Хидротубация - Цветна снимка !! Да поговорим за болката

• 89 381
  • 714
  •   1
Отговори
# 600
На мен утре ще ми я правят, малко ме е страх, но после ще разправям как е било, пожелайте ми успех Simple Smile

# 601
# 602
стискам ти палци всичко да е наред!!! Hug

# 603
Благодаря, наред е Simple Smile голям страх брах, всичко мина неусетно, с упойка и така Simple Smile тръбите ми са проходими, но .... няма 2 черти

# 604
  • Близо до морето :)))
 Peace

# 605
Здравейте,

След 5 месечни опити за зачеване без резултат и с лек мъжки фактор, бях на преглед в болница "Вита" в София при д-р Велкова. Откриха ни инфекция, която сега ще лекуваме. Д-р Велкова каза, че следващата стъпка след излекуването за мен ще бъде цветна снимка на тръбите, за да се разбере дали има смисъл от инсеминация. 

Пиша тук, защото искам да попитам дали има други момичета, които са били на цветна снимка във "Вита", при д-р Велкова, които да споделят как протича. Четейки назад темата разбирам, че при цветна снимка на някои момичета е слагана упойка, на други не, изобщо явно нещата протичат по различен начин. Аз съм много страхлива и често по време на манипулации ми прилошава и даже припадам. Та искам да знам как точно протичат нещата във "Вита", има ли нужда да си искам упойка и изобщо какво трябва да знам, за да съм максимално подготвена.

Благодаря!   bouquet

# 606
  • София
Здравей Кафенце
аз съм правила ЦС във Вита м.Август 2012, но бях при д-р Василева. Не са ми слагали упойка. Но ако имаш притеснения можеш да говориш с лекарката си.

# 607
  • Живее на Луната
Аз също съм правила ЦС при д-р Василева във Вита. Преди снимката пийнах 2 спазмалгона, нищо друго не съм взимала. Болка има, но тя е като при болезнен цикъл и е за кратко. Според мен няма нужда от упойка, но ти най-добре можеш да си прецениш какъв ти е прага на търпимост на болка. До колкото знам, ако са запушени тръбите повече боли, от друга страна пък може и нищо да не усетиш ако всичко е наред. Успех и не се притеснявай, просто действай.

# 608
Благодаря за отговорите.  Hug

# 609
Здравейте

искам да попитам дали мога да отида да си направя ЦС само при когото си поискам или трябва да имам назначение от лекар?
Както и препоръки към кой лекар в София бих могла да се обърна за това изследване?

Благодаря

# 610
  • Живее на Луната
Диамандчето, аз съм правила така във Вита. Избираш си лекар, обаждаш се в болницата и му искаш телефона. Свързваш се с него и се уговаряте кога да отидеш. За други болници не мога да ти дам инфо.

# 611
Благодаря ти Белл@

# 612
  • София
Диамандче, не ми казвай, че и ти си правила ин-витро без ЦС newsm78
Иначе, можеш да направиш ЦС, където и да решиш, без да е нужно да те изпраща лекар.
Аз я правих в Надежда, но повечето момичета тук са правили във Вита и са доволни.

# 613
  • София
Да се включа и аз-
ЦС във Вита при Кълвачева- без упойка-без хапчета. Имаше болка но за кратко-преживява се ( а аз съм голяма бъзла). Снимката е много очетлива и ясна. Като цяло съм много доволна.

# 614
Здравейте, доста се чудих дали да пиша, но тъй като не намирам конкретна тема, ще ви питам тук, пък дано някой не се разсърди, ако има отделна тема. Трябва да си направя цветна снимка на маточните тръби и незнам къде да отида. Гинеколожката ми даде тел на др Пламен Димов (в Шейново), според мен са си познати и затова конкретно ме прати при него, но веднага след като му се обадих, разговора ни започна с "Първо трябва да Ви прегледам в частния си кабинет" Rolling Eyes
След това четох доста противоречиви мнения за този доктор, главно в Зачатие, и както и да е, не искам да ходя при него. Ако имате добри впечатления от други места освен Шейново и други доктори, които не са гледали на вас просто като на златна кокошка, бихте ли споделили. От месеци ходя от изследване на изследване, отделно на мъжа ми спредмограмата не е много добра, и как да кажа, доста съм се отчаяла, но така или иначе трябва да направя тази цветна снимка за да се види дали няма проблем и при мен. Четох че запушените маточни тръби могат да са следствие хламидия, но изследването ми беше отрицателно. Въпреки това, пак могат да се получат така ли? Видях в последните постове че някои момичета са правили тази ЦС в клиника Вита, д-р Мая Василева. Мнението ви за нея добро ли е?

Последна редакция: ср, 10 апр 2013, 22:33 от Tikva (zelena)

Общи условия

Активация на акаунт