Пчеларство 2

• 125 693
  • 740
  •   1
Отговори
# 375
Честита Коледа и от мен много здраве и спокойствие на всички  Hug и имен ден на именниците
Мнооооого отдавна не съм се появявала,но съм надниквала от време на време,скоро   се очертава пак да остана сама ще съм на линия.

# 376
Специални поздрави на Горската /вчера получих пратката/ - много здраве на теб и семейството ти и за жалост не остана време преди 31-ви, но ще се реванширам след Нова година!  Hug

GALIKOT, хайде бе жена... къде изчезна?  Wink

luna   bouquet

Geri_bee, какво стана с програмата? Не съм проучвала, но дали няма демо версия на Плела?

# 377
 HugНа всички да е честита новата година, да се пълнят кошерите с мед ,а вие да сте здрави ,щастливи, и сладки като мед.

Последна редакция: пт, 30 дек 2011, 14:07 от gorskata49

# 378
Намерих Пчела 1 в един руски сайт, но е само за 10 кошера.
http://vyluk.info/load/programmy/programma_quot_pchela_1_quot_na … ersija/24-1-0-257  Това е сайта, ако някой го интересува може да си я изтегли, само трябва да се регистрира. Програмата е много добра, но за жалост е само за 10 кошера. В сайта има и други полезни програми. Simple Smile

Последна редакция: пт, 30 дек 2011, 22:37 от Geri_bee

# 379
  • Popovo
Мирна и щастлива Нова година! Нека 2012 да е красива, като пролетта, топла като лятото, благодатна, като есента и силна и непреклонна, като морето през зимата. А за късмет пълна тенекии с мед!

# 380
Добъррррррррррррррррр вечеррррррр,на мен ли мие студено или наистина е толкова студено?Къде се изгубихме,а имаме ли именници?
Да са живи и здрави и нали знаете с Атанасов ден зимата си отивала  Laughing
Имам едно питане отнася се за живеещите във Варна от къде бихте ми препоръчали да си купя празни кошери ДБ ? Аз пазаря  от едно магазинче на ул.Дрин и там предлагат но може и на др.места да предлагат.
Да не се обидяд и другите приемам оферти,но ще трябва транспорт та затова
Да приключвам че ме чакат "любимците" за вечената разходка
Спокойна и топла вечер на всички

# 381
Хелооооу мадам  Laughing, има един магазин за пчеларски инвентар на Бачо Киро 4. От там съм си купувала някои неща и имам визитка, но не и кошери, така че не препоръчвам, а по-скоро казвам, че там продават.  Simple Smile имат и телефон 626 446

и в Балчик има едно магазинче, и там продават кошери, и други нещица. Peace

уж това били най-студените дни...  Simple Smile

Горска, как сте.. снега затрупа ли ви? Представям си каква е красота там...  Heart Eyes

# 382
Благодаря Бо,а знаеш ли производители дали има във Варна?
А за снега и красотата в планината еееееееееее нямам думи и печката да гори.
Завиждам/ама малко/ на Горска, ама тя си знае как е зимата от далеко е лесно.
 Бо, хайде на по кафе през почивните дни аз вече съм "мома англичанка",разбира се ако ти е удобно.
Топла вечер от мен на всички

# 383
Здравейте, имам питане относно болестите ( А. гнилец, Е.гнилец, каменно пило) как се борите с тях

Здравей, 

За американски гнилец може да прочетеш тук http://www.agro-consultant.net/zhivotnovadstvo/pchelarstvo/621-a … an-foulbrood.html
За европейски гнилец тук http://www.agro-consultant.net/zhivotnovadstvo/pchelarstvo/622-e … an-foulbrood.html

# 384
Здравейте пчеларки:)как сте ?
минавам за бързо само да ви поздравя и да пожелая на всички ви да изтикаме студената зима и безпроблемна  пчеларска година

# 385
Здравейте  Peace

мерси Палии, подобно  Hug

GALIKOT, хубаво, ама аз сега съм под пълна пАра.. нека да приключа годината, че и на лекции тичам.. и ще пием по едно... няколко пъти  Laughing

варненски производители - не знам... може някой да се обади, ако чете темата  Wink

я виж тук, може да има и от Варна:

http://www.pchelarstvo.com/%D0%BF%D1%87%D0%B5%D0%BB%D0%B0%D1%80% … 1%82%D0%B0%D1%80/

# 386
       Бо,това време от годината и при мен не е розово до болка ми е позната програмата до 31,03
 Mr. Green а аз намерих производители поне така ми казаха че те правят кошерите ДБ 10 или 12 рамки са между 80 - 90 лв.
Хубава и топла вечер на всичкииииии Hug

# 387
ЗДравейте, пчелари/рки. Grinning Имам спомен от миналата година, че при някои от вас имаше /за миналата година/ изчезнали семейства.  Thinking Тази година и по нашия край се случва същото. На мен ми липсват близо 60 семейства. Трябва ми документ, предполагам от местния ветеринар, който да удостовери, че е имало семейства и нещо се е случило...та са изчезнали.  Crazy Проблемът е, че нашият ветеринар хабер си няма, какво трябва да пише. Досега никой не му е искал такова. Молбата ми е, ако някой е минал по този път, да сподели.  Praynig По закона за ветеринарномедицинската дейност аз като производител съм длъжна да уведомявам ветеринаря при пристигането или напускането на животни/семейства/, ами в случай като описания от мен какво се прави!?  Thinking

# 388
Днес е професионален празник на пчеларите!!

Честит празник на всички пчелари и успешна година! Честит имен ден и на Харалампи, Валентин, Вальо, Валентина, Валя, Валери, Валерия... Wink)

luna, дано някой се включи да ти даде съвет.
А как така липсват 60 семейства? Измрели са в кошерите ли?  Confused Или просто пчелите ги няма?

# 389
Здравейте пчелари! Имам следния въпрос как най-добре се съхранява мед? Преди седмица си купих една голяма тенекия с мед и сега не знам как да я запазя по-дълго. Чудя се ако прехвърля меда в стъклени буркани трябва ли да стерилизирам по някакъв начин или само да завия капачките. Изобщо меда в тенекията ли да стои или да го вадя от там? Дано някой да ми отговори, че съм в голяма чуденка.

Общи условия

Активация на акаунт