Пчеларство 2

• 125 741
  • 740
  •   1
Отговори
# 450
Да Чакита ,трябва да е изследван и да имаш сертификат и бележка че си производител.Тук в Троян никой не го спазва това ,всеки продава каквото му падне

# 451
Самото изследване, сертификата и бележката от кой орган се издават? А това, че споменаваш, че не се спазва няма ли някакви проверки от съответни органи?!

# 452
Ние вземахме от кметството служебно бележка за броя и место нахождението на кошерите ,след това носих едно бурканче мед в Ловеч  в ДВСК да го изследват и ми издадоха сертификат ,с нотариалния акт на местото където са и ходих пак в Ловеч в областното земеделие  и от там една бележка.И накрая се отказах повече да обикалям .Ужас.

# 453
Много моля за бърз отговор от вещи в пчеларството:
предстои ни, евентуално, купуване на имот, в който има 5-10 кошера. Става въпрос за къща за живеене с малки деца. Аз изпитвам ужас от пчели и ужилване за себе си, да не говорим за децата. Какви са евентуалните проблеми с преместване на тези кошери? В смисъл да ги подарим на някой? (Желаещи?) Какви проблеми има ако се преместят в съседния двор? Кога е най-добре да се местят, как? Няма ли да се връщат и да кръжат в нашия двор? Ако не съм любител рояци пчелички да кръжат около къщата, да купувам ли изобщо?? Благодаря!

# 454
в съседния двор е малко трудно да се преместят - трябва да е на далечно разстояние за да не се връщат. Пък и пчели в съседство - със сигурност са си пак около вас.
 има си начин да се преместят кошерите, така, че да не се връщат повече при вас.
Хората на които ще ги подаряваш сигурно разбират и ще ти кажат кога и как ще ги вземат.

Вчера вадихме мед - по 20литра от кошер.. аз тази година не вярвах да вадим мед, но се получи добре.  Simple Smile

# 455
Благодаря за отговора, хората са всъщност децата на починал пчелар, които живеят далеч от него. Пчелите, така да се каже "сами се гледат" в последно време... Та реших да потърся информация при вас. Нещо не намирам и в нета - все се касае как да се преместят пчели с цел да се извлича полза от тях след превоза, а мен тази част не ме интересува, а по-скоро как безопасно да се отървем от тях... Така че ако някой може да даде идеи - моля.

# 456
Няма ли в селото или в околността друг пчелар на който да ги подарите? В кой район е пчелина?

# 457
  • Popovo
   Само да допълня за продаването на меда.Сетификата трябва да е издаден от града в който ще продавате медът. Или както е в случая на горската в най-близкият град до този който сте решили да продавате. За пример ние решихме да продаваме мед и в София освен във Варна и ни казаха,че за целта трябва да имаме сертификат и от София освен от Варна.

# 458
Здравей жабче, така го правят че да ходиш по мъките непрекъснато и пак все нещо куца и не достига .УЖАС Не е възможно да те улеснят с нещо ами все нови неща измислят за да ти усложняват работата

# 459
  • Popovo
Горската напълно съм съгласна с теб. В България всичко е направено по най-трудният начин и затова и не вървят нещата.

# 460
На 25 бях на събора север-юг на пчеларите на Беклемето ,нищо ново, само празни обещания и пчеларите драстично намаляват.

# 461
  • Popovo
Ха ха !Явно на хората им омръзна да слушат едно и също и си стоят в къщи. Скоро бях слушала,че пчеларите били единствените земеделци който били на печалба.Ама не се вижда колко работа се хвърля по тези пчели и не е така автоматизирана работата като на полето (например).

# 462
МИЛА МОЯ ПРИЯТЕЛКО, кой го казва това ,кое му е печалбата ,че ми роиха четири кошера от който единия три пъти или това че тая суша не позволи да съберат нищо колкото за тях да ги подхраним догодина или това че лентичките са евтини или цената но меда не е смешна, да изреждам ли още а за труда който се хвърля да не говорим

# 463
За нас беше изключително слаба година. Другото Горската го е написала. В тази връзка знае ли някой кои са предприятията в България, които преработват пчелен мед и има ли въобще такива!?

# 464
Знам със сигурност че има в София но и за там трябват триста документа защото е само за износ ,а изкупната цена е смешна.

Общи условия

Активация на акаунт