора (бременни и кърмещи).

# 121
След първото раждане не помня да е било чак такова чудо. Иначе косата ми капеше още преди да забременея втория път, но сега стана просто страшно. Но сте прави, забравям тези капсули. Ще мисля други методи да се справя с проблема..

# 122
  • в 1001-та нощ
преди бременността е бил сезонния косопад, сега пак е той; обикновено отминава за 5-6 седмици (ако е само това)
косопадът след раждане обичайно започва до 3-4 месеца след раждането

ползвай противокосопадния шампоан на виши - деркос - червения, също по-нататък и ампулите към него и ще се повлияе добре

за капсулите - можеш да се консултираш с педиатъра - макар, че ако не е запознат с този тип препарати -  ще се въздържи от оценка ...или дерматолог - повечето, като чуят кърмене - съветват да се поизчака, защото никой не знае - да не стане реакция - все пак и твоят организъм е изтощен ... макар, че капсулите съдържат аминокиселини, които би следвало да се синтезират в организма, както и витамини .... мед, цинк, желязо Wink)) все пак не са отрова - а можеш да съпоставиш дневната доза със съдържимото във витамини за бременни  Hug

# 123
  • В полите на Пирин планина
Има специални витамини за бременни и кърмачки, които според мен ще бъдат по-добър избор.

# 124
  • в 1001-та нощ
повечето витамини от тази категория са за бременни, аз за кърмещи не съм виждала, а питах много

въпреки, че дори дозите - през различните трместри са различни и дори в първия - се препоръчва нищо да не се пие .....

тези витамини няма да й помогнат особено за косата, според мен; но да си ги пие, ако ще се почувства по-спокойна

не мен и през бременността ми идваха небалансирани и при кърменето също - затова ги спрях (странични реакции и недостиг на опр. вещества), въпреки, че опитах няколко типа

# 125
Не съм специалист по това какво конкретно е нужно за косата  като добавки/витамини, но си спомням, че в Кърмаческия често се коментираше възможността да се пие от този тип витамини - например - http://jamieson.bg/bg/product/12. Какво точно съдържание е нужно, за да са ефективни за косата и най-вече за физиологичния косопад след бремнност и раждане?

# 126
  • в 1001-та нощ
на мен точно тези ми понасяха най-добре (докато бях бременна) в комбинация с 3 омегите (имаше ги в комплект и отделно)

аминокиселините метионин, цистеин ... при наличие на достатъчно цинк спомагат за образуване на кератин; при синтезът им се образува таурин и в някои препарати са включени така
другите витамини Е, А, биотин, РР

общо взето идеята на таблетките е към скалпа да достигат достатъчно вещества за образуване на кератин и за поддръжка на средата в добро състояние (кожата на главата, в която са космените луковици)

локално с лосиони/ ампули се действа блокиращо на ензима, който отговаря за превтъщането на тестостерона в дехидротестостерон, което води до фиброза на космения фоликул
също може да се действа и с такива, които стимулират растежа, подобряват кръвоснабдяването
обширна е темата

а освен това при бременност - пролактинът влиза в играта и всички хормони са в разни нива, различни от обичайните в живота на една некърмеща жена; така, че никой не може да каже кой хормон кога и как ще мръдне

ти предполагам знаеш, че дори преди, по време и след кърмене (един конкретен акт на кърмене) хормоналните нива са различни....

затова .... няма еднозначна рецепта ... естествено, че е по-добре малкото да се храни, но витамините за бременни - няма да повлияят на косопада след раждането - който  е основно то срес и хормони, но кои как и колко  Hug

специално във Фитовал - виждам аминокиселини и вит.А, биотин, цинк, мед, желязо и не мисля, че някое от тях е опасно, но не  й казвам да ги пие; тя може да си провери дозите и да ги съпостави с едни витамини, които е пила

# 127
Ако смятате, че лекарят ви е некомпетентен или не ви взема на сериозно и не ви обръща достатъчно внимание, го сменете!
Но не се доверявайте на форуми, съседки, приятелки, когато става въпрос за вашето здраве или здравето на бебето ви.

# 128
a.l.e.n.a мерси  Hug

Попитах от интерес, иначе този период /по-скоро два такива периода / премина вече  Grinning Косопадът след раждане е хормонално обусловен и ако е само това - той отшумява самостоятелно. Нищо не пречи да се ползват подходящи продукти за намаляването му естествено.

# 129
  • в 1001-та нощ
да, така е - не стигат хормоните ами и стрес - голям, недоспиване ....
и аз в точно първите три месеца - нищо не правех, някак изобщо не ми беше до това, знаех какво предстои - косопадът, но някак г бях приела, но когато наистина се появи със страшна сила си докарваш вторичен стрес ....направо си в паника...не стига, че като жена си се забравила "грубо казано", ами и още да погрозняваш....

аз реално погледнато си правех обичайната поддръжка - като преди - козметик, маникюр, педикюр - видимо - няма разлика в мен преди и след, но съзнанието ми вече беше повече на майка, а не на жена....

и така - като се появи косопадът - реших, че така и така се е случило - по-добре да го приема и да не се терзая, за да съм спокойна и го изпратя с усмивка  Hug
в добавка си казах, че и косата има нужда да се обнови, макар сега да си мисля, че е малко излишно, но ...карай...

при мен продължи около 2 месеца, съвпадна и съ ссезонния косопад, който при мен се изявява сериозно...сега не пада коса, но много падна и обмислям да се върна към късата коса, вероятно напролет, когато малките поникнали косъмчета поизрастнат - започнаха по контурите на скалпа, сега и навътре

и  newsm78 мисля си - ако планирам втора бременност след 2г. (ако дай-боже стане) ...защо да пускам пак коса, като ще падне ....ако ще се прави дълга коса - да е след втората евентуална бременност - но тук по-добре да не предполагам, защото и не разполагам  Hug

# 130
Алена, от какво пораснаха тези малки косъмчета, омотах се от четене вече, тотално се обърках, моля те дай пак наготово Embarassed

# 131
След първата бремнност косопадът ми беше ужасен. Отпред на темето главата ми прозираше  ooooh! Косата ми се изправи и стана на клечки, а иначе е чуплива Нужно ми беше поне година, за да я приведа във вид. Подстригах се по-късо, като начало и се захванах сериозно с домашни маски. От тогава съм и почитателка на другата тема за косата в Красива мама  Grinning
След втората бременност почти не съм имала косопад. Свързвам го с редовните грижи, но може и да е случайност.

# 132
A.l.e.n.k.a.    Simple Smileслециални поздрави за теб Hug

Голяма борба е с този косопад,а що разходи за скъпи мазила......направо ужас е.Убедих се,че ефекта от всяко нещо е временен,или и аз незнам-взимам нещо ползвам го 2-3 -4 пъти,няма ефект,взимам второ и се въртях в един порочен кръг.А то си трябва време-поне 2-3 месеца да се ползва нещо за да се види ефекта му,ама аз  май нямам такова търпение като виждам как на ден падат не 100 а 1000 косъма.

# 133
  • София
a.l.e.n.a - как се разбира кои ампули или лосиони действат блокиращо на ензима, който отговаря за превръщането на тестостерона в дехидротестостерон....?

# 134
  • в 1001-та нощ
Алена, от какво пораснаха тези малки косъмчета, омотах се от четене вече, тотално се обърках, моля те дай пак наготово Embarassed
когато поникнаха косъмчетата - тъкмо приключвах с едни противокосопадни ампули на Еva Professional, за които бях чувала, че правят чудеса - не се продават в магазини и аптеки, но можеш да си ги купиш от дистрибутора - ще ти е дори по-евтино - без надценка от салон

не мога да кажа, че е било от тях, но се появиха след тяхното ползване;

Lady Brinne, аз 1-2 години си убивах косата с изрусяване (прекалено)....но в тази тема потъваш без да се усетиш и като се събудиш ... Sick #Crazy - но тогава косъмът се късаше....от както се помня живея в голям стрес ..... живот ...но през 2009 г имах и повече от обичайното...докато ме изследваха да търсят какво ли не ... последваха няколко не леки операции - още стрес и упойки (действат косопадно) и получих косопад лятото на 2009г, после тъкмо се закрепих и тръгна сезонния косопад...една катастрофа ...още стрес ...а вече бях бременна
през бременността косата ми се закрепи - от онзи косопад след операции не съм спирала грижите ....

около 3 месеца след раждането се започна яко косопад – за около 2 месеца – съвпадна със сезонния – затова не съм сигурна само от раждането ли е, но щетите са големи – мисля, че никога не съм имала толкова малко коса

при мен фризьорите казват, че най-силно олесяване зад ушите и по темето, то отгоре и аз виждам, сега се запълни с коса, но още нямат дължина за обем; но май обичайно е по тези места – и преди беше така

и за мен грижите - за напред ще са - докато имам сили  Hug

като се има предвид, че въпреки грижите – косопад се появи – мисля, че при втората ти бременност си била щастливка Peace

dididv - така е...много пъти го казах вече и пак ще кажа ...от започване на косопада в скалпа - от умирането на косъма - до падането му - минават няколко месеца - и ние разбираме, че има проблем - късно .... затова и да се вземат мерки веднага - поне още няколко месеца - ще продължат да падат вече умрелите косми .....дори да тръгнат нови - каквото е умряло ще пада
но е хубаво да се вземат мерки - за да тръгне нов растеж  Peace и се иска постоянство

важно е не само да се блокира косопада, но и да се провокира нов растеж  Peace и да се ползват правилните средства

mila71, това са препарати със съдържанние на аминексил - вещество запазена марка на концерна Лореал, който включва много марки (лореал, редкен, керастаз, виши) и се влага в противокосопадните продукти на концерна

т.е. - горе изброените марки предлагат ампули, спрейове...шампоани с това вещество; други марки може да имат нещо подобно с друго име, но не съм изследвала задълбочено - не ми е било нужно

най-ефективно е да ползваш ампулите - защото са концентрат, ако искаш ползва и шампоан, но само шампоан е неефективно  Peace

най-достъпни са на Виши - защото ги има навсякъде (по аптеките) - ампулите против косопад (за жени) и червеният деркос шампоан енергизиращ  Peace

ампулите на Лакме са с прокапил - това вещество удължава живота на косъма и не е за подценяване -  животът на косъма варира между 2 и 8 години, като средно е 4 години....ако животът се скъсява - пада повече коса и видимо оредява - някак и незабележимо .... е този пркапил - стимулира расежа и по-дългия живот на косъма  Peace

аз именно сле дкато големи светила ми говореха врели некипели - започнах да чета ...имам още мого интересни теми по въпроса, които не съм проучила, но .... предстои  Peace

Общи условия

Активация на акаунт