Ти какво сготви? Снимай, покажи! - 78-ма тема

• 159 481
  • 742
  •   1
Отговори
# 75
Елице, я дай рецептата за тоя сладкиш насам, че много сочен ми изглежда и вкусен  Crazy. Май има сладко от сливи  newsm78, със смокиново дали ще стане?

# 76
Може ли рецепта за картофеното пюре, че не я намирам Embarassed

картофеното пюре, или картофеното руло  newsm78 не че второто не е от първото  Wink

Гуинет, приех ги  Hug страхотно си го направила   bouquet
Винце, Кафенце, такава вечеря и аз ядвам  Laughing ама след сряда, да довършим неделните манджи.
Елица-сестрица, чудесна торта си направила   bouquet

# 77
Мариета сладкиша е страшно сочен, вкусен и ароматен.
Рецептата е следната

150 гр. меко масло
2 яйца
175 гр захар (по рецепта е golden caster sugar  ама и с обикновена ще стане)
175 гр самонабухващо брашно
90 гр прясно мляко
225 гр боровинки

За сиропа
4 страстни плода (passion fruit)
115 гр пудра захар

Загряваме фурната на 190 градуса и застиламе тавичката (около 23 см) с хартия за печене.В купа разбъркваме маслото, яйцата и захарта до хомогенна смес.Добавяме пресятото брашно и разбъркваме.Към сместа добавямв млякото, кората на един лимон и 175 гр боровинки.Изсипваме в тавичката и разпределяме равномерно.Печем за около 25-30 мин.Изваждаме от фурната и го оставяме да се охлади в тавичката.М/увременно правим сиропа като претриваме семената на плодовете през цедка.Изсипваме сиропа в малка касерола, добавяме пудрата захар и загряваме, като бъркаме непрекъснато, докато се разтопи напълно захарта.
Студения сладкиш набучваме леко с вилица и заливаме със сиропа, като го разпределяме равномерно.Оставяме да изстине напълно и режем във форми по желание, гарнираме с пресни боровинки

Това е оригиналната рецепта от една книга, която си купих наскоро.Предполагам, че някои от продуктите могат да се заменят ако ги нямате под ръка.

Мерси пеп-4o .Аз не съм много доволна от резултата, ама толкова набързо я правих (върнахме се от България на 26-ти, а сватбата беше на 28-ми, пък и багажи имах да оправям....... ooooh!)

# 78
  • град-държава
Ммммм, много вкуснотийки сте показали момичета...  bouquet

Останаха ми очите в шоколадовото суфле на Денерис , доматите с булгур на лулу! също много апетитно изглеждат.
На labrex пълнената тика е умопомрачителна, а "сготвеното" на Kafenceto и Винце , ми е любимо.  bouquet

От мен Рататуй с моцарела и печено пиле.

Хубав ден на всички.

# 79
  • София
Ох, момичета, нямам думи колко вкусно изглеждат всички ваши произведения. Вече не помня от колко време разглеждам форума назад и само въздишам, оф, оф
От мене: шишчета с кренвирши и пържени картофи

запеканка с броколи и карфиол

кифлички с кисели краставички, салам и доматено пюре

и сметаново кремче с плодове за десерт

# 80
  bouquet Браво на всички отново:)

от мен днес солени мъфини - СТРАХОТНИ СА  bowuu
от http://dimitranas.blogspot.com/2009/04/blog-post_7529.html

курабийки:)

# 81

ahasver, като късче лято е тоя рататуй, красавец! Heart Eyes Crazy  bouquet

Вкъщи чесново пиле с картошка, печено в плик.

# 82
ahasver , рататуйа изглежда разкошно. Би ли споделила какви подправки му слагаш? В оригинала има чесън, майоран & босилек или дафинов лист & мащерка... но освен чесъна и босилекът, другото не го обичам. Гледам си сложила магданоз, какво друго?

# 83
  • Варна
От вкусно по вкусно   newsm51
Мадла може ли рецептата за сметановото кремче
и Бенита за курабииките
а Деликате голяма си подстрекателка с това спаначено чудо
и за вечеря салатка,пържолки с гъби и печени ябълки с мед и канела.

Последна редакция: вт, 23 ное 2010, 19:13 от megansg

# 84
Спаначен браунис на Pety заразена от  Елексирчето Hug

При мен с моркови и сирене Heart Eyes
Pety,много вкусна рецепта. Hug
Леля Ог,Гуинет,Венета,labrex,Елица-сестрица,megansg,чудесни предложения.  bouquet
пеп-4о  Hug

# 85
  • град-държава
Много благодаря момичета, рататуя ми е любим и много честичко го готвя. Hug
silviti , аз босилек не обичам, затова го пропускам. Слагам сух риган и мащерка, чесън също си слагам, дафинов лист понякога да - понякога не, но след като е готов доматения сос го вадя преди печенето.

# 86
  • сред люляците
Здравейте!
При мен отново е само постно ястие. Ориз с праз и маслини.

А да ви попитам - някой да знае постна рецепта за сладки кифлички?

# 87
Цитат
А да ви попитам - някой да знае постна рецепта за сладки кифлички?
Илианка просто правиш тесто от вода ,брашно,мая(не знам като постиш дали използваш),захар и олио.Последните кифлички  така ги направих.

Пюр Елексир и Деликейт радвам се ,че ви е харесал спаначения браунис.  bouquet

# 88
  • varna
Delicate,слагаш ли картофи в спаначения брауниз/Поздравления,изглежда страхотно!  bouquet

# 89
Delicate,слагаш ли картофи в спаначения брауниз/Поздравления,изглежда страхотно!  bouquet
Благодаря  bouquet
Не съм слагала картофи.
Аз си спазвах рецептата на Петя,само замених чушката с морков и сирене.

Общи условия

Активация на акаунт