Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво представлява тандури?
Какво представлява сирийски вирус, споменат в публикацията?
Какви са съветите за арабски младежи, които търсят съпруга, според публикацията?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво представлява тандури?
Тандури е традиционно индийско ястие, приготвено с кисело мляко, лимон и различни подправки, обикновено с пилешко или скариди. Ястието се маринова поне 6 часа и след това се пече във фурна. Ако нямате готов марината, можете да направите своя собствена смес от кисело мляко, кимион, кориандър, куркума, лют червен пипер, чесън, лимонов сок и сол. Ястието обикновено се гарнира с настърган джинджифилов кореноплод и парченца лимон.
-
Какво представлява сирийски вирус, споменат в публикацията?
-
Какви са съветите за арабски младежи, които търсят съпруга, според публикацията?
Публикацията представя два вида поведение за арабски младежи, които търсят съпруга. Първият тип е да се срещате с момиче за разходки и чат, като се подчертава важността на външния вид, технологичните джаджи, интернет присъствието и музикалните предпочитания. Вторият тип е да търсите съпруга за брак, като се акцентира върху приличното облекло, уважението към жените и спокойното поведение.
-
Каква е загадката, спомената в публикацията?
-
Какво е съдържанието на книгата, спомената в публикацията?

Но щастието не ми се усмихва. Явно арабското изкуство да се пазариш, в добрия смисъл, не го владея хич. Водите ми изтичат, нормалното раждане започва, докторът ме ползва за онагледяване пред студенти на изключително лошо направен преди три години вертикален шев, за капак преценява, че се налага комбинация от направата на епизиотомия и ползването на вакуумен екстрактор .... Да продължавам ли... Поне вторият си свърши работата перфектно.И не съм предполагала, че ще го кажа някога, но въпреки страховете ми, нормалното раждане и възстановяването от него си бяха съвсем друга история, лека и бърза. 

Хубаво е, че каката ви вече си е вкъщи.Пожелавам й бързо възстановяване!
Но девойката първите дни, типично по пубертетски, ми отказваше да ги даде за качване в албум. Вчера я подкупих и сдаде багажа.Така че утре наистина ще метна нещичко. Гледам говорите за книги. Моите деца са като тези на Алвера. Двечки лягат и стават с мисълта за четене.Четат в леглото, на канапето, в тоалетната и където ви дойде още наум.Ала другата дори няма интереса да се пробва.
Това й било скучно, онова й било тъпо. Добре че напоследък се захвана с една изключително глупава поредица от книжки за намирането на някакви талисмани в някаква вълшебна земя. Важното е поне, че чете. И баш ката цяло нечетящата, покрай пеенето, участва в едно предаване по БНТ, свързано с инициативата "Малкото голямо четене". Какъв парадокс само - недолюбващо четенето дете промотира инициатива за четене.За същото време близначката й е прочела и петте излезли до момента книги за Пърси Джаксън, всяко от по 300-350 страници. А кака й се е захванала с едни книжки тъжовни на Никълъс Спаркс или подобни на тях, от които човек как не се депресира, не знам.. Все някой тийн в тях е влюбен, но умира, в повечето случаи от рак, като преди това извършва най-желаните от него по списък неща.Уж любовта побеждава, ама малко трагично в случая. Иначе покрай задължителната литература се ограмотява и с наши автори.Чете "Крадецът на праскови", чете "Нощем с белите коне", стихове на Николай Лилиев, на Елисавета Багряна и т.н.. Поне Хеликон ни е близко и двечките ходят нататък сами. Аз само за даването на пари служа. Но за такива цели, нямам нищо против.