Пчеларство 2

• 125 697
  • 740
  •   1
Отговори
# 360
БО, благодаря за пожеланията  Heart Eyes на цялото ви семейство желая само най хубавото от живота. Hug

# 361
Здравейте,
имам въпрос. ЧЗП който продава мед трябва ли да има касов апарат и да издава касов бон при продажба? Също така има ли специални изисквания към бурканите, в които се продава меда? Предварително благодаря!

# 362
NiNa_R ще си позволя да ти отговоря аз.Ние сме земеделски производители и когато продаваме меда си на маса,от домът ни или някъде на улицата сме длъжни да издаваме касов бон.Но ако носиш меда в магазин който после ще го препродава не си длъжна освен фактура друго да издаваш после на база тая фактура държавата ти взема данък  Simple Smile

# 363
Благодаря за отговора! Питам, защото при последната си покупка, или по - скоро опит за покупка на мед, се натъкнах на буркани със съмнителна чистота, не знам коя употреба, без етикет и също така ми бе казано, че не издават касови бележки. Продавачът уж е пчелар, но май продава нелегално. Къде мога да сигнализирам за подобни нередности според вас? Ядосах се, защото примерно на пазара хората продават на същите цени, но са изрядни, а този беше и много нагъл. Заслужава най- малкото някой проверяващ орган да му развали "бизнеса".

# 364
  • Сливен
:stop  GiftЧЕРПЯ имам внук ,кръстен е на мен Виктор Hug  ylinfant

Честито, Горската!!!   bouquet Живо и здраво да ви е момчето! Радост и гордост за всички!
 Hug

# 365
  • София
Искам да попитам колко струва да си земеделски производител? Имаме продукция, която не успяваме да разпродадем на познати и приятели, та ако искам да продавам извън този кръг е редно да съм регистриран.  Whistling

ПП: Откъде в София мога да си купя качествен манов мед (няколко килограма) за под 9лв?

Последна редакция: пн, 24 окт 2011, 01:19 от hakama

# 366
Кенга  Stopблагодаря , и аз желая здраве и дълъг живот.hakama Stop аз имам манов мед  в Драгалевци    произведен е  в с. Шипково Троянско.

# 367
Хора, съжалявам, че така нахлувам в темата Ви, но съм наистина разтревожена.
Не съм чела по-назад и се извинявам, ако темата вече е обсъждана.

Баща ми има кошери с пчели. Намират се в Североизточна България.
Онзи ден им е направил преглед и е установил, че една част от пчелите липсват, а други са умрели.
Човека е съсипан, защото цял живот се занимава с това и не знам какво да правя.
Моля Ви, кажете ми ако знаете от какво се получава това внезапно изчезване на пчелите? Защо се случва така? Как според Вас мога да успокоя човек, който разчита на това и е толкова отдаден на пчеличките?
Моля, дайте си мнението за случилото се, в следствие на какво е станало?

# 368
  • отсреща.
Пестициди,излъчвателите на мобилните оператори,ГМО,химия....  newsm78   newsm78

# 369
здравейте, случайно попаднах във  вашия форум Simple Smile. Искам да попитам някой ползва ли пчеларската програма Пчела 1 или Пчела 2? Аз имам 70 кошера и вече ми е много трудно да ги пиша на тетрадка. Искам да заменя тетрадката с компютър, но немога да намеря пълна версия на тези програми. Ако някой може да ми помогне ще съм му много благодарна.

# 370
здравей Geri_bee, добре си дошла.  Peace
дано се включи някой с опит в програмата... аз бях питала преди време, понеже това ми показа гугъл като възможен вариант, но май никой не беше опитал.

аз съм с малко кошери, но бих се възползвала от Ексел, ако имах повече.
Готова съм да помогна, ако се налага.  Hug

# 371
 мерси Бо, ще продължавам да търся, но междувременно мога да пробвам и с ексел Simple Smile

# 372
# 373
Да сте здрави и да иззимуват пчеличките без жертви! Grinning
Весело посрещане на празниците ви желая!

# 374
Весели празници!  Simple Smile Пожелавам на всички пчелари здраве и много мед през следващата 2012 г.

Общи условия

Активация на акаунт