Витамини и хранителни добавки за мама-кърмачка

• 2 347
  • 18
  •   1
Отговори
  • Варненско мишле
Моля,споделете пили ли сте витам. или хранит.добавки ,докато кърмите и от кои сте доволни.
Защото сезона е такъв,че ми се струва храната вече не ни е достатъчно разнообразна.Аз кърмя 1 год. и 2 мес. и вече се чувствам доста изтощена(безсъние,ангажименти...знаете).
Знам , че на пазара има голямо разнообразие, но нека кажат момичетата с опит... Naughty

# 1
аз съм взимала Центрум матерна. Според мен най-добре хапвай повече плодове, зеленчуци и ще си  набавяш необходимите витамини по естествен начин.

# 2
Бирена мая - има всичко необходимо и е естествена.

# 3
Аз като бях бременна пиех Pregnacare и ми препоръчаха на същата марка витамини за кърмачки - били мн хубави.
Ако съдя по тези за бременни - то би трябвало да са добри Peace

# 4
Бирена мая   Peaceи Калмацин около цикъла, че леко ми намаля кърмата около цикъл

само не се притеснявай за напълняване от бирената мая- аз отслабнах, всичко е до организъм,

но мнай-добре е да се храниш здравословно и пълноценно  Hug

# 5
аз съм взимала Центрум матерна. Според мен най-добре хапвай повече плодове, зеленчуци и ще си  набавяш необходимите витамини по естествен начин.
Плодове много не обичам но се насилвах да хапвам.Салатите ги приемах в промишлени количества.Доста сурови ядки хапвах също.А комплекс от витамини на пазара бол.Аз пиех Центрум и на Адитива мултивитамини с минерали.

# 6
Аз също пия Pregnacare и съм много доволна. Единственият им недостатък е, че са много големи по размер Simple Smile

# 7
ох и аз не обичам плодове особено! това си е голям проблем. Добре че покрай детето дояждам  bowuu

# 8
Аз пия Пренатал. В аптеката ми казаха (пък и на самата опаковка си пише), че са за бременност и кърмене  Peace

# 9
А тази бирена мая в каква форма се продава и къде  newsm78

# 10
Бирената мая е под формата на хапченца и можеш да си я набавиш от аптеката  Wink. И казваш точно това - бирена мая.

# 11
Аз мога да споделя че докато бременеех и после докато кърмих (1г 2м) взимах хранителни добавки, но не тези които ми предписа доктора (матерна- много химия има в тях) пиех Life Pac Junior  детенце ми стана на 2години и започнах и на нея да и давам и до ден днешен и давам на нея да ги пие и не боледува много а аз имах страхотна кожа и коса докато ги пиех и не ми пукаше с какво се храня
 Скоро попаднах в интернет на разни добавки защото около мен има 2 млади мами с мишленца на 2седм. и на 45дни Simple Smile много са им сладки ама не знам сезонно ли е заради скапаното време раждането и един куп неща се порових из нета и си харесах една статия 
http://rigano.bg/5-dejstviya-na-omega-3-sreshtu-depresiyata.html
моето мнение е че всякакви витамини да се пият пак е добре но няма по добро от здравословното и качественно хранене Simple Smile

# 12
  • София
Аз съм на Пренатал + Калмацин. Последния препарат - защото към 7-мия месец на кърменето изведнъж почнаха да ми се чупят ноктите. Буквално за 2-3 дни всичките "изгърмяха".

# 13
И аз имам същият проблем.Колкото и разнообразно да се храня,с каквито и плодове и зеленчуци,те просто не са истински,за да ми доставят това,от което имам нужда.
На доста места срещам вит. на Пренатал,като мно хубави,някой да има впечатления?
За бирената мая също съм чувала,пила съм я по други поводи,но при мен нямаше особенно подобрение.
Ужасно ми пада косата,вече 3-ти месец,кожата ми е една сива и уморена,аз се усещам ужасно отпаднала,а не съм чак толкова недоспала.........,явно имам нужда от подсилване,а й предвид сезона....

# 14
zdr.az sam mnogo obezpokoena,zashtoto sled kato rodih priemah po 6 kapsulki vitamin A za vazstanovqvane ot operaciata i v sashtoto vreme karmiq moeto bebe!!!!!neznam dali ne sam mu navredila po tozi nachin!!!ako znaete neshto molq komentiraite!!!BLAGODARIQ

Общи условия

Активация на акаунт