Фентъзи и фантастика - Тема 3

• 32 894
  • 729
  •   1
Отговори
# 30
И аз гласувах. Леголас, Арагорн и Коруин. Някак Хари Потър и сие не ми се връзва в тази класация, но съм пропуснала диксусията по въпроса...За мен си остава сравнително детска поредица това. Първите 2 даже съм ги чела на 6 годишния си, тогава син.

Да си кажа, че Малкия принц и аз не го разбирам....Алиса също,...може би не ги прочетох в правилната възраст. За сметка на това мъжът ми намира Малкия принц за страхотна и той я чете на малкия, че аз скоро нямаше да се навия. Отделен е въпроса мъника какво разбира, но поне слуша... Wink

Аз Малазана скоро няма да я довърша...Не мога да възприема този стил...Действието е толкова мудно, че лудите ме хващат.Втората книга същата ли е? Ако е така направо се отказвам.

# 31
  • пак на Рив Гош
Да се похваля - успях със сетни сили да дочета последната книга от трилогията "Мъглороден" (Брайън Сандерсън) - отдавна не бях мъчила книга толкова дълго - близо 3 месеца  Laughing.
Защо така?
На мен първите две ми харесаха и чакам с нетърпение да излезе и третата на български

Да ти кажа, и аз не знам  Grinning. Първата ми тръгна трудно през първите 40-50 страници, после ме увлече и ми хареса, втората я прочетох за 2 дни. Третата ми се видя малко разхвърляна. В смисъл - героите са разпръснати (лошо няма, то и при Толкин е така), всеки си се занимава със задачите си в своя край, и тъкмо да стане нещо (или започне нещо да става) - и хоп, действието се пренася на друго място при друг герой. Супер е за филм, ама за книга се губи някак си цялостния замисъл и остава чувството за нещо недовършено.

# 32
  • София
И аз гласувах. Леголас, Арагорн и Коруин. Някак Хари Потър и сие не ми се връзва в тази класация, но съм пропуснала диксусията по въпроса...За мен си остава сравнително детска поредица това. Първите 2 даже съм ги чела на 6 годишния си, тогава син.

Вие сте гласували да е в челната петица, няма как Wink

Аз Малазана скоро няма да я довърша...Не мога да възприема този стил...Действието е толкова мудно, че лудите ме хващат.Втората книга същата ли е? Ако е така направо се отказвам.

Честно казано, Малазана е една от книгите с най-бързо действие, която съм чела. Понякога се хващам, че не мога да схвана веднага за какво иде реч и трябва да се връщам да препрочитам. Просто няма станица, която можеш да изпуснеш, защото тя е логически свързана с нещо друго

# 33
... и е поредица, в която не се разказва набързо какво е станало в предишните томове - още нещо, заради което много я уважавам

# 34
Добре де, мудно може би не е правилната дума, но някак разпръснато, накъсано...Прочетох 400 страници и ... нищо...Стила е рядко срещан определено.

# 35
Моите фаворити са Коруин,Мерилин ,Мат и Леголас.Присъединявам се към разочарованите от актьора избран за Джон,изобщо не си го представям така.

# 36
  • София
Реших да променя анкетата малко, защото наистина Хари Потър не се връзва с нещата. Сложих Дюн, но не по-герои, а по династии. Надявам се, че нямате нищо против, тъй като не съм чела книгата и не знам кои са тримата най-изявени герои. Който е гласувал за Хари, може да си промени гласовете. Нека да има и малко акцент от чистата фантастика все пак Wink

# 37
Е така там избора доста обречен ми се вижда Wink

# 38
От Дюн може да се изкарат поне 5-6 образа за гласуване.
Дук Лито, Пол Муад'Диб, синът му Лито, Дънкан Айдахо, принцът на Корино, / нещо името ми се губи в момента, май Фарад'н/, император Шадам, Гърни Халик...
За повечето предпочитаната династия ще е Атреидес.

# 39
  • Belgium
Ох, Пол от Атреидите  Heart Eyes

Особено ми харесваше, че в първата компютърна игра Дюн бяха използвали за протоип на героя Кайл Маклоклан.

# 40
Още не съм гласувала. Ще мисля, че откакто завърших отново Колелото, ми се пренаредиха предпочитанията.

С избора на актьори за Песента съм изключително несъгласна  Crossing Arms Церсей и Джайм се ядват, ама другите...а пък за Денерис думи нямам...като някоя горска фея е  Laughing Шон Бийн много го харесвам, но не го виждам като Нед Старк изобщо.

# 41
Гласувах за Арагорн, Коруин и Атреидите.

Привет, с други думи  Flutter

Не съм фен на колелото. Прочетох първата и втората с надеждата да стане интересно, но понеже не стана, нямах желание да продължа нататък.
Любимата ми фентъзи поредица е Магия за кинжал (и сие), но понеже е малко особена, не съм срещала други фенове на Джил  Laughing

# 42
  • В полите на Пирин планина
Автор на поредицата Катрин Кер ли е?

# 43
# 44
Гласувах за Арагорн, Коруин и Атреидите.

Привет, с други думи  Flutter

Не съм фен на колелото. Прочетох първата и втората с надеждата да стане интересно, но понеже не стана, нямах желание да продължа нататък.
Любимата ми фентъзи поредица е Магия за кинжал (и сие), но понеже е малко особена, не съм срещала други фенове на Джил  Laughing

Какво говориш.. фенове има, разкошна поредица е. Само дето е ужасно трудно да намериш другите книги на български, срещала съм само и единствено Магия за кинжал, и то доста рядко.

Общи условия

Активация на акаунт