Паразити по домашните растения - помощ!

• 1 968
  • 6
  •   1
Отговори
здравейте, надявам се темата да не е неподходяща за този форум но ми трябва съвет от домакини които си падат по цветята. Имам фикус бенджамин, доста голям, и отскоро май са го нападнали паразити. Едни такива бели мъхести неща му се появяват по клонките. Някой има ли представа какво е това и как да го боря?
Ето снимка, доколкото успях да фокусирам:

# 1
  • Точно където трябва
 Има подфорум, в който вероятно ще ти отговорят http://www.bg-mamma.com/index.php?board=52.0 Потърси темите за растения.

# 2
  • София
Не мога хубаво да го видя, но мисля, че е паяжинообразуващ акар. Третирала съм растенията с Натуреле Дурсбан, но ако го използваш, трябва да имаш предвид, че е токсичен и е от тежката артилерия. Купувала съм го от Бриколаж.
Ако е в по-ранна фаза, можеш да използваш Детрал. Продава се дори по големите хипермаркети - Била, Метро, Бриколаж.
Колкото по-рано започнеш да третираш растението, толкова по-добре. 

# 3
Занасяш малко от мъхчето в най близката агроаптека.Има капки срещу всичко от 5 до 15 лв.Ще ти кажат колко да разредиш.Готовия разтвор сипваш в шише от препарат за прозорци.Изкарваш всички растения на стълбите или на балкона и ги напръскваш обилно.Седмица по-късно повтаряш процедурата.Хубаво е да не ги прибираш същия ден в стая дето се спи.Успех.

# 4
Здравейте как да се преборя с тези белите. Държа растенията на проветливо, не ги преполивам, от както се появиха ги пръскам със сапунена вода. Много са упорити и се прехвърлят на съседните цветя.

# 5
Бих се лишила от тази хризантема. Наистина са много упорити.

# 6
Искам да се опитам да го оправя понеже и новите ми хващат такива. Трябва да има как да ги преборя.

Общи условия

Активация на акаунт