Фентъзи и фантастика - Тема 3

• 32 260
  • 729
  •   1
Отговори
# 210
За съжаление я четох, както и Колелото, Амбър, Землемория, Властелина на пръстените и прилежащите му истории...сега мернах, че ще има нова книга за Калан и Ричард. Това е чудесно, но чакам продълженията и на Колелото и Песента, сега и на тази  Laughing ама да пишат по-бързичко тия хора

# 211
  • ул. "Мечтание"
Някой гледал ли е филма по "Аз съм номер 4"? newsm78 (гледах реклама, ама не обърнах внимание дали се очаква или вече са го пуснали  Rolling Eyes Embarassed)

# 212
  • Разпиляна във въображението
Не. Филмът ще е по екраните на 18 февруари. И аз го чакам от доста време.

# 213
  • ул. "Мечтание"
Да споделите после как е.

# 214
·٠•●♥ LOST ♥●•٠·˙ а завършена ли е "Мечът на истината"?

Така и не стигнах до 11тата книга.
Тъй като и мен ме глождеше този въпрос- да, завършена е според автора, с книгата Изповедник, нооо има 2 самостоятелни книжки- Дългът на костите, която се явява предистория като Нова пролет към Колелото, и Законът на деветките, която пък е нещо като самостоятелна следистория, или странична история, и най- хубавото- на 19 юли излиза 1 част от новата триология, посветена на Ричард и Калан, която според автора вече не е част от Мечът на истината, а история какво се случва с тях след края на голямата война.
Иначе на мен Меъчт на истината ми хареса дори повече от Колелото, защото 1. е завършена и 2. героите разчитат най- вече на разума и съобразителността си, макар че пак са най- надарените магьосници от хиляди години насам, то е ясно, иначе никакво фентъзи няма да е , а и 3. главния герой има една любима, а не 3  Laughing . Не че не е излишно разводнена, някои от книгите като триологията за колоните на сътворението са напълно излишни, но определено е доста по-стегната от Колелото и я изчетох на един дъх. Опасявах се че ще е доста детска, но ми хареса много- има и вълшебства , и романтика Heart Eyes
Е, и сега започнах Магьосник (Сага за войната на разлома), първите няколко глави не са нещо особено, дано натам да започне да става по-добре

# 215
  • Belgium
˙·٠•●♥ LOST ♥●•٠·˙ благодаря за изчерпателния отговор  Hug

Аз бях започнала Колелото и Мечът едновременно доста отдавна, но по едно време ги зарязах и сега съм дочела Колелото до където е излязло. Мечът прекъснах към 7ма книга и сега умувам дали да го довърша. По принцип аз харесвам повече Колелото, макар че е доста разводнено на места и тези 3 любими на Ранд наистина са прекалено много. Много ми е любопитно как ще се реши този въпрос накрая  Laughing

# 216
О да, ти си стигнала до тегавата част...мини направо на триологията Лавинен огън, Призраци, Изповедник, нищо няма да пропуснеш, а Изповедник е краят на цялата поредица и си заслужава Simple Smile
Не знам как така тази триология, закоято е подписан договор и която ще излезе на 19 юли не е част от Мечът на истината, а само история за Ричард и Калан, но още по-добре- досега бяха заедно едва в 3-4 книги от 11 Simple Smile, а и то като бяха заедно във Храмът на ветровете, не бяха много щастливи  Grinning  http://www.terrygoodkind.com/theomenmachine-copyreveal.html
Та така или иначе се чака и Колелото, и Мечът на истината, и Песента...но нека, искам да има още и още за четене  

Последна редакция: вт, 15 фев 2011, 11:12 от ˙·٠•●♥ LOST ♥●•٠·˙

# 217
  • В полите на Пирин планина
Мечът на истината ми харесва много. Освен изброеното от  ˙·٠•●♥ LOST ♥●•٠·˙ бих добавила и заради неочакваните финали на повечето книги от поредицта. Казвам го в смисъл, че четеш, четеш и накрая изводът от всичко е неповторим. Аз я прочетох на един дъх буквално.

Преди 2-3 седмици прочетох "Магьосник" от Сага за войната на разлома. С напредването става много интересна. На мен ми беше много любопитна, защото четох първо Конклав на сенки, където Пъг вече е велик магьосник.

# 218
Ами аз се чудех коя от всички е първа, и започнах от Магьосник, защото ми се видя като че ли най-рано написана
Тоя Пъг намира ли си жена, че малко ми липсва любовта на Калан и Ричард?

# 219
Ами аз се чудех коя от всички е първа, и започнах от Магьосник, защото ми се видя като че ли най-рано написана
Тоя Пъг намира ли си жена, че малко ми липсва любовта на Калан и Ричард?

Да, но това е някак между другото. Темата не е фокус на книгата.

# 220
  • София
"Мечът на истината" го прекъснах на Лавинен огън - скоро не бях чела по- тъпа книга. Мисля направо да я прескоча и да дочета следващите 2. Дългът на костите също не ми хареса, другата прелюдия не съм я чела.
Колелото пак го добутах до 6-та книга, но сега съм в малка почивка от него и ми се чете нещо от 1-2 книги Mr. Green, бързо и леко

# 221
Щом не ти харесва Лавинен огън, мини направо на Изповедник, хем край на триологията, хем на поредицата
Законът на деветките и аз не съм я чела, отзивите са лоши. Но ще чакам с нетърпение The Omen machine

# 222

Преди 2-3 седмици прочетох "Магьосник" от Сага за войната на разлома. С напредването става много интересна. На мен ми беше много любопитна, защото четох първо Конклав на сенки, където Пъг вече е велик магьосник.

Преди ''Конклав на сенки'' е трилогията-''Войната на студенокръвните'',а след Конклава е''Войната на мрачния''-също 3 кн.,където историята като че ли свършва...,но в този жанр все излиза и нещо след края Simple Smile

# 223

Преди ''Конклав на сенки'' е трилогията-''Войната на студенокръвните'',а след Конклава е''Войната на мрачния''-също 3 кн.,където историята като че ли свършва...,но в този жанр все излиза и нещо след края Simple Smile

Е, те поредиците са с различни сюжетни линии и връзките не са толкова големи. Спокойно може да се четат отделно.

# 224
Хич не ме грабва сагата, поне Магьосник не
Мисля днес да я сменя с Проклятието на Шалион или Дейвид Егинс- Пророчеството, не съм решила още
МНого ми е труден прехода между книгите, ето сега Мечът на истината още ме държи и хем искам друга книга, хем не са ми интересни

Общи условия

Активация на акаунт