Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Как мога да постигна гланциране на косата у дома?
Какви са препоръките за избор на окислител при боядисване на косата?
Какви са основните стъпки в процеса на боядисване на косата?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Как мога да постигна гланциране на косата у дома?
-
Какви са препоръките за избор на окислител при боядисване на косата?
При избора на окислител за боядисване на коса се препоръчва използването на 6% окислител за изсветляване с 1-2 тона, 9% за изсветляване с 3-4 тона и 12% за високостепенна изрусяване. Освен това се препоръчва използването на по-слаб окислител върху вече боядисаните кичури, за да се запази здравината на косъма.
-
Какви са основните стъпки в процеса на боядисване на косата?
-
Какви са препоръките за боядисване на косата, особено като се има предвид степента на побеляваща коса?
-
Какви са основните цветови коректори и тяхното приложение при боядисване на косата?
Аз ще се боядисвам утре, но няма да е с нещо ново. Отново ще се правя със същата боя, която вече от половин година си я използвам и съм страшно доволна. Единствено се чудя сега какъв тониращ шампоан да си взема - отново на Престиж или на Сери
, правила съм какво ли не, връзване с ластик, кристали, маски, балсами, но ефекта беше временен, на сутринта промяна нямаше. Докато не открих ефекта на стимуланта върху косата ми. Преди съм мислела, че омазнява и затова не съм го ползвала, но сега установявам, че човек остава с това впечатление защото не го нанася правилно. От престой 2-3 часа ефекта не е добър! Стоя общо 12 часа понякога повече, като може би 2-3 часа стоя с кърпа, преди да си легна я свалям и на сутринта мия. Сега ефекта. Както казах съсухвянето на краищата. На следващият ден (след миенето), като стана, косата ми е гладка, мека, лъскава, страхотна! До момента съм употребила 1 опаковка и 3 нанасяния, а косата ми видимо стана по-плътна, косъмът се удебели, стана адски бляскава, мека на допир, в цвета сякаш има дълбочина... Преди около седмица се боядисвах и забелязах страшно много мъхчета! Имах страхотен косопад и той спря! Незнам, изключително доволна съм и смело мога да кажа че обожавам косата си така! Нещо друго, когато се намажа със стимуланта и сложа плик, заглеждам се в косъма (правя това в банята където светлината е мн силна, мн близо до огледалото) и виждам ефекта, сякаш виждам всеки отделен косъм, преди така погледната косата беше просто коса, а сега всеки косъм се отделя. Забелязвайки това разбрах, че всъщност стимуланта с всяко нанасяне удебелява косъма и това което виждам е тъкмо този процес. Мъжът ми също ми казва че има страхорна промяна в косата ми, че е плътна.. В крайна сметка реших всички проблеми с косата си, сега единствено ползвам мек шампоан, някое и друго балсамче за да я реша лесно и да не са сухички краищата и коприна за коса, защото на следващият ден след миенето, когато косата започва да се замърсява се изсушават краищата. Нито и правя маски, нито ползвам кой знае каква козметика, откакто започнах упорити маски със стимуланта усещам косата си просто невероятна! Никога не съм имала толкова разкошна коса, дори когато бях с естественият си цвят! Затова момичета, от опит ви казвам, козметиката е просто козметика, но природата е природа!
Това е моята тайна и реших да я споделя. Незнам защо така съм останала с впечатлението, че не сте доволни от маслата

щом е пепелно - в боята трябва да има мат? нали