Ти какво сготви? Снимай, покажи! - 78-ма тема

  • 159 485
  • 742
  •   1
Отговори
# 120
  • Благоевград
  • Мнения: 3 637
Страхотни сте, момичета! Поздравления за прекрасните неща, които приготвяте! Ще мина през всички да си взема от всичко по малко  Heart Eyes

Снощната ни вечеря:
- пилешка пържолка, варени картофи с майонеза и кисели краставички

Хубав ден на всички!

# 121
  • Мнения: 11 743
Сирена пита - селска, добруджанска закуска. Сложих рецептата в темата ми 'Моите манджи', линк в подписа ми.


# 122
  • Мнения: 132
Мале, Леля Ог прекрасна торта. Не мога да и се нагледам. Поздравявам те Simple Smile

# 123
  • от точка К до точка С и обратно
  • Мнения: 150
Винце, пеп-4о, Деликейт, Силвити, Леля Ог, благодаря за похвалата.  BlushКолкото и голямо да беше, не остана парченце да почерпя Леля ОгWink Силвити, аз промених малко плънката - това червеничкото са моркови на кубчета. Simple Smile
Вив Мив, страхотно меню си представила! Peace ahasver внасяш чудесно настроение с твоя рататуй!
Бенита, Винце, Деликейт, ЗИЧЕ, ФАМА, нано, пина, много апетитни печива!  chef
А тортите на Анук и Леля Ог са поредните кулинарни вълшебства!  bouquet
При нас:
Карфиол с бешамел                                                                                   Ябълков сладкиш с бисквити    и едно неснимано свинско със зеле

# 124
  • Мнения: 847
Благодаря ти, Jorjeta .  bouquet Ето и рецептата:
3 яйца
1,5 ч.ч. захар (1 ч.ч. за който предпочита да не е много сладък сладкишът)
1/2 ч.ч. олио (аз слагам по-малко)
2,5 ч.ч. брашно
1 ч.л. сода
1/4 ч.л. лимонена киселина
канела на вкус (може и ванилия по желание)
5 средно големи ябълки (броят им може да варира в зависимост от големината им или лични предпочитания)

Разбиват се яйцата и захарта. Добавя се олиото. Накрая се добавя брашното, заедно със содата, лимонтозуто и канелата. Всичко дотук се разбива с миксер, общо за 5-6 мин. Накрая се прибавят почистените и обелени ябълки, нарязани на кубчета, разбърква се и се изсипва във форма за печене. След изпичане се поръсва с пудра захар.

П.П. Не мога да пропусна да изразя възхищението си от тортата на леля Ог, отново!   bouquet И торта в нейния случай както винаги ми звучи някакси слабо!!!

# 125
  • Мнения: 3 674

Винце,моля те дай рецептата за шоколадовия мус Praynig


Заповядай  Hug

За шоколадовия мус...

ПРОДУКТИ
200 г черен шоколад (със 75-80% какао)
200 г течна  сметана
50 g захар

3-4 амаретти

Начин на приготвяне

Разтопете на водна баня шоколада. Разбийте на сняг заедно захарта  и сметаната. Прибавете внимателно шоколада към разбитата сметана, с помощта на дървена лъжица, бъркайки бавно до получаване на хомогенна смес. Сложете муса в коктейлни чаши (или друг съд, в който ще го поднесете) и поръсете със счукани амаретти. Оставете го в хладилника поне един час преди да сервирате.

Аз амареттите ги пропуснах... Laughing

За лимоновото фромаж / пудинг/

200 мл течна сметана
50 гр захар
сока на 1 лимон
1 ч.л. настъргана кора от лимон

Разбиваш сметаната, добавяш захарта. Добавяш настърганата кора и лимоновия сок. Може да се добави малко желатин или стабилизатор за фиксиране на сметана.  Peace




Pety
, благодаря ти за рецептата!   bouquet Тази вскусотия обезателно ще се пробва... или тази, или другата седмица!  Heart Eyes

Хубав ден на  всички!  Hug Тичам по задачки....



Последна редакция: ср, 24 ное 2010, 21:53 от Винце

# 126
# 127
  • град-държава
  • Мнения: 5 863
Вълшебни ябълки...  bouquet

От мен за обяд, по рецепта от ноемврийския Good Food -  "Бьоф  Строганов"...само, че с аспержи и сушени манатарки.
   

Хубав ден на всички.   bouquet

# 128
  • Мнения: X
vanillla,Гуинет,Винце,радват ме комплиментите ви!    bouquet
vanillla,много нежни на вид и на цвят целувки показваш! Peace
Кафенце,на тази вечеря с отбрани сирена й ходи едно винце и-де-ал-но newsm24!
Гуинет- рулото, кремчето и сладкиша са неустоими,!Елица-много нежна торта!Деликате-взех си парче браунис-чуден ти е станал!Famma,крадвам си идеята за орехчетата в бутерките при следващото им правене у нас! Peace
Леля Ог-отново оригинална торта ни показваш! Hug

# 129
  • Мнения: 22 867

Леля Ог, много красива торта, свекървата сигурно е била очарована!  bouquet
naieli19, много вкусотии в чинии, а питките са чудни!   bouquet
Apr, много пухкав сладкиш! Heart Eyes   bouquet
pina, сигурно е вкусна тая добруджанска закуска, ще трябва да се изпробва! Heart Eyes   bouquet

Вкъщи пилешка супа с чеснови хлебчета,




снощните пиле и картофи рециклирани във вкусна запеканка със заливката на Мастърчето, Grinning



и разкошен пухкав сладкиш с ябълки и круши.




 

# 130
  • Варна
  • Мнения: 3 418
Apr, благодаря ти много   bouquet  още в неделя ще се постарая да го пробвам...много ми хареса  Heart Eyes

# 131
  • Мнения: 1 798
При нас - Телешко с картофи

Крем супа от тиква



labrex,разкошно меню.  bouquet
лулу,ще ги сънувам тези ябълки. Crazy
Гуинет,Винце,Леля Ог,ahasver ,иланг-иланг,,всичко е много вкусно и красиво!  bouquet

# 132
  • Мнения: 25
Боб със зеле и кекс с ябълки за десерт[/img]

# 133
  • Мнения: 165
Здравейте, момичета, напълнили сте страниците с вкусотии  Simple Smile
пеп-4о, Гуинет, леля Ог, благодаря ви   bouquet
Бенита, ето и рецептите:
за маслените сладки - 1 жълтък, 100 грама масло, 2-3 с.л. пудра захар и 1 ч.ч. брашно, омесваш и после на фигурки. Печеш на 180 градуса. Топли поръсваш с пудра захар.
Целувките - 1 белтък с 1ч.ч. пудра захар, ванилия, може и лимонов сок, се разбиват и шприцоваш в тава с хартия, аз сложих отдолу и по 1 орехче. Пудрата ми захар е била кофти и за това ми се разляха така, но вкуса си е супер. Печеш на по-слаба фурна, около 130. Ванилла ми беше подстрекателка за тях  Wink
Апр, Гуинет, страхотни сладкиши   chef
Лабрекс, много вкусно при теб   bouquet Може ли рецепта за хлебчетата?
Лулу, много красиви ябълки   bouquet
Анук, ябълковата торта наистна навява Коледни мисли   bouquet
Леля Ог, много нежна, красива и изпипана торта  bouquet
Лека вечер!

# 134
  • Мнения: 22 867
Лабрекс, много вкусно при теб   bouquet Може ли рецепта за хлебчетата?

viv-miv,благодаря! Хлебчетата са лесна работа - замесва се тесто от топла вода, сол, захар, мая и брашно, най обикновено тесто с мая. Втасва, намесва се, дели се на части, от които се оформят/разточват овали. Отделно се смесват размекнато краве масло с пресован чесън и зелени подправки по желание. Аз слагам копър, джоджен, черен пипер, чубрица, може и наситнени листа от пресен лук. Взема се от сместа, хубаво се намазват овалите, ако маслото е много разтопено, добре е да се остави малко да стегне и тогава тестените овали се навиват на рулца, не стегнато. Пак втасват и се пекат на 170-180 град до зачервяване отгоре. Отдолу и отгоре става хрупкава коричка, вътре са меки, със супа са чудесни.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт