Отговори
# 330
Селма ето тук - http://rockschool.bg/ Идеята ми беше и двете с Ая да ходят на пиано, ама не ми се получи  Laughing Laughing Laughing А основната цел е като напреднат децата да си направят рок групи с други дечица от същото училище и да си свирят в банди  Heart Eyes

А това е интересната история на мацката, която е направила у0щето http://www.capital.bg/light/lica/2010/10/28/983645_rocknrolla/
Стуци сподели как надви гризането на ноктите. Аз съм се видяла в чудо с Вско, относно ноктите и манията му да няма грам нокътче. Ужасно грозно е да ходи с нагризани нокти, но няма спасение. На коментара ми "Юлето не те харесва защото си гризеш ноктите" получих отговор "Мамо, аз в детската не ги ям"  Crazy
Относно девойката дато е направила туй училище- дали не е оказало влияние заможното състояние на семейството й (без коментар за първоначалното натрупване на капитал", познанството с Дани Милев и това, че й е поредното хоби  Wink Имам възможността да я познавам от съвсем малка глезла  Mr. Green
Ние днес бяхме на стархотно коледно парти на М-тел. Видях Лила с Капучиното и голямото кафе, с малък примес на мляко  Simple Smile а съжаление лудницата беше пълна, за да може да си обърнеме повече внимание  Crazy Но пък децата бяха много, много доволни.

# 331
  • София
Ама, моля те се...
На 23 изведнъж ти идва отгоре да основеш школа, пък и парите ОТГОРЕ ти идват...и видиш ли, ей така, благотворително, ама за 20лв...
Ноу комент.
 Rolling Eyes
Много по-силни сме, заедно, ако решим да си помагаме.
Иначе ще се лутаме между бизнес решенията на околните.

# 332
  • София
Та...съвсем конкретно, всеки от вас, който може да се занмива с деца, има съответната квалификация и желание, за каква съма на дете би го сторил?
Питам Селма, има пиано и ударни инстументи (доколкото разбрах) у тях, ако утре й заведем 4-5 дечица от темата, колко ще ни вземе, за час?
Ако има и друг, който се занимава с изкуство, с арт-терапия, със спорт....колко бихте взели за час занимание с дете на 4 годинки?

# 333
Клемс, 4 лв на час как ти звучи?

проучвала съм цените във Варна, тази е средната за нашия град за един час

# 334
Защо са необходими коментари от рода "ако нямаха пари родителите и, дали."....Ами какво значение има? Дайте да убием с камъни децата на заможните родители, м? Кой почва пръв?

Клемс, ако искаш може да си водиш детето за 3- 4-8 лева на час, стига да си отркиеш мястот за теб и децата ти ....Аз съм решила да я водя там, заради възможността да си свирят в групи.  И моето решение си е мое и не подлежи на никакви коментари, нали  Wink

ДаВинчи, с френски маникюр съм в актуален тъмен цвят  Crazy Mr. Green  Flutter
Ман, как успях ......с воля! както и спрях циагрите. Но все пак за 30 години всичките опити ми бяха неуспешни за разлика от тоя. Явно ми е дошло времето, знам ли  Thinking

# 335
   Klemy,снощи ти писах един дълъг ЛС,но го изтрих.Сега обаче ще съм по-приказлива.
   По последния ти въпрос.......От приятели пари не взимам.  Peace Освен това нито държа студио със скъпоструващи уреди,нито хабя ток и материали за микрофони,синдбеци,китари,записи/презаписи и т.н..

Колкото по въпроса ти за цените на уроците по принцип....
   Помисли....Един "час" (всъщност 15-20 мин.) по хипотерапия,който включва само 3 обиколки на коня струва 15 лв..
   Барабано терапия струва 30 лв..Колко ще издържи от този час едно увредено дете и какво ще усвои ....   И колко такива занимания ще му потрябват за да се види поне някакъв резултат.... smile3505
   И това са цените за деца,които не че искат да надстроят нещо в развитието си,а само искат да се доближат до нормалния ритъм на съществуването.И не са задължително деца на богаташи.

Аз,ако трябва да отида някъде да преподам 1 урок и за целта ,например ,ще оставя Алекс в някоя занималня (специализираната ще ми струва не  по-малко от 20 лв.,обикновената 5-10 лв.) ,както и ще наема гледачка за Юлия,както и ще платя маршрутно такси и в двете посоки,както и ще се замисля,колко пари съм дала аз самата за своето образование някога....
   Освен това самата работа,самият урок (не мисли,че едно 4-6 годишни дете не може да издържи 1 час.Още как може!Имам опит!  Wink )

По читалищата цените са много по-малки,но учителите,които преподават там направо мизерстват!Това ли заслужава един музикант?(Музикант не можеш да станеш случайно.Това са години учене,практика.Да не говорим за разни други подробности.....)

Знам,сега няма да пратиш много позитиви в моята посока,но.....все пак......20 лв. за урок е една много добра цена.  Peace

# 336
Ъх, вие за тясно специализирани уроци говорите. Аз неподготвена се изказах за детегледачески услуги без конкретни занимания.  Blush

# 337
Ъх, вие за тясно специализирани уроци говорите. Аз неподготвена се изказах за детегледачески услуги без конкретни занимания.  Blush

По повод студиото.  Simple Smile
   По-нагоре Стилияна е дала 2 линка.

# 338
  • В офиса
Kлеми, сложи пръст в раната. А постът на Селма е право в десятката.
Хубаво - рок-училище, английски, плуване, ски, тенис, всичко това могат да се нарекат "глезотии". Ние навремето сме нямали Wink и пак сме станали хора  Sunglasses Ти избираш дали да дадеш 20-50-5, или нищо. В крайна сметка детето ти ще е щастливо и без тях.
Но терапиите, за които пише Селма.... Защо трябва да са толкова скъпи? Защо не се плащат от държавата? Нали сме много социални. Или социални сме, ама за някои (които нито работят, нито данъци плащат, нито учат децата си) повече.

Встрани от темата. Чак сега се сещам, че мога да попитам тук: Голямата ми дъщеря свири на пиано. Така, че търсим да купим такова. Селма, или някой друг, да имате познати, които имат пиано за продаване? За сега търсим немско, или чешко в ниския ценови диапазон за такива пиана. Но, разбира се, няма да откажем руско, с хубав звук и добра механика.
И, Селма, как се учат малките деца, че клавишите на пианото не се блъскат (или по пианото не се катери човек Wink. Представям си, с темперамента на Стефан, ако дойде едно пиано вкъщи, той ще му види сметката за отрицателно време, ако не успея да му внуша, че инструмента изисква по-специално отношение.

# 339
  • София; Дружбето
 newsm78 ма каква тема сте зачекнали. Изтрих си писанията Mr. Green явно с Клеми сме пристрастни от финансова гледна точка

Днес мисля да пусна Габи да се овъргаля в снега Whistling

# 340

По повод студиото.  Simple Smile
   По-нагоре Стилияна е дала 2 линка.

Видя аз, ама по-късно  Embarassed

# 341
Тинкърбел,най-добре е да търсиш пиано по обяви/познати,както и правиш,(по музикалните къщи те са с прекалено голяма наценка).Ако не можеш сама да прецениш ,дали някое определено пиано е наистина качествено и/или си отговаря на цената,наеми някой акордьор да го види,преди да го купиш.Може да има скрити дефекти,които не са видими/чуваеми за неподготвен човек. Peace
   От руските пиана обичам само КрасньІй Октябрь,Ростов-Дон и горе-долу понасям Естония.Последните 2 марки не знам дали са откриваеми в БГ.Първата (червен октомври) може да се намери.По-старите пиана от тази марка са правени по немски модел механика и са много добри.

За съжаление нямам познати ,които да продават пиано....
   Но ще разпитам.  Peace

# 342
  • София
Селма, защо път трябва да пращам негативи? Shocked Shocked Shocked
Всеки си има мнение. Както виждам всеки си го и изложи. Какви камъни, какви щуротии?
Опитах се да кажа нещо, не ме разбрахте, ок, няма проблем.
Сту, къде пък някой обсъжда твоето решение да ги водиш, където решиш?

# 343
Сту, браво на теб!
Супер е това рок училище. Хайде да я видим Биш скоро до Ларса.  Mr. Green
Тези цени не са ли горе долу нормални за частен урок на ниво. Аз имам леля пенсионерка, която дава уроци по пиано за 7 лева на час, но е далеч от класата на Пламен Петров например. Преподавала е цял живот в читалище. Аз самата съм ходила при нея на уроци и ме удряше с една пръчка през пръстите и спрях да ходя ... Crossing Arms
Ние пък вчера със СОфи ходихме на коледен уъркшоп за свещи. Направихме 8 свещи и ги украсихме. Днес направо ми се е схванала ръката от топене във восъка, а съм с ново превозно средсвто, което изисква доста сила за управление.  Mr. Green Вече като купувам ръчно изработени свещи няма да мрънкам, че са скъпи ...толкова труд се влага.  Crazy
Мъжот след като гледа 2 дни децата сам и то само през деня заключи, че е много по лесно да ходи на работа. Но и Софи я гони някакъв нов бяс, а Ноеми се опитва да ходи, расте и зъб и е болна, та и не бяха лесни за гледане.
На Ивонска не и ли свърши Бан-а вече?

# 344
  • София/Варна
Клемс, бъди спокойна - има поне един, който те е разбрал Wink. Но може би защото в момента съм на такава вълна. Скоро оставам безработна и в момента се опитвам да събудя предприемача в мен - генерирам си бизнес идеи и веднага ги отхвърлям Simple Smile.

Мопси, честит празник! (макар на голяма патерица Simple Smile)

Общи условия

Активация на акаунт